Real Estate Analytics

Real Estate Analytics

Periode

15 febr t/m 5 juli 2023

Collegedag

woensdag van 13.00 – 19.00 uur

Big Data in de vastgoedsector: methoden, toepassingen en implementatie


Data worden in de huidige wereld steeds belangrijker. Ook binnen de vastgoedsector worden data-driven analyses een steeds belangrijkere onderlegger voor allerlei vastgoedbeslissingen. Naast de gebruikelijke staatjes van makelaars over huren, opnames en aanbod zijn hiervoor steeds meer alternatieve databronnen beschikbaar. Ook op het gebied van analyse methoden is er steeds meer mogelijk. In de deelopleiding Real Estate Analytics leer je een breed aantal toepassingen van data analyse binnen de vastgoedsector.


De opleiding richt zich op zowel de methoden van dataonderzoek als de verschillende toepassingsmogelijkheden voor de vastgoedsector. Na het voltooien van deze opleiding weet je welke methoden geschikt zijn voor welk soort data toepassing, wat je kunt bereiken met de verschillende toepassingen en hoe deze huidige werkprocessen beïnvloeden en veranderen. Er is ook aandacht voor het ethisch en juridische kader bij het gebruik van data. Daarnaast komt de implementatie van data-oplossingen binnen de organisatie aan bod. Welke stakeholders zijn hierbij van belang en hoe worden dataoplossingen succesvol in gebruik genomen?


Real Estate Analytics bouwt verder op de kernvakken van de MSRE-opleiding. De aangeleerde statistische en rekenkundige methoden en technieken zijn onmisbaar en daarom kent de opleiding voor aanvang een instroomtoets als deze vakken nog niet zijn afgerond.Optimaal studierendement

Om je optimaal te laten studeren, heeft de ASRE de opleiding opgebouwd uit hoor- en werkcolleges. Tijdens de werkcolleges wordt gewerkt aan verschillende casusopdrachten en leer je onder begeleiding van onze docenten de verschillende methoden van data-analyse toepassen. Het vak wordt afgesloten met een integraal eindtentamen. Deze essentiële combinatie van leervormen zorgt ervoor dat de volgende onderwerpen optimaal worden begrepen en toegepast:

Inleiding data-analyse: methoden en technieken, Big data en de stad, inclusief studiereis naar een Europese stad, Automated Valuation Models, Big data en performance.

Na het succesvol afronden van het gehele programma ontvang je een diploma van de Amsterdam School of Real Estate.


Doorstromen naar MSRE

De opleiding Real Estate Analytics maakt deel uit van de - door de NVAO en RICS geaccrediteerde - MSRE, de Master of Science in Real Estate. Na het succesvol afronden van Real Estate Analytics kun je doorstromen naar het overige deel van dit masterprogramma.Voor meer informatie zie MSRE

 

Vrijblijvend op gesprek
Overweeg je de opleiding Real Estate Analytics aan de Amsterdam School of Real Estate? Kom vrijblijvend op gesprek. Met onze studieadviseur of een van onze programma managers bespreek je jouw ideeën en kun je je vragen voorleggen. Je krijgt persoonlijk advies over je opleidingskeuze of over het financieren van de opleiding.

 

Aanmelden & toelating

Zou je de opleiding Real Estate Analytics graag volgen maar heb je nog niet alles geregeld of wil je graag je afwegingen bespreken? Je kunt alvast een plaats reserveren of een persoonlijk adviesgesprek aanvragen.

Aan de hand van intakegesprek, je curriculum vitae en diploma’s wordt nagegaan of je voldoet aan de toelatingscriteria. Wanneer je bent toegelaten tot de opleiding, nodigen wij je uit officieel in te schrijven. De inschrijving is definitief zodra het volledig ingevulde inschrijfformulier is ontvangen. Je inschrijving dient binnen te zijn voor 15 januari 2023. Indien je je na de uiterlijke inschrijfdatum nog wilt inschrijven, neem dan contact op met Lot Slatman, studieadviseur, telefoon: +316 256 417 70.Arthur Marquard, programma manager MSRE, zijn vooraf en tijdens de opleiding ook beschikbaar voor vragen.

 

De eisen voor toelating tot de opleiding Real Estate Analytics zijn:

  • Je dient in het bezit te zijn van een NVAO-erkend wo-bachelor/master diploma of aantoonbaar beschikken over gelijkwaardig opleidingsniveau op grond van erkende diploma's (te beoordelen door de examencommissie);
  • Je dient te beschikken over ten minste twee jaar relevante werkervaring met aantoonbare verantwoordelijkheden.
  • Het is een pré om de MSRE-deelopleidingen Marktanalyse en Investeringsanalyse te hebben afgerond, maar niet noodzakelijk.

 

Beschik je nog niet over het juiste instroomniveau (afhankelijk van werkervaring en vooropleiding)? Dan kun je worden toegelaten nadat je met succes (een deel van) het deficiëntieprogramma hebt afgerond.

Investering in tijd & geld

Wanneer je kiest om naast je werk te gaan studeren, kies je voor een investering in jezelf. Als je je inschrijft voor de opleiding Real Estate Analytics dan start je 15 februari 2023. In deze periode moet je rekening houden met een tijdbelasting van ongeveer 20 uur per week. De colleges vinden 1 keer per week bij de ASRE plaats. De kosten zijn € 9.400,-. Het cursusgeld is inclusief syllabi, maar exclusief kosten voor studieboeken. Een driedaagse studiereis naar een Europese stad maakt onderdeel uit van de opleiding. Kosten van de studiereis bedragen € 625,-. Hier komen nog de kosten van de vlucht en het hotel bij. Kijk hier als je meer wilt weten over de ASRE-betalingsregeling en het STAP-budget.

 

Docenten
De ASRE zet alleen de beste docenten voor de klas. Dit zijn wetenschappers vanuit universiteiten en experts uit de praktijk. Het team aan docenten bestaat uit ongeveer 150 kern- en gastdocenten.

Jeroen Beimer
Cloud website
Martijn Dröes
Cloud vastgoedkennis Cloud website
Jan Willem van Eck
Cloud website
Marc Francke
Cloud vastgoedkennis Cloud website
Maarten Fronik
Cloud website
Gert Jan Hagen
Cloud vastgoedkennis Cloud website
Arjan Knibbe
Cloud website
Menno Lammers
Cloud website
Gert-Joost Peek
Cloud vastgoedkennis Cloud website
Martijn Smit
Cloud vastgoedkennis Cloud website
Janelle Zoutkamp
Cloud website