HEVO en ASRE starten Europees kenniscentrum voor zorgvastgoed

Gepubliceerd op:

De Nederlandse onderneming HEVO, de Amsterdam School of Real Estate (ASRE) en de Britse uitgeverij Real Asset Media hebben het initiatief genomen voor de Senior Housing & Healthcare Association. Die verenigt vastgoedbeleggers en operators van zorgvastgoed in Europa.

De Senior Housing & Healthcare Association (SHHA) wil vastgoedbeleggers en zorginstellingen binnen Europa samenbrengen om kennis te delen en oog te krijgen voor elkaars behoeften. Ook zal de vereniging data verzamelen, onderzoek doen, een benchmark opzetten en best practices delen.

De vraag naar geschikte zorgwoningen groeit exponentieel door de dubbele vergrijzing. Niet alleen vormen ouderen een relatief groter aandeel van de bevolking, ook de gemiddelde leeftijd loopt op. Vastgoedbeleggers kunnen een belangrijke rol vervullen bij de financiering van toekomstbestendig zorgvastgoed en dragen daarmee bij aan risicospreiding binnen de zorgsector.

Inmiddels heeft een aantal partijen zich als zogeheten ‘founding members’ aan de SHHA verbonden. Dat zijn de Belgische, Franse en Nederlandse beleggers Aedifica, Bouwinvest, Care Property Invest, Cofinimmo, Mozaic Asset Management, Syntrus Achmea Real Estate & Finance en Triginta, de Franse zorgonderneming Korian en de internationale vastgoedadviseur CBRE in Londen.

De eerste voorzitter van de Senior Housing & Healthcare Association is HEVO-partner en ASRE-docent Ron van Bloois.

Jaarlijkse conferentie

Het jaarlijkse hoogtepunt voor de vereniging wordt een Europese conferentie, waar vertegenwoordigers van alle aangesloten organisaties samenkomen. Ook krijgt de vereniging een eigen vakblad, opgezet en uitgegeven door de Britse uitgeverij Real Asset Media, waarin onderzoeken en bijdragen uit verschillende landen worden gepubliceerd.

De Amsterdam School of Real Estate stelt een postdoc aan, die gedurende drie jaar het Europese onderzoek naar Senior Housing en Healthcare Investments inventariseert, coördineert en ook eigen onderzoeken organiseert.

Deel deze post: