ASRE benoemt Michel Knoppel tot research fellow

Gepubliceerd op:

De Amsterdam School of Real Estate (ASRE) heeft dr. Michel Knoppel per 1 september 2021 aangesteld als research fellow op het gebied van Real Estate Strategy.

Het gaat om een aanstelling voor één dag in de week waarin Knoppel een onderzoeksagenda opstelt, scripties van masterstudenten begeleidt en deelneemt aan seminars binnen zijn onderzoeksgebied. Ook geeft hij invulling aan de zogeheten Boardroom Challenge, een nieuw onderdeel in de postdoctorale opleiding Master of Real Estate (MRE).

De ASRE kent als instituut voor Vastgoedkunde fellows en research fellows. In het eerste geval gaat het om kerndocenten met een beeldbepalende rol binnen de opleidingen. Research fellows doen onderzoek, waarover zij met regelmaat publiceren in zogeheten position papers.

Knoppel promoveerde in 2020 op het onderwerp ‘Internationale Financiële Besmetting op de Huizenmarkt’ aan de Universiteit van Amsterdam. Voor dit onderzoek ontving hij een beurs van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Hij is sinds 2018 docent aan de ASRE voor het vak Marktanalyse, waar hij de internationaal-economische en -financiële aspecten belicht van woningmarkten. Daarnaast is hij lid van de ASRE-opleidingscommissie. Extern is hij verbonden als docent aan de Hogeschool van Amsterdam.

Instituut voor vastgoedkunde
Het doel van de ASRE is om het vakgebied van de vastgoedkunde te professionaliseren. Al dertig jaar is het hét academisch instituut voor vastgoedkunde. Als onderzoeksinstituut zoekt het oplossingen voor interdisciplinaire vraagstukken. De postacademische opleidingen behandelen vraagstukken rondom duurzame herontwikkeling en het gebruik van de gebouwde omgeving.

Deel deze post: