ASRE werkt samen met Citymaker & Vastgoeddata

Gepubliceerd op:

De opleiding Gebieds- & Vastgoedontwikkeling die deel uit maakt van de MSRE, de Master of Science in Real Estate, is grondig vernieuwd. Onderdeel van deze vernieuwing is de samenwerking met Citymaker en Vastgoeddata. In de centrale casus van de opleiding komen de aspecten van binnenstedelijk (her)ontwikkelen bijeen en worden studenten uitgedaagd om samen een toekomstbestendige aanpak – met nadruk op financiën en samenwerking – te ontwerpen. Citymaker en Vastgoeddata stellen hun systemen ten behoeve van deze casusopgave aan de studenten ter beschikking.

Kerndocent Gert-Joost Peek zegt over deze vernieuwing “De focus van de opleiding ligt op ontwikkelen in de bestaande stad. Ontwikkelen in bestaand gebied koppelt gebieds- en vastgoedontwikkeling op natuurlijke wijze. Het gaat in essentie om het vinden van nieuwe haalbare combinaties tussen gebied, gebouw en gebruik. Deze drie g’s staan centraal in de opleiding. De nieuwe samenwerking met Citymaker en Vastgoeddata sluit perfect aan bij de inhoud van de opleiding en is een verrijking voor de studenten.”

Citymaker is een interactief rekenprogramma dat alle facetten van duurzame gebiedsontwikkeling in één programma bijeenbrengt – ruimtegebruik, parkeren, bewoners, duurzaamheid en financiën – zonder dat het complex wordt. Met het programma reken je voor je tekent en kun je snel en eenvoudig scenario’s ontwikkelen. Studentlicenties duren een jaar, dus ook na de opleiding kun je er kosteloos mee aan de slag blijven.
Vastgoeddata koppelt gegevens van al het commercieel vastgoed in Nederland (ruim 400.000 panden) en meer dan 1,3 miljoen eindgebruikers in één integraal systeem. Per pand is er inzicht in gebruikers, contracten, kredietwaardigheid, planologische kaders, transacties en eigendom. Deze unieke interface leidt tot nieuwe inzichten en helpt kansen te ontdekken.

De MSRE opleiding Gebieds- & Vastgoedontwikkeling maakt jou klaar voor de  vastgoedontwikkelingopgaven van vandaag en morgen; professioneel, academisch en innovatief.

Deel deze post: