Vastgoedbeleggen

Vastgoedbeleggen

Periode

14 feb t/m 4 juli 2023

Collegedag

dinsdag van 13.00 - 19.00 uur

Het samenstellen en managen van een vastgoedbeleggingsportefeuille
De opleiding Vastgoedbeleggen integreert het gehele beleggingsproces vanaf de strategische portefeuilleallocatie tot de selectie (en exploitatie) van de objecten. De opleiding vertrekt vanuit het gedachtengoed van Corporate Finance en Structured Finance en stelt van daaruit de vraag wat de toegevoegde waarde is van diverse vormen van vastgoedbeleggingen voor de beleggingsportefeuille.

“De markt voor vastgoedfinanciering is volop in beweging. Veranderende regelgeving en vastgoedprijzen betekenen dat alternatieve financieringsvormen voor bankleningen steeds belangrijker worden. In de opleiding Vastgoedbeleggen wordt ingegaan op de partijen die naar voren treden en wat dit betekent voor de vastgoedbelegger.”

dr. Fred Huibers, F.E. Huibers Holding B.V. en Docent aan Nyenrode New Business School

 

Asset en Liabillity Management (ALM) speelt hierbij een belangrijke rol. Daarnaast wordt in de opleiding aandacht besteed aan de wijze waarop een beleggingsportefeuille vorm moet worden gegeven, waarbij uiteenlopende fiscale en juridische aspecten aan de orde worden gesteld. Hierbij is aandacht voor regelgeving waar banken en institutionele beleggers mee te maken krijgen, zoals Basel III, Solvency II en de nieuwe Europese richtlijn voor fondsmanagers, de AIFMD.

De opleiding resulteert in de concrete selectie van objecten en portefeuilles, alsmede in de methoden en technieken van performancemeting op basis waarvan het beleggings-, en assetmanagementbeleid kan worden bijgesteld. Hierbij is oog voor de actuele economische situatie, de ontwikkelingen op internationale financiële markten en voor nieuwe manieren waarop vermogen kan worden aangetrokken ter financiering van de portefeuille.


Optimaal studierendement

Om je optimaal te laten studeren, heeft de ASRE de opleiding opgebouwd uit hoor- en werkcolleges, een tussentoets, verschillende casusopdrachten die in groepsverband uitgewerkt worden en een afsluitend tentamen. Deze essentiële combinatie van leervormen zorgt ervoor dat de volgende onderwerpen optimaal worden begrepen en toegepast:   

 

 • Corporate finance, Portefeuille- en Beleggingstheorieën
 • Asset liability management en Crystal Ball
 • Direct en indirect beleggen, performance analyse en behavioral finance
 • Juridische en fiscale aspecten bij fondsstructurering
 • Regioselectie en sectorselectie
 • Studiereis Londen


Na het succesvol afronden van het gehele programma ontvang je een diploma van de Amsterdam School of Real Estate.


Doorstromen naar MSRE

De opleiding Vastgoedbeleggen maakt deel uit van de - door de NVAO en RICS geaccrediteerde - MSRE, de Master of Science in Real Estate. Na het succesvol afronden van Vastgoedbeleggen kun je doorstromen naar het overige deel van dit masterprogramma. Voor meer informatie zie MSRE

 

Vrijblijvend op gesprek
Overweeg je de opleiding Vastgoedbeleggen aan de Amsterdam School of Real Estate? Kom vrijblijvend op gesprek. Met onze studieadviseur of een van onze of programma managers bespreek je jouw ideeën en kun je je vragen voorleggen. Je krijgt persoonlijk advies over je opleidingskeuze of over het financieren van de opleiding.

 

Aanmelden & toelating
Zou je de opleiding Vastgoedbeleggen graag volgen maar heb je nog niet alles geregeld of wil je graag je afwegingen bespreken? Je kunt alvast een plaats reserveren of een persoonlijk adviesgesprek aanvragen.

Aan de hand van het gesprek, je curriculum vitae en diploma’s wordt nagegaan of je voldoet aan de toelatingscriteria. Wanneer je bent toegelaten tot de opleiding, nodigen wij je uit officieel in te schrijven. De inschrijving is definitief zodra het volledig ingevulde inschrijfformulier is ontvangen. Je inschrijving dient binnen te zijn voor 15 januari.

Indien je je na de uiterlijke inschrijfdatum nog wilt inschrijven, neem dan graag contact op met Lot Slatman, studieadviseur, telefoon: +316 256 417 70. Arthur Marquard, programma manager MSRE, is vooraf en tijdens de opleiding ook beschikbaar voor vragen.

De eisen voor toelating tot de opleiding Vastgoedbeleggen zijn:

 • Je dient in het bezit te zijn van een NVAO-erkend wo-bachelor/master diploma of aantoonbaar beschikken over gelijkwaardig opleidingsniveau op grond van erkende diploma's (te beoordelen door de examencommissie);
 • Je dient te beschikken over ten minste twee jaar relevante werkervaring met aantoonbare verantwoordelijkheden.

Beschik je nog niet over het juiste instroomniveau (afhankelijk van werkervaring en vooropleiding)? Dan kun je worden toegelaten nadat je met succes (een deel van) het deficiëntieprogramma heb afgerond. 


Investering in tijd & geld

Wanneer je kiest om naast je werk te gaan studeren, kies je voor een investering in jezelf. Als je je inschrijft voor de opleiding Vastgoedbeleggen betekent dit studeren van september tot februari. In deze periode moet je rekening houden met een tijdbelasting van ongeveer 20 uur per week. De colleges vinden 1 keer per week bij de ASRE plaats. De kosten zijn  € 9.400,-. Het cursusgeld is inclusief syllabi, maar exclusief kosten voor studieboeken. Een driedaagse studiereis naar Londen maakt onderdeel uit van de opleiding. Kosten van de studiereis bedragen €625,-. Hier komen nog de kosten van de vlucht en het hotel bij. Kijk hier als je meer wilt weten over de ASRE-betalingsregeling en het STAP-budget.

 

 

Docenten
De ASRE zet alleen de beste docenten voor de klas. Dit zijn wetenschappers vanuit universiteiten en experts uit de praktijk. Het team aan docenten bestaat uit ongeveer 150 kern- en gastdocenten. Deze docenten tref je onder andere aan in de collegezaal als je Vastgoedbeleggen gaat volgen:

Cees Koomen
Cloud website
Peter Koppers
Cloud website
John de Kroon
Cloud website
Jeroen Ligterink
Cloud website
Arthur Marquard
Cloud website Cloud vastgoedkennis
Rob Naber
Cloud website
Hans op 't Veld
Cloud website Cloud vastgoedkennis
Michiel Schröder
Cloud website
Fred Huibers
Cloud website Cloud vastgoedkennis
Arjan Knibbe
Cloud website
Wendy Verschoor
Cloud website Cloud vastgoedkennis
Cornélie Arnouts
Cloud vastgoedkennis
Marije Braam-Mesken
Cloud website


 • Arjan Knibbe, docent en Managing Partner KR&A
  Studenten zijn geïnteresseerd in de laatste vastgoedbeleggingsontwikkelingen en brengen een stevige praktijkervaring mee. Dit betekent dat zij docenten permanent uitdagen en gesprekken tijdens colleges van hoog niveau zijn.