Heleen Aarts MRE’er aan ‘t woord

Gepubliceerd op:

Ik ben oorspronkelijk opgeleid als bestuurskundige. Toen ik in 1996 afstudeerde, was dat een studierichting die je in de private kant van de vastgoedsector niet veel tegenkwam. In 1996 ben ik gestart in de consultancy. Toen ik in 2001 bij een projectontwikkelaar (nu AM, toen nog amstelland ontwikkeling) aan de slag ging, had ik een atypisch profiel. De meeste mensen hadden een technische opleiding. Omdat er in die tijd steeds meer PPS-en tot stand kwamen, vond men mijn profiel wel interessant.
Ik ervoer als bestuurskundige in deze omgeving een gemis en had behoefte om mijn vastgoedkennis in de breedte te toetsen, bij te spijkeren en te ontwikkelen. Tegelijkertijd wilde ik doorgroeien naar een managementfunctie. De ASRE in Amsterdam bood de perfecte opleiding, de MRE. Zowel inhoudelijk als vanwege de mogelijkheden om een netwerk op te bouwen en met mensen in dezelfde fase in hun carrière te sparren. 

Studietijd ASRE 15 jaar geleden
Ik heb genoten van mijn studietijd bij de ASRE. Het was pittig. Een meer dan fulltime baan combineren met deze studie vroeg wel wat planningskunst. Mede daardoor was de voldoening groot. Ik vond het niveau van de vakken en docenten hoog. De combinatie van inhoudelijke examens, mondelinge tentamens en groepsopdrachten werkte voor mij heel goed. De onderlinge contacten en samenwerking waren inspirerend en leuk. Iedereen zat in hetzelfde schuitje en dat schiep een band.

Hoogtepunten
De studiereis naar NY is mij het meest bijgebleven. De stad verkennen, als student meedraaien en helemaal opgaan in het New Yorkse leven vond ik fantastisch. Het mondeling examen fiscaal recht was spannend, bij de hoge heren Van Zadelhoff en Breedveld. Zelfs de klasgenoten met de grootste mond deden het voor dit mondeling in hun broek. En dan de euforie als je het tentamen haalt! Een zeldzaam moment in je werkende leven.

Na de MRE
Een aantal studiegenoten kom ik in mijn netwerk nog steeds tegen. De speciale band die je hebt vanwege de MRE blijft voor mij voelbaar. Met een studiegenoot ben ik jaren commissaris geweest bij een corporatie. Dat was een bijzonder leuke en leerzame ervaring. Er zijn ook studiegenoten die elkaar vriendschappelijk zijn blijven zien of die zelfs samen een onderneming hebben opgericht.

Ik ben jaren lid geweest van de MRE alumnivereniging AAAMRE.
In 2016 heb ik een wat langere opleiding bij INSEAD gedaan. Een mooi vervolg op de MRE. Na de afronding van deze studie ben ik lid geworden van de INSEAD alumnivereniging.

Na de MRE heb ik een managementfunctie gekregen bij Amvest. Daar ben ik doorgegroeid in de directie en vanaf 1-10-2018 ben ik CEO bij Amvest. Ook als bedrijf dragen we de ASRE een warm hart toe en ondersteunen we de ASRE.

Van de vijftiende MRE-lichting

Naam: drs. H.M.A. Aarts MRE
Functie: CEO bij Amvest
Leeftijd: 45

Serie van 3
Dit artikel is de 2de van een serie van drie artikelen vanwege het 30ste jubileumjaar van de MRE.

Interesse in de MRE?
Heeft bovenstaand verhaal je enthousiast gemaakt? In september start de 30ste jaargang en er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Wees er snel bij want de nieuwe groep die in september start is bijna gevormd.
Neem vrijblijvend contact op met Nynke Wagenaar (n.wagenaar@asre.nl of 06 39112941) om jouw mogelijkheden te bespreken of kijk voor meer informatie op www.mre.nl

Deel deze post: