Vastgoedrekenen II
opleidingsoverzicht

advies & contact

John Verhoeven100x145
John Verhoeven
14

Vastgoedrekenen II

Periode

27 okt t/m 17 november 2022

Collegedag

donderdagen van 14:00 - 18:00 uur

Gevorderdenopleiding vastgoedrekenen in de vastgoedkunde

Als vastgoedprofessional is het essentieel financiële vastgoedvraagstukken goed op zijn merites te kunnen beoordelen. Aan een investeringsbeslissing in het vastgoed gaat altijd een gedegen kwantitatieve én kwalitatieve analyse vooraf. De basisopleiding Vastgoedrekenen I laat je kennismaken met de meest relevante rekentechnieken. Bij de opleiding Vastgoedrekenen II ligt de focus op de kwantitatieve analyse door het oefenen met rekentechnieken voor uiteenlopende investeringsbeslissingen.

 

"Ruim 25 jaar vastgoedervaring heeft mij geleerd dat het opstellen van een goede financiële analyse essentieel is bij het nemen van een afgewogen beslissing over vastgoed. In vier dagdelen draag ik met veel genoegen mijn kennis over om jou in staat te stellen financiële vastgoedvraagstukken goed te kunnen doorgronden."

Nabil Omari, Docent Vastgoedrekenen en Hoofd Grondzaken & Gebiedsontwikkeling Syntrus Achmea Real Estate & Finance / Business unit Acquisitie & Ontwikkeling

 

Inhoud & opzet

Ben je werkzaam in de private sector, bij de overheid of bij een woningcorporatie en beschik je al over de nodige basiskennis? De gevorderdenopleiding ‘Vastgoedrekenen II’ voorziet je van extra kennis op het gebied van vastgoedrekenen. Daarbij staan de financiële business cases van de vastgoedbelegger, projectontwikkelaar en gebiedsontwikkelaar centraal en wordt stilgestaan bij de onderlinge verbanden.

 

Na afronding van de opleiding heb je meer inzicht in de onderdelen van de financiële onderbouwing van een project en weet je die beter op waarde te schatten. Je bent in staat zelf een gedegen financiële vastgoedanalyse te maken. Tijdens de colleges geeft een ervaren vastgoeddocent vanuit de praktijk nuttige tips voor het opstellen van een vastgoedbeslissing. De colleges zijn dynamisch opgezet, waarbij presentaties rond het theoretisch afgewisseld worden met praktische oefenopdrachten.

 

Naast het educatieve aspect bouw je aan je netwerk door tijdens de colleges kennis te maken met andere vastgoedprofessionals met verschillende achtergronden. 

 

Tijdens de vier dagdelen komen de volgende hoofdonderwerpen aan bod:

  • Algemene inleiding vastgoedrekenen;
  • Dealmaking vanuit verschillende vastgoedrollen;
  • Business case multifunctionele ontwikkeling;
  • Gevoeligheids- en risicoanalyse;
  • Financiële implicates investeren in duurzaamheid.

 

Voor wie

De opleiding Vastgoedrekenen II is bestemd voor:

  • studenten die de basisopleiding Vastgoedrekenen I gevolgd hebben;
  • vastgoedprofessionals die reeds beschikken over basis vastgoedrekenvaardigheden;
  • als vooropleiding voor overige ASRE-opleidingen (Executive Education, MSRE of MRE).

 

Aanmelden, toelating & kosten

De opleiding Vastgoedrekenen II vindt plaats van donderdag 27 oktober t/m 17 november 2022. In deze periode moet je rekening houden met een tijdbelasting van ongeveer 8 tot 12 uur per week (inclusief colleges). De kosten zijn € 1.850,-.  Meer informatie over het krijgen van een subsidie? Ga naar het STAP-budget.

De toelatingseisen zijn ten minste twee jaar relevante werkervaring in de sector en wo/hbo werk- en denkniveau. Deelnemers dienen te beschikken over een laptop met een recente, volledige versie van Microsoft Excel.

Inschrijven is mogelijk tot 2 weken voor aanvang van de opleiding. Indien je je na de gestelde uiterlijke inschrijfdatum nog wilt inschrijven, neem dan contact op met John Verhoeven, programmamanager, telefoon: 06 21487393.

 

Bouw je eigen vastgoedkennis

Deze opleiding kan onderdeel zijn van jouw persoonlijke studiepad bestaande uit meerdere korte opleidingen. Wil je met iemand van de ASRE van gedachten wisselen over welke opleidingen aansluiten bij jouw situatie, neem dan contact op met John Verhoeven, programmamanager, telefoon: 06 21487393. Een voorbeeld van een studiepad bestaande uit meerdere korte ASRE opleidingen is door de WoningBouwersNL overgenomen voor haar opleiding ‘Projectontwikkeling Nieuwe Stijl’.

 

Vastgoedrekenen I

Wil je eerst solide basiskennis opbouwen voor het volgen van de opleiding ‘Vastgoedrekenen II’ dan is de opleiding ‘Vastgoedrekenen I’ een gedegen vooropleiding.

 

Docenten

De ASRE zet alleen de beste docenten voor de klas. Dit zijn wetenschappers vanuit universiteiten en experts uit de praktijk. Het team aan docenten bestaat uit ongeveer 150 kern- en gastdocenten. Deze docent tref je aan in de collegezaal als je Vastgoedrekenen gaat volgen:

 

Nabil Omari
Cloud website

Swipe om meer docenten te zien.