ASRE-alumniwebinar: Data zoekt toepassing

Gepubliceerd op:

De Amsterdam School of Real Estate (ASRE) en de netwerkorganisatie van vastgoedprofessionals FRESH Professionals hielden op 9 november 2022 het webinar ‘Proptech en Real Estate as a Service: Data zoekt toepassing’.

Data voor betere besluitvorming
De digitale transformatie van huizen, kantoren en steden staat bekend als PropTech. De term PropTech verwijst naar technologische toepassingen die het ontwerpen, bouwen, gebruiken en beheren van gebouwen optimaliseren. De digitale transformatie van de gebouwde omgeving leidt tot meer en real time data. PropTech-toepassingen analyseren deze data voor betere besluitvorming.

Wie zaten er aan tafel?
Development director Willem van der Ven van Schiphol Real Estate vertelde waarom slimme gebouw- en gebiedstechnologie voor Schiphol zo belangrijk is. Wat maakt gedetailleerde gegevens over het gebruik van een kantoor zo waardevol? Hoe wordt dit nu al gebruikt en wat is er in de toekomst allemaal mogelijk?

Docent Jos Sentel van de ASRE is oprichter en eigenaar van ThirdPlace Consultancy. Hij bekeek vastgoeduitdagingen vanuit het gebruikersperspectief. Hij onderzoekt en interpreteert trends en ontwikkelingen die daarop van invloed zijn. In combinatie met zijn ervaring aan de ontwikkelende als ook de beleggende kant van de vastgoedsector stelt hij impactvolle visies en concepten voor zowel gebouwen als gebieden op.

Philip Koppels is research fellow en docent bij de ASRE. Hij vroeg zich af of met de gedetailleerde gegevens over het gebruik van kantoren de veronderstelde invloed van de kantooromgeving op arbeidsproductiviteit eindelijk kan worden hard gemaakt. En hoe smartbuildings kunnen bijdragen aan het behalen van de social development goals (SDG’s) van de Verenigde Naties en ingezet kunnen worden om te rapporteren op basis van Environment, Social en Governance (ESG) criteria.

Michel Knoppel is research fellow en docent bij de ASRE. Hij vertelde over het creëren van waarde met behulp van PropTech-toepassingen bij het inzetten van vastgoed als dienst (ook wel Real Estate as a Service, REaaS).

Kijk hieronder het complete webinar terug.

Deel deze post: