Aandeel vastgoed in beleggingen stijgt

Gepubliceerd op:

Institutionele beleggers steken een steeds groter deel van hun vermogen in vastgoed. Sinds 2012 is dit aandeel opgelopen van 8,1 procent naar 11,2 procent.

Dat blijkt uit onderzoek van Inrev, de Europese branchevereniging van niet-beursgenoteerd vastgoed. Volgens de onderzoekers is de honger naar vastgoed nog niet gestild. Beleggers willen hun vastgoedallocatie verder verhogen tot 11,9 procent.

De Europese institutionele vastgoed investeringsmarkt wordt gedomineerd door pensioenfondsen (36,5 procent) en verzekeringsmaatschappijen (42,9 procent). Gezamenlijk bedraagt hun marktaandeel bijna tachtig procent.

Belangrijkste reden om te beleggen in vastgoed is diversificatie van de beleggingsportefeuille, gevolgd door het gunstige risico/rendementsprofiel. Zogeheten core-beleggingen met een laag risicoprofiel zijn veruit favoriet. Dergelijke objecten zijn goed voor 84,9 procent van alle vastgoedbeleggingen.

Het Investor Universe Comparison-onderzoek vergelijkt de uitkomsten van zeven landenstudies die Inrev eerder uitbracht. Het gaat om Duitsland, Finland, Frankrijk, Italië, Nederland, Verenigd Koninkrijk en Zweden. Het onderzoek had betrekking op 94 beleggers en negen zogenoemde funds of funds (fondsen die in andere fondsen beleggen).

Inleiding Fundmanagement
De opleiding Inleiding Fundmanagement biedt inzicht in de eisen en wensen van vastgoedbeleggingsfondsen, die studenten leren vertalen naar eigen beleid en bedrijfsvoering. Start jij 30 maart 2020 ook met deze opleiding? Het gaat om een zogeheten Blended Course, waarin zelfstudie met online lesmateriaal wordt gecombineerd met een afsluitende plenaire sessie bij de ASRE op 29 mei 2020. Inschrijven kan tot uiterlijk 20 april 2020.

Deel deze post: