Afsluiting eerste blended opleiding ASRE

Gepubliceerd op:

‘Inleiding Waarderen’, de eerste blended opleiding die de Amsterdam School of Real Estate heeft ontwikkeld, is op maandag 7 november afgesloten met een plenaire bijeenkomst aan het IJ. De studenten die de opleiding de afgelopen zeven weken volgden, kwamen bij de ASRE bijeen om de discussie te voeren over de laatste taxatieopdracht die ze individueel hadden voorbereid.

Na weken van studeren op eigen tempo en via internet, maakten de studenten eerst kennis met elkaar onder het genot van een lunch. Daarna werden in het eerste deel van de bijeenkomst in vier subgroepen twee taxatierapporten besproken en beoordeeld. Juist deze discussies bieden de ruimte om het taxatierapport vanuit de diverse perspectieven te benaderen en mede door deze kennisuitwisseling wordt de beoogde kennisverrijking bereikt. Gezamenlijk moesten de studenten vervolgens per groep aan de slag om een presentatie voor te bereiden. In het deel na de pauze werden de bevindingen plenair gepresenteerd en met elkaar besproken. Na afloop was er tijd om na te praten tijdens de borrel.

De studenten die alle toetsen en opdrachten met een goed resultaat hebben afgerond, konden dezelfde avond nog hun certificaat online in ontvangst nemen.

Evaluatie blended opleiding
De ASRE wil dat studenten altijd een zo goed mogelijke studie-ervaring hebben. Na afloop was er daarom ruimte om de opleiding te evalueren. De online course werd als zeer interactief ervaren door de verschillende vormen van onderwijs, studiemateriaal en toetsing. Ook werd gezegd dat de opleiding vooral heeft bijgedragen aan het ‘anders kijken naar een taxatierapport’. “Je weet nu meer van alle ins en outs en kan als gesprekspartner beter en gerichter vragen stellen”, zei één van de studenten.

Deze vorm van opleiden speelt in op de behoeften van professionals om zelf te kunnen kiezen waar, wanneer en in welk tempo een opleiding wordt gevolgd. Dit kwam ook terug in de feedback. Zo werd gezegd dat het zo handig was om een webcast even te onderbreken en de studie werd (met koptelefoon op) zelfs doorlopen in de huiskamer terwijl de familie televisie aan het kijken was.

Er zijn ook diverse feedbackpunten aan bod gekomen die voor het programma van komend voorjaar meegenomen zullen worden. Zo blijft het onderwijs in beweging en wordt er continu gestreefd naar het verbeteren van de opleidingsprogramma’s bij de ASRE.

Over de blended opleiding Inleiding Waarderen
In deze blended opleiding, een combinatie van online en persoonlijk onderwijs, maak je kennis met de fundamentals op het gebied van vastgoedwaarderen. De opleiding is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met vastgoedwaarderingen en inzicht wil verkrijgen in de totstandkoming daarvan. Zij zijn onder andere werkzaam bij beleggers, financiers, makelaars, woningcorporaties, overheden en adviesbureaus.

Meer informatie en inschrijven
Je kunt je al inschrijven voor de opleiding van 8 mei t/m 3 juli 2017. Meer informatie vind je op de opleidingspagina. We vragen minimaal twee jaar relevante werkervaring in of voor de sector en wo/hbo werk- en denkniveau. Instroom is mogelijk tot en met 29 mei 2017. Voor vragen kun je contact opnemen met Stephanie Morssinkhof, senior onderwijscoördinator, s.morssinkhof@asre.nltelefoon: 020-6681129.

Deel deze post: