ASRE PE-punten

Toon aan dat je jouw kennis up-to-date houdt

De vastgoedsector verandert in hoog tempo. Als vastgoedprofessional ben je voortdurend bezig met nieuwe kennis, inzichten en werkwijzen eigen maken en in de praktijk toepassen: Permanente Educatie (PE). De ASRE biedt een totaalpakket aan opleidingen aan die uitermate geschikt is om kennis te nemen van relevante ontwikkelingen. Door het volgen van deze opleidingen en het behalen van de bijbehorende PE-punten toon je aan dat je jouw kennis up-to-date houdt.

PE-punten verplichting

De ASRE biedt aan leden van RICS, NRVT en VTW diverse opleidingen waarmee zij kunnen voldoen aan de PE-vereisten van hun lidmaatschap (CPD-punten bij de RICS). Deze ASRE-opleidingen voldoen aan de spelregels die deze organisaties ten aanzien van permanente educatie hebben opgesteld. Het gaat hierbij om zaken als lengte van de opleiding, kwaliteitsborging en evaluatie. De accreditatiecommissie van de VBA, Beroepsvereniging van Beleggingsprofessionals, heeft eveneens PE-punten (60) toegekend aan de Master of Real Estate en de Master of Science Real Estate van de ASRE voor VBA leden. Voor meer informatie en vragen: www.vbabeleggingsprofessionals.nl

Diverse brancheverenigingen of beroepsorganisaties bieden hun leden de mogelijkheid om een aantal PE-punten naar eigen inzicht in te vullen. De ASRE PE-punten zijn uitermate geschikt om te voldoen aan deze vrij in te vullen PE-punten.

Up-to-date houden van kennis

Voor professionals die geen PE-puntenverplichting hebben die voortvloeit uit het lidmaatschap van een branchevereniging of beroepsorganisatie zijn de ASRE PE-punten een uitstekende manier om aan te geven dat hun vakkennis up-to-date is.

Wat houdt een ASRE PE-punt in?

De ASRE kent zijn PE-punten toe volgens de strengste criteria van de diverse beroepsorganisaties:

  • Een PE-punt staat voor 60 minuten feitelijk didactisch contact, er wordt naar beneden afgerond;
  • Aanwezigheidsregistratie – je moet (op tijd) aanwezig zijn;
  • Na deelname met goed gevolg ontvang je een ASRE-certificaat met vermelding van het aantal PE-punten. Certificaten worden digitaal opgeslagen zodat het door derden na toestemming geverifieerd kan worden;
  • De ontwikkeling en organisatie van de opleidingen vindt plaats volgens een geaccrediteerd kwaliteitssysteem, inclusief evaluatie- en verbeterproces.

Vragen over ASRE PE-punten? Neem dan contact op met John Verhoeven, tel 06 214 87 393.