Arthur vertelt zijn ervaring met ASRE online

Gepubliceerd op:

In het kader van blijvend leren en mijzelf ontwikkelen, besloot ik enige jaren geleden mijn eerste opleiding aan de ASRE te volgen. De ASRE stond goed aangeschreven en was gelegen op loopafstand van ons kantoor. De keuze voor een opleidingsinstituut was snel gemaakt. Na het volgen van een drietal opleidingen uit het aanbod van ‘Executive Education’, zag ik de Blended Courses.

‘ASRE online’: eigen tijd indelen
Het online-karakter en slechts eenmaal klassikaal bijeenkomen gaf voor mij de doorslag om met een Blended Course te starten. Een drukke baan en een renovatie thuis slokten veel van mijn tijd op; ik had geen tijd meer voor colleges met aanwezigheidsverplichting in de avond. Een eigen, flexibele indeling van studietijd was ideaal.

Mijn ervaring met ‘blended’ studeren
Inmiddels zijn er twee jaren verstreken en heb ik een drietal Blended Courses gevolgd: Inleiding Fundmanagement, Inleiding Waarderen en Vastgoedfinanciering. De mix tussen het ‘ouderwets’ bestuderen van artikelen en syllabi en het ‘nieuwerwets’ volgen van online video-colleges heb ik als effectief en efficiënt ervaren; het laatstgenoemde was alsof ik aanwezig was in de collegebanken! De introductie van en interactie met mede-cursisten wordt via een forum ondervangen. Dit maakt dat men op de klassikale dag(en) toch geen complete onbekenden treft.
Uiteraard is het niveau en de inhoud van de lesstof actueel en secuur samengesteld en zijn de (video-)colleges en docenten van hoog niveau. Naar mijn mening doet het medium daarom niet onder aan een fysiek college.

Verder vond ik de tussentijdse, online toetsen prettig om voor mijzelf na te gaan of ik de lesstof goed begrepen had. De voortgangsbewaking van het beoogde tempo werd op de digitale leeromgeving bijgehouden. Enige voor- of achterstand in het tempo was daardoor makkelijk zichtbaar. De methode geeft de vrijheid om de eigen tijd in te delen, maar de datum van de eindbijeenkomst en de tussentijdse examens geven toch duidelijke deadlines. Een goede spreekwoordelijke stok achter de deur!

Toegevoegde waarde
Vorig jaar ben ik van baan gewisseld. Met de bij de ASRE opgedane kennis op zak, mocht ik gaan bouwen aan een nieuwe vastgoedportefeuille van een belegger, waardoor veel van de in de opleidingen behandelde aspecten direct terugkwamen in de praktijk. Leuk om te ervaren dat gesprekken met partijen op veel inhoudelijker niveau gevoerd konden worden. De opleidingen hebben mij handvatten gegeven en zijn nog geregeld een naslagwerk.

De opleidingen zijn voor mij derhalve een goede investering geweest. Ik kan iedereen aanraden een Blended Course te volgen!

Naam: Arthur van Wamelen
Leeftijd: 37

Werkgever: J.J.H. Vastgoedbeheer
Functie: Portefeuillemanager Vastgoed

Interesse in een online opleiding? Neem contact op met Stephanie Morssinkhof om de mogelijkheden te bespreken of klik hier voor meer informatie.

Deel deze post: