Eerste ASRE alumni avond geslaagd

Gepubliceerd op:

Alumni die bij vertrek zeiden blij te zijn met dit initiatief en hoogleraren die enthousiast waren over de nieuwe kennis die zij opdeden tijdens de eerste ASRE alumni avond. Dat maakt deze avond die in het teken stond van vastgoedontwikkeling, dan ook zeker geslaagd. Bijna 70 alumni van de ASRE kwamen op 5 april bijeen om deel te nemen aan een gevarieerd en interactief programma van speedcolleges, wetenschapsseminars en innovatieve alumnicases. Naast het bouwen aan hun eigen vastgoedkennis op het gebied van vastgoedontwikkeling, ontmoetten zij tijdens de sfeervolle avond ook andere vastgoedprofessionals, soms oud-studiegenoten. Een korte terugblik. Het programma bestond uit drie onderdelen, verdeeld over drie zalen. Na de opening door Programma manager Executive Education Peter Tempelman, ging het gezelschap uiteen om een speedcollege naar keuze bij te wonen. Na een korte pauze was er een tweede ronde speedcolleges. Theo Stauttener, partner bij Stadkwadraat, vroegen we na afloop van zijn speedcollege ‘Ontwikkelen met bewoners’ om een reactie. Bekijk het interview met Theo hieronder (we vinden het leuk als je je ook abonneert op ons YouTube kanaal). Uiteraard was er tussendoor gelegenheid voor een drankje en ontmoetingen met vakgenoten. In de wetenschapsseminars, het tweede onderdeel, stonden een aantal onderzoeken centraal die werden besproken in samenwerking met een co-referent. Hierdoor ontstonden interessante discussies. Het leuke was, dat er veel reacties en vragen uit de zalen kwamen. Na afloop vroegen we Arjan Bregman, hoogleraar Bouwrecht, om een reactie. Arthur Marquard, Programma manager MSRE, woonde het wetenschapsseminar ‘Financiële consequenties van energiebesparing in de woningvoorraad’ bij. ASRE (en PBL) onderzoeker Frans Schilder behandelde dit thema samen met co-referent Jan Willem van de Groep. Ga naar het verslag van dit seminar.

Inmiddels was het 18:15 uur en tijd om even wat te eten. Met een kopje soep en een broodje in de hand kwamen de gesprekken weer snel op gang. Het schema dat vrij strak was, maar soepel verliep, bevatte nog een laatste onderdeel, waarin alumni een aantal innovatieve alumnicases presenteerden. Simone de Maat deed verslag van de cases van Ries Meertens (alumnus EE Kantorenmarkt) en Ingrid Janszen (MRE ’94) over circulariteit. Lees hier het artikel ‘De circulaire economie’. De avond werd uiteraard afgesloten met een gezellige borrel aan de bar met uitzicht over het IJ. Bekijk hier alle foto’s van deze ASRE alumni avond. De volgende ASRE alumni avond bijwonen? Gezellig napraten tijdens de borrel.

Op 28 september vindt de tweede ASRE alumni avond van 2017 plaats met de focus op Valuation. Schrijf je hier alvast in. Wil je jouw casus delen op deze avond of hierover van gedachten wisselen? Neem contact op met Peter Tempelman.

Deel deze post: