‘Ik ben nog lang niet uitgekeken op vastgoed’

Gepubliceerd op:

Sinds 2016 ben ik werkzaam in het vastgoed, sinds 2018 als portfoliomanager. Ik ben verantwoordelijk voor het commercieel beheer van al het vastgoed van Action in Nederland. In deze rol heb ik contact met verhuurders, gemeenten en andere retailers. Ik was op zoek naar een opleiding die mij inzicht zou geven hoe deze partijen in het vastgoed bewegen en hoe zij met het vastgoed omgaan. Via internet kwam ik terecht bij de ASRE en na contact met studieadviseur Nynke Wagenaar heb ik mij ingeschreven voor de opleiding Inleiding Vastgoedkunde.

Zelf ben ik iemand die het beste leert in de praktijk, dus zag ik er ook wel tegenop. Het niveau van de opleiding is WO en met mijn voorgeschiedenis Mavo was het lesgeven met praktijkopdrachten nieuw. Al snel merkte ik dat het door mijn interesse in het vastgoed goed te doen was. De opleiding duurt vijf maanden. In korte tijd kom je in contact met mensen binnen de vastgoedbranche en leer je van elkaar. En juist dat is heel waardevol omdat zo alle facetten binnen het vastgoed aan bod komen. Hoe leuk is het dat je met medestudenten die werkzaam zijn bij bijvoorbeeld gemeenten, woningcoöperaties, banken en pensioenfondsen van gedachten kunt wisselen over vraagstukken binnen het vastgoed? Ook het samenwerken aan de praktijkopdrachten bracht naast kennis ook veel gezelligheid.

De opleiding helpt mij in mijn dagelijkse werkzaamheden. Niet alleen met kennis over de partijen die zich bewegen in de vastgoedmarkt, maar ook over hoe een project tot stand komt. Het hele proces van idee tot het verhuren of verkopen van het vastgoed wordt behandeld. Of het nu gaat over de juridische en financiële aspecten, de verschillende vastgoedklassen of de overheid, het komt allemaal aan bod.

Momenteel heb ik een superleuke baan bij een sterk groeiende retailer. Er wordt veel van je verwacht, maar je krijgt er ook veel voor terug. Het huren van particulieren tot grote beleggers zorgt voor veel dynamiek en daagt je uit om flexibel te zijn in je communicatie. Door deze werkervaring leer ik in korte tijd veel over de vastgoedsector. Deze markt is altijd in beweging en daagt je continu uit je te ontwikkelen. Ik houd van verandering en ben nog lang niet uitgekeken binnen het vastgoed.

Naam: Natasja van der Thiel
Leeftijd: 37 jaar
Werkgever: Action Nederland
Functie: real estate portfoliomanager

Nieuwsgierig geworden naar Inleiding Vastgoedkunde?
Neem vrijblijvend contact op met Nynke Wagenaar (n.wagenaar@asre.nl of 06 39112941) om jouw mogelijkheden te bespreken of lees meer over Inleiding Vastgoedkunde.

Deel deze post: