Blended course Inleiding Waarderen

Gepubliceerd op:

NIEUW: ASRE start blended course Inleiding Waarderen.

In de derde week van september start de ASRE met een nieuwe opleiding in een nieuwe formule, namelijk een blended course (online en klassiek onderwijs in 1 opleiding). In deze nieuwe online opleiding Inleiding Waarderen maakt u kennis met de fundamentals op het gebied van vastgoedwaarderen.

Waarom zou ik deze opleiding volgen?
Volgens Mieke Paelinck, programmacoördinator Real Estate Valuation, is het kunnen lezen en kritisch beoordelen van een vastgoedwaardering en een taxatierapport een onmisbare competentie voor vastgoedprofessionals. Deze blended opleiding, een combinatie van online en persoonlijk onderwijs, stelt je in staat een taxatieopdracht te formuleren en de rapportage kritisch te beoordelen.

Wat kan ik verwachten van een blended course?
Het unieke blended karakter van deze opleiding biedt je als deelnemer de mogelijkheid grotendeels zelf te bepalen wanneer u deze opleiding volgt. Het grootste deel volg je online en het laatste college vindt plaats bij de Amsterdam School of Real Estate in Amsterdam. In een periode van 8 weken rond je wekelijks een deel van de vier online modules af. Per week heb je de mogelijkheid zelf te bepalen wanneer je de stof voor die betreffende week doorloopt.

Welke onderwerpen kan ik als student verwachten?
Charlotte Ronteltap, junior programma coördinator, vertelt uitgebreid over de inhoud van het programma: “Het online programma bestaat uit vier modules. In de eerste module wordt ingegaan op het belang van het waarderen van vastgoed. Hier komen onder andere economische principes van waarderen, standaardisatie en het gebruik van waardebegrippen aan bod. In de tweede module komt het waarderingsproces beknopt aan bod. Hierbij zal aandacht worden besteed aan de relevante actoren die daarin opereren. Daarnaast worden de belangrijkste waarderingsmethoden behandeld zoals de inkomstenbenadering, de vergelijkende benadering en de kostenbenadering. Hierbij wordt tevens ingegaan op gevoeligheidsanalyse, nauwkeurigheid en beschikbaarheid van data. Binnen de derde module komen de invalshoeken van verschillende actoren met betrekking tot het taxatierapport aan bod. Hier worden de marktomstandigheden vanuit het oogpunt van verschillende gebruikers toegelicht. In de vierde en tevens laatste module staat het taxatierapport centraal. Deelnemers oefenen aan de hand van een opdracht met het doorgronden en inhoudelijk beoordelen van een taxatierapport. Deze opdracht wordt vervolgens in de laatste bijeenkomst bij de ASRE in Amsterdam gepresenteerd en behandeld.”

Voor wie is deze opleiding interessant?
De opleiding Inleiding Waarderen gaat op 19 september 2016 van start en is interessant voor iedereen die te maken heeft met vastgoedwaarderingen en inzicht wil verkrijgen in de totstandkoming daarvan.

Meer informatie en inschrijven
Je kunt je nu al inschrijven voor deze opleiding. Bekijk het hele programma in de opleidingsbrochure. We vragen minimaal twee jaar relevante werkervaring in of voor de sector en wo/hbo werk- en denkniveau. Inschrijven kan tot 18 september, dat is 1 dag voor aanvang van de opleiding. Voor vragen kun je contact opnemen met Charlotte Ronteltap, junior programma coördinator, telefoon: 020 668 11 29 of c.ronteltap@asre.nl.

Deel deze post: