Inleiding Vastgoedkunde
70

Inleiding Vastgoedkunde

Periode

16 jan 2023 t/m 26 jun 2023

Collegedag

maandag van 13.00 – 17.00 uur

Premaster in de vastgoedkunde
De wereld van het vastgoed is een fascinerende wereld. Vastgoed kent vele verschijningsvormen, komt via complexe processen met veel partijen tot stand en heeft een grote impact op het dagelijks leven van alle mensen. De economische crisis van de afgelopen jaren heeft alle partijen in de vastgoedsector voor nieuwe uitdagingen gesteld. In de opleiding Inleiding Vastgoedkunde komen theorie en praktijk bij elkaar en wordt een stevig fundament in de vastgoedkunde gelegd.

In korte tijd krijg je antwoord op vragen als: Wat verstaan we onder vastgoed? Welke partijen zijn actief op de verschillende vastgoedmarkten? Je krijgt inzicht in de beweegredenen van partijen als ontwikkelaars, woningcorporaties en beleggers. Hierdoor begrijp je de afwegingen en keuzes die zij maken en kun je deze vertalen naar jouw praktijk.

Ook maak je kennis met de juridische en fiscale randvoorwaarden die van invloed zijn op vastgoedtransacties. Deze en vele andere onderwerpen uit theorie en praktijk komen in de opleiding Inleiding Vastgoedkunde aan de orde.

Het programma omvat de volgende modules:

  • Vastgoedkenmerken, actoren en haalbaarheidsanalyse
  • Vastgoedmarkten: marktwerking en segmenten
  • Inleiding recht en fiscaliteit
Het programma bestaat uit hoor- en werkcolleges, opdrachten en een schriftelijk eindtentamen. Er is een groepsopdracht, waarin de domeinspecifieke kennis uit de verschillende modules wordt geïntegreerd. Daarnaast wordt individueel een researchpaper geschreven. Zowel het tentamen als de groepsopdracht en de individuele opdracht tellen mee voor het eindcijfer.


Voor wie
Young professionals | Instromers in de vastgoedsector met behoefte aan basiskennis vastgoedkunde | Professionals die zoeken naar verbreding van hun vastgoedkennis | Ter voorbereiding op de ASRE-masteropleidingen


Aanmelden, toelating & kosten
Deze opleiding maakt deel uit van het instroomprogramma voor de MRE en MSRE. Het instroomprogramma is o.a. bedoeld voor studenten die een ASRE-masteropleiding willen volgen en niet over het juiste instroomniveau beschikken (afhankelijk van werkervaring en vooropleiding). Om te bepalen welk onderdeel van het instroomprogramma voor jouw situatie nodig is, kun je contact opnemen met Lot Slatman, studieadviseur, telefoon: +316 256 417 70. Bij doorstroom naar de MRE of de MSRE ontvang je een reductie van € 1.000,- op de MRE- of MSRE-opleidingskosten.

 

Wanneer je je inschrijft voor de opleiding Inleiding Vastgoedkunde betekent dit dat je 5 maanden in onze collegebanken zit. In deze periode moet je rekening houden met een studielast van ongeveer 20 uur per week. De opleiding bestaat uit 15 collegedagen van 13.00 – 17.00 uur (Let op, de eerste collegedag begint om 12.00 uur). De kosten zijn € 3.250,- (exclusief studiemateriaal). De opleiding is vrijgesteld van btw. Kijk op de website van de belastingdienst om te bepalen of je in aanmerking komt voor teruggave.

 

De toelatingseis is wo/hbo werk- en denkniveau. Inschrijven is mogelijk tot 2 weken voor aanvang van de opleiding. Indien je je na de gestelde uiterlijke inschrijfdatum nog wilt inschrijven, neem dan contact op met Lot Slatman, studieadviseur, telefoon: +316 256 417 70.


Doorstromen MRE/MSRE
Deze opleiding maakt deel uit van het instroomprogramma voor de MRE en MSRE. Het instroomprogramma is o.a. bedoeld voor studenten die een ASRE-masteropleiding willen volgen en niet over het juiste instroomniveau beschikken (afhankelijk van werkervaring en vooropleiding). Bij doorstroom naar de MRE of de MSRE ontvang je een reductie van € 1.000,- op de MRE- of MSRE-opleidingskosten.

 

Docenten
De ASRE zet alleen de beste docenten voor de klas. Dit zijn wetenschappers vanuit universiteiten en experts uit de praktijk. Het team aan docenten bestaat uit ongeveer 150 kern- en gastdocenten.

 

Deze docenten tref je aan in de collegezaal als je Inleiding Vastgoedkunde gaat volgen:

Cornélie Arnouts
Cloud vastgoedkennis
Eefje van Bommel
Cloud vastgoedkennis Cloud website
Ad Heeman
Cloud website
Fred Huibers
Cloud vastgoedkennis Cloud website
Cees Koomen
Cloud website
Arthur Marquard
Cloud vastgoedkennis Cloud website
René van der Paardt
Cloud vastgoedkennis Cloud website
Gert-Joost Peek
Cloud vastgoedkennis Cloud website
Marcel Theebe
Cloud vastgoedkennis Cloud website
Paul de Vries
Cloud vastgoedkennis Cloud website
Arnold Wilts
Cloud vastgoedkennis Cloud website

Swipe om meer docenten te zien.