Investeringsanalyse

Investeringsanalyse

Periode

12 okt 2022 t/m 1 feb 2023
13 feb 2023 t/m 29 mei 2023

Collegedag

woensdag van 13.00 - 19.00 uur
maandag van 13.00 - 19.00 uur

Haalbaarheidsanalyse, waardebepaling en risicobeoordeling
Investeringsanalyse is een financieel georiënteerde opleiding waarin je leert of een vastgoedinvestering financieel haalbaar is en wat de waarde van die investering is. Deze opleiding is bedoeld voor wie in de dagelijkse praktijk te maken heeft met vraagstukken rond de selectie of haalbaarheid van vastgoedobjecten. Het kan gaan om investeringen in nieuwbouw en om acquisitie- of dispositievraagstukken van bestaande gebouwen.

“Vastgoedberekeningen vormen een zeer belangrijke basis om inzicht te krijgen in de value-drivers die bepalend zijn voor de hoogte van het rendement in relatie tot het risico en vice versa. Bezint eer ge begint!”

ir. Abdel Salemi, Partner SENS real estate

Rekentechnieken, waarderingsmethoden en investeringsselectiecriteria vormen de rode draad van deze opleiding. Daarnaast is er veel aandacht voor nieuwe methoden en technieken om de waarde van vastgoed te bepalen, waar optietheorie en scenario-analyse onderdeel van zijn. Deze benaderingen verruimen uw blik op het bepalen van de haalbaarheid van investeringsvraagstukken. Vastgoedkunde is echter geen exacte wetenschap. Vandaar dat er ook veel aandacht wordt besteed aan de kwaliteit van de informatie waarop analyses en waarderingen zijn gebaseerd en aan de interpretatie van de uitkomsten.

Als je de opleiding heb afgerond, kun je omgaan met beslissingscriteria, waardebegrippen en methoden & technieken waarmee de economische waarde van een investering is vast te stellen. Je weet ondernemingsdoelstellingen te betrekken bij een investeringsanalyse. Je kunt de risico’s van vastgoed vertalen in risico-opslagen en -beheersing. Tevens krijg je inzicht in de wijze waarop financiering en fiscaliteit de rendementen op vastgoed kunnen beïnvloeden.


Optimaal studierendement

Om je optimaal te laten studeren, heeft de ASRE de opleiding opgebouwd uit hoor- en werkcolleges, een tussentoets, verschillende casusopdrachten die je in groepsverband uitwerkt en een afsluitend tentamen. Deze essentiële combinatie van leervormen zorgt ervoor dat de volgende onderwerpen optimaal worden begrepen en toegepast:   

 

  • Rekentechnieken, waarderingsmethoden en investeringsselectiecriteria
  • Haalbaarheids-, risico- en 'buy and hold'analyses
  • Scenario-analyse en optie-benadering

 

Na het succesvol afronden van het gehele programma ontvang je een diploma van de Amsterdam School of Real Estate.


Doorstromen naar MSRE

De opleiding Investeringsanalyse maakt deel uit van de - door de NVAO en RICS geaccrediteerde - MSRE, de Master of Science in Real Estate. Na het succesvol afronden van Investeringsanalyse kun je doorstromen naar het overige deel van dit masterprogramma. Voor meer informatie zie MSRE

 

 

Vrijblijvend op gesprek
Overweeg je de opleiding Investeringsanalyse aan de Amsterdam School of Real Estate? Kom vrijblijvend op gesprek. Met onze studieadviseur of een van onze of programma managers bespreek je jouw ideeën en kun je je vragen voorleggen. Je krijgt persoonlijk advies over je opleidingskeuze of over het financieren van de opleiding.

 

Aanmelden & toelating

Zou je de opleiding Investeringsanalyse graag volgen maar heb je nog niet alles geregeld of wil je graag je afwegingen bespreken? Je kunt alvast een plaats reserveren of een persoonlijk adviesgesprek aanvragen.

Aan de hand van het gesprek, je curriculum vitae en diploma’s  wordt nagegaan of je voldoet aan de toelatingscriteria. Wanneer je bent toegelaten tot de opleiding, nodigen wij je uit officieel in te schrijven. De inschrijving is definitief zodra het volledig ingevulde inschrijfformulier is ontvangen. Je inschrijving dient binnen te zijn voor 15 januari (voor start opleiding half februari) of 15 september (voor start opleiding half oktober). Indien je na de uiterlijke inschrijfdatum nog wilt inschrijven, neem dan graag contact op met Lot Slatman, studieadviseur, telefoon: +316 256 417 70Arthur Marquard, programma manager MSRE, is vooraf en tijdens de opleiding ook beschikbaar voor vragen.

 

De eisen voor toelating tot de opleiding Investeringsanalyse zijn:

  • Je dient in het bezit te zijn van een NVAO-erkend wo-bachelor/master diploma of aantoonbaar beschikken over gelijkwaardig opleidingsniveau op grond van erkende diploma's (te beoordelen door de examencommissie); 
  • Je dient te beschikken over ten minste twee jaar relevante werkervaring met aantoonbare verantwoordelijkheden.

Beschik je nog niet over het juiste instroomniveau (afhankelijk van werkervaring en vooropleiding)? Dan kun je worden toegelaten nadat je met succes (een deel van) het deficiëntieprogramma heb afgerond. 

Investering in tijd & geld

Wanneer je kiest om naast je werk te gaan studeren, kies je voor een investering in jezelf. Als je inschrijft voor de opleiding Investeringsanalyse betekent dit studeren van september t/m december of van februari t/m juni. In deze periode moet je rekening houden met een tijdbelasting van ongeveer 20 uur per week. De colleges vinden 1 keer per week bij de ASRE plaats. De kosten zijn €7.800,-  Het cursusgeld is inclusief syllabi, maar exclusief kosten voor studieboeken. Kijk hier als je meer wilt weten over de ASRE-betalingsregeling en het STAP-budget.

 

Docenten
De ASRE zet alleen de beste docenten voor de klas. Dit zijn wetenschappers vanuit universiteiten en experts uit de praktijk. Het team aan docenten bestaat uit ongeveer 150 kern- en gastdocenten. Deze docenten tref je onder andere aan in de collegezaal als je Investeringsanalyse gaat volgen:

 

Frank Adema
Cloud website
Cornélie Arnouts
Cloud vastgoedkennis
Claudine van Benthum
Cloud vastgoedkennis Cloud website
Roel van de Bilt
Cloud vastgoedkennis Cloud website
Erwin Daalhuisen
Cloud vastgoedkennis Cloud website
Martijn Dröes
Cloud vastgoedkennis Cloud website
Maarten Fronik
Cloud website
Cees Koomen
Cloud website
Hermjan Krijger
Cloud website
Rob Linssen
Cloud website
Arthur Marquard
Cloud vastgoedkennis Cloud website
René van der Paardt
Cloud vastgoedkennis Cloud website
Mieke Paelinck
Cloud vastgoedkennis Cloud website
Jan Vis
Cloud vastgoedkennis Cloud website
Ton van Welie
Cloud vastgoedkennis Cloud website