ASRE De Vastgoedlezing 2018

Gepubliceerd op:

Strategische benaderingen in tijden van disruptie: Heeft u al uw strategische plannen vernietigd?
Amsterdam, 29 maart 2018

Dit is de vraag die prof.dr. F. van Eenennaam centraal stelde tijdens De Vastgoedlezing 2018 die dit jaar door de Amsterdam School of Real Estate in het Parooltheater in Amsterdam werd georganiseerd.
We hebben alweer drie jaar van economische groei achter de rug. De crisis en de lessen van de crisis liggen achter ons. De vraag is of we in staat zijn om ons in de huidige tijd in te stellen op de economische teruggang die ook weer zal komen of dat we terug zijn naar “business as usual”?

In de crisis hebben we geleerd dat het nadenken over onze strategische benadering belangrijker is dan onze strategieën of business model zelf. We kunnen niet blijven hopen op het doorzetten van tijden van extreem goedkoop geld.

De impact van technologie, sociale verandering, concurrentie, compliance en de wijze waarop tech firma’s onze wereld aan het veranderen zijn, stelt ons allemaal voor de vraag hoe we onze talenten, mensen, netwerken, innovaties en sociaal kapitaal voorbij scrum manieren van werken gaan organiseren in de jaren 20 van deze eeuw.

Prof.dr. F. van Eenennaam is expert op het gebied van Strategy en Corporate Governance, en is Founding Partner van The Decision Group BV en The Decision Institute. Prof. dr. Van Eenennaam publiceert regelmatig over internationale strategie. Hij is verbonden aan meerdere universiteiten waaronder Erasmus Universiteit Rotterdam, George Washington University en St. Gallen Universität en werkt nauw samen met de gerenommeerde Harvard Business School faculteit. Hij is lid van het ‘Microeconomics of Competitiveness’ netwerk van Harvard Business School. In 2012 is prof. dr. Fred van Eenennaam door prof. M.E. Porter toegevoegd aan zijn Hall of Fame van Harvard Business School.

The Decision Insitute is een Pioneering Business School gespecialiseerd in het creëeren van business breakthroughs. Al meer dan 20 jaar biedt The Decision Institute onder andere Executive Education aan, zoals de Strategy & Governance Excellence Series, Maximize Your Board’s Potential en Value-Based Health Care Green Belt. Voor meer informatie: www.thedecisioninstitute.org

De ASRE zoekt voor de jaarlijkse Vastgoedlezing professionals met een verschillende achtergrond om hun visie te geven op de maatschappelijke betekenis van een vastgoedvraagstuk. De Vastgoedlezing is het podium waar wetenschap, vastgoedsector en overheid elkaar treffen met als doel de discussie over een voor Nederland belangrijk thema voor de gebouwde omgeving verder te brengen. www.devastgoedlezing.nl


De publicatie
De publicatie ‘Strategic approaches in times of disruption: Have you already destroyed your strategic plan/business canvas?’ is geschreven door prof.dr. F. van Eenennaam. De publicatie kan na de Vastgoedlezing worden gedownload via www.devastgoedlezing.nl.

Deel deze post: