Marktanalyse

Marktanalyse

Periode

11 okt 2022 t/m 31 jan 2023
16 feb 2023 t/m 8 juni 2023

Collegedag

dinsdag van 13.00 - 19.00 uur
donderdag van 13.00 - 19.00 uur

Marktwerking, marktactualiteit en vastgoedpositionering
Elke beslissing binnen het spectrum van de vastgoedkunde is direct gerelateerd aan het (dis)functioneren van vastgoedmarkten. Dit maakt de kennis over de achtergronden en gevolgen hiervan cruciaal voor alle deelmarkten en betrokken disciplines binnen het vastgoedproces. In het vak Marktanalyse staat deze uitdaging centraal.

“Vroeger werd gezegd: kennis is macht. Voor de vastgoedmarkten geldt: kennis is markt. Een markt bestaat altijd uit vraag en aanbod. Wie diepgaand inzicht heeft in wat doelgroepen en stakeholders beweegt, is in staat de juiste concepten en projecten te ontwikkelen en te investeren op de juiste plekken in waardevast vastgoed.”

drs. René Buck, Directeur Buck Consultants International

De opleiding biedt inzichten om een integrale marktanalyse te maken voor een vastgoedontwikkeling en deze door te vertalen naar het positioneren van een vastgoedobject in de markt. Zo kan antwoord worden gegeven op vragen als: welke economische drivers hebben invloed op de verschillende vastgoedmarkten of hoe zullen de prijzen op de woningmarkt zich gaan ontwikkelen.

Daarbij gaat het om de actuele marktcontext maar ook over de toekomstige situatie van de vastgoedmarkt. Aan de hand van de ruimtelijk-economische theorieën wordt de relatie tussen ruimte, vastgoed en gebruiker diepgaand geanalyseerd met als doel de waarde van locaties te kunnen inschatten. Waarde kent in dit geval naast een financieel-economische ook een maatschappelijke component. Middels de analyse van de verschillende vastgoedmarkten (kantorenmarkt, winkelmarkt, markt voor bedrijventerreinen en de woningmarkt) komen specifieke elementen diepgaander aan bod.


Optimaal studierendement

Om je optimaal te laten studeren, heeft de ASRE de opleiding opgebouwd uit hoor- en werkcolleges, een tussentoets dan wel een essay-opdracht, verschillende casusopdrachten die je in groepsverband uitwerkt en een afsluitend tentamen. Deze essentiële combinatie van leervormen zorgt ervoor dat de volgende onderwerpen optimaal worden begrepen en toegepast:   

  • Methoden en technieken van marktanalyse
  • Ruimtelijk-economische theorieën
  • De (commerciële) vastgoedmarkt

Na het succesvol afronden van het gehele programma ontvang je een diploma van de Amsterdam School of Real Estate.


Doorstromen naar MSRE

De opleiding Marktanalyse maakt deel uit van de - door de NVAO en RICS geaccrediteerde - MSRE, de Master of Science in Real Estate. Na het succesvol afronden van Marktanalyse kun je doorstromen naar het overige deel van dit masterprogramma. Voor meer informatie zie MSRE

 

Vrijblijvend op gesprek
Overweeg je de opleiding Marktanalyse aan de Amsterdam School of Real Estate? Kom vrijblijvend op gesprek. Met onze studieadviseur of een van onze of programma managers bespreek je jouw ideeën en kun je je vragen voorleggen. Je krijgt persoonlijk advies over je opleidingskeuze of over het financieren van de opleiding.

 

Aanmelden & toelating
Zou je de opleiding Marktanalyse graag volgen maar heb je nog niet alles geregeld of wil je graag je afwegingen bespreken? Je kunt alvast een plaats reserveren of een persoonlijk adviesgesprek aanvragen.

Aan de hand van het gesprek, je curriculum vitae en diploma’s  wordt nagegaan of je voldoet aan de toelatingscriteria. Wanneer je bent toegelaten tot de opleiding, nodigen wij je uit officieel in te schrijven. De inschrijving is definitief zodra het volledig ingevulde inschrijfformulier is ontvangen. Je inschrijving dient binnen te zijn voor 15 januari (voor start opleiding half februari) of 15 september (voor start opleiding half oktober). Indien je na de uiterlijke inschrijfdatum nog wilt inschrijven, neem dan contact op met Lot Slatman, studieadviseur, telefoon: +316 256 417 70Arthur Marquard, programma manager MSRE, is vooraf en tijdens de opleiding ook beschikbaar voor vragen.

 

De eisen voor toelating tot de opleiding Marktanalyse zijn:

  • Je dient in het bezit te zijn van een NVAO-erkend wo-bachelor/master diploma of aantoonbaar beschikken over gelijkwaardig opleidingsniveau op grond van erkende diploma's (te beoordelen door de examencommissie); 
  • Je dient te beschikken over ten minste twee jaar relevante werkervaring met aantoonbare verantwoordelijkheden.

Beschik je nog niet over het juiste instroomniveau (afhankelijk van werkervaring en vooropleiding)? Dan kun je worden toegelaten nadat je met succes (een deel van) het deficiëntieprogramma heb afgerond. 

 

Investering in tijd & geld

Wanneer je kiest om naast je werk te gaan studeren, kies je voor een investering in jezelf. Als je je inschrijft voor de opleiding Marktanalyse betekent dit studeren van september t/m december of van februari t/m juni. In deze periode moet je rekening houden met een tijdbelasting van ongeveer 20 uur per week. De colleges vinden 1 keer per week bij de ASRE plaats. De kosten zijn € 7.800,-. Het cursusgeld is inclusief syllabi, maar exclusief kosten voor studieboeken. Kijk hier als je meer wilt weten over de ASRE-betalingsregeling en het STAP-budget.

Docenten
De ASRE zet alleen de beste docenten voor de klas. Dit zijn wetenschappers vanuit universiteiten en experts uit de praktijk. Het team aan docenten bestaat uit ongeveer 150 kern- en gastdocenten. Deze docenten tref je onder andere aan in de collegezaal als je Marktanalyse gaat volgen:

Wim van der Post
Cloud website Cloud vastgoedkennis
Frans Schilder
Cloud website Cloud vastgoedkennis
Jantine Schrader
Cloud website Cloud vastgoedkennis
Frank van der Sluys
Cloud website
Ellen Tak-Zwetheul
Cloud website
Marcel Theebe
Cloud website Cloud vastgoedkennis
Pieter Tordoir
Cloud website Cloud vastgoedkennis
Paul de Vries
Cloud website Cloud vastgoedkennis
Ellen Zwienink
Cloud website
Dirk Bakker
Cloud website
Roel van den Berg
Cloud website
Paul Bleumink
Cloud website
Michiel Boonen
Cloud website
René Buck
Cloud website
Edwin Buitelaar
Cloud website Cloud vastgoedkennis
Roelfke Buitink
Cloud website
Johan Conijn
Cloud website Cloud vastgoedkennis
Maarten Donkers
Cloud website Cloud vastgoedkennis
Martijn Dröes
Cloud vastgoedkennis Cloud website
Henri de Groot
Cloud website
Pieter Hooimeijer
Cloud website Cloud vastgoedkennis
Arthur Marquard
Cloud website Cloud vastgoedkennis
Eva van der Pluijm
Cloud website
Douglas Konadu
Cloud website