Alumnus MSRE Renske Miedema aan ‘t woord

Gepubliceerd op:

Welke opleiding heb je gedaan bij de ASRE en waarom heb je voor deze opleiding gekozen?

Ik heb de gehele MSRE opleiding gedaan omdat ik toe was aan een inspirerende verdieping in de vastgoedkunde. Bij deze opleiding sprak de flexibiliteit mij aan: dat je halfjaarlijks kunt beslissen of je direct verder gaat of dat je, om wat voor reden dan ook, even pauze neemt. Alleen het idee al dat dat kon was voor mij voldoende, want eenmaal in de flow van de ASRE is het niet meer in mij opgekomen om te pauzeren.

Hoe is het bevallen?
Vooraf had ik niet kunnen bedenken dat het mij zo goed zou bevallen. Alhoewel er veel tijd en energie in de opleiding is gaan zitten, naast mijn eigen onderneming en twee jonge kinderen, heb ik er dubbel zoveel energie en kennis uitgehaald. De inspirerende locatie aan het IJ in Amsterdam, alle bevlogen docenten en enthousiaste medewerkers van de ASRE en alle medestudenten mis ik oprecht. Gelukkig worden er Alumni avonden georganiseerd met interessante speedcolleges over actuele thema’s waar ik onlangs als MSRE alumnus voor het eerst ben geweest en waar ik zeker naar toe blijf komen.

Wat heb je geleerd?
Als specialisatie heb ik gekozen voor Gebieds- & Vastgoedontwikkeling waarbij de focus ligt op het ontwikkelen in de bestaande stad. In een stad als Den Haag zie ik interessante herontwikkelingsopgaven waarmee ik met de opgedane kennis van de opleiding zowel inhoudelijke als procesmatige vraagstukken nu als professional kan beantwoorden. Verder heeft het afsluitende halfjaar mij de mogelijkheid gegeven om een verkennend onderzoek te doen naar de toepassing van een flexibel winkelconcept in winkelcentra. Eerder volgde ik onderwijs aan de Hogere Hotelschool waar gastvrijheid vanzelfsprekend bovenaan staat en waar alles draait om de tevredenheid van de gast. In het winkellandschap moeten, net als in de gastvrijheidsindustrie, de wensen van de gast, de veranderende consument, bovenaan staan. Gasten en zo ook consumenten moeten een plezierige ervaring hebben waardoor ze terugkomen. Met alle opgedane kennis en vaardigheden van de gehele MSRE opleiding heb ik alle mogelijkheden om technieken uit de hotelwereld in de vastgoedwereld toe te passen.


Wie ben je?
Naam: Renske Miedema
Leeftijd: 45 jaar
Eigen bedrijf: Miedema Makelaardij (Commercieel Vastgoed)
Functie: bedrijfsmakelaar

Deel deze post: