Alumnus Bob Valk aan het woord

Gepubliceerd op:

Hij begon als stagiair bij een Haagse belegger op de retailafdeling en kwam erachter dat hij retailvastgoed, met name de A1 winkelstraten, erg interessant vond. Vervolgens ging hij werken op de Retail afdeling van CBRE waar hij startte met de aan- en verhuur. Inmiddels is Bob Valk Senior Consultant Retail bij CBRE. Afgelopen zomer volgde hij de opleiding Actualiteiten in retailvastgoed. Hoe heeft hij deze ervaren?

De winkelvastgoedmarkt is een dynamische markt die vraagt om vernieuwde strategische samenwerking van retailers, vastgoedeigenaren en overheden. De snelheid en de continue verandering van de markt spreekt Bob Valk wel aan. Valk: “Wat ik vooral interessant vind zijn de nieuwe (inter)nationale toetreders binnen het retailvastgoed, de veranderingen van de concepten en hoe verhuurders daarop inspelen door bijvoorbeeld herontwikkelingen.”

Bob Valk begeleidde verschillende (inter)nationale retailers waaronder L’Oréal en Bolia en is betrokken geweest bij de verhuur van de Passage in Den Haag en de herontwikkeling van de voormalige V&D in Den Haag.

Om zijn kennis te verdiepen en het netwerk uit te breiden, heeft hij ervoor gekozen om de opleiding Actualiteiten in retailvastgoed te doen. Valk: “Ik heb verschillende nieuwe contacten opgedaan en meer kennis vergaard over verschillende projecten.”

Tijdens de opleiding ontmoette Valk andere vastgoedprofessionals met verschillende achtergronden: retailers, beleggers, ontwikkelaars, financiers en adviseurs. “Het is interessant om met ervaren professionals te discussiëren.”

Diepgang en interactief
Het docententeam van de opleiding bestond uit retailers, beleggers en ontwikkelaars. Zij gaven actuele en praktijkgerichte colleges en cases. Door de beperkte grootte van de groep kreeg iedereen de gelegenheid om kritische vragen te stellen aan de professionals waardoor interessante discussies konden ontstaan. Valk: “Op verschillende cases en praktijkvoorbeelden werd door de professionals diep ingegaan waarbij veel interessante onderwerpen aan het bod kwamen die normaliter niet worden gepresenteerd.”

De opleiding Actualiteiten in retailvastgoed start weer op 19 december 2017 en heeft als rode draad: hoe spelen verschillende partijen in op de actuele dynamiek in de retailsector tegen de achtergrond van de veranderende stad?

Deel deze post: