Ik heb geen last meer van FOMO

Gepubliceerd op:

Jasper van Emstede is student MRE (2019-2021) en ontwikkelmanager bij NS Stations. Hoe ervaart hij het volgen van een opleiding onder de beperkingen die het coronavirus studenten oplegt?

Hoe gaat het met je? Geen koorts, geen snotterigheid?
Alles gaat goed, ik ben volkomen gezond. Maar misschien heb ik corona gehad. Ik had een week lang geen smaak en geen reuk. Die verschijnselen zijn onlangs door het RIVM toegevoegd aan de officiële lijst met symptomen van het coronavirus.

Hoe is het op het werk?
NS Stations heeft het moeilijk, zonder reizigers hebben de stations veel minder omzet. Maar als ontwikkelmanager bij het team Verkoop & Transformatie werk ik gewoon door. Ik werk aan gebiedsontwikkelingen als de Wagenwerkplaats in Amersfoort, Cartesiusdriehoek in Utrecht en het EKP-terrein in Den Bosch. Hard core waardecreatie dus.

Heb je nog wel tijd om te studeren?
Zeker. In deze coronatijd ervaar ik minder sociale druk, ik heb niet langer last van FOMO. Ik zit wel de hele dag achter het scherm voor teamvergaderingen. Daardoor ben ik ’s avonds niet altijd even gemotiveerd om nog urenlang te studeren, gelukkig heb ik het weekend nog. Ik heb net het vak Legal Management afgerond, dat ging heel goed. Daarna ben ik gestart met Investeringsanalyse – lekker Excellen!

Hoe is het om digitaal les te krijgen?
Goed, ik heb juist twee mondelinge tentamens online gedaan. Dat loopt aardig met MS Teams. Ik mis wel een zekere vorm van emotie, de één-op-één-relatie met de docent en de discussie in de groep. Maar het begint te wennen. Tot de uitbraak van corona waren wij een hechte groep. Nu spreek ik de leden van mijn groep veel minder. We missen de pauzes met het broodje …

Sta je te trappelen weer terug te keren aan het IJ?
Jazeker. Hoewel ik inmiddels een professioneel ingerichte thuiswerkplek heb met dubbel scherm, goede webcam en microfoon, is het digitaal toch anders. De grens tussen werk, opleiding en privé is weggevallen. Ik sta ermee op en ga ermee naar bed.

Wat doe je als eerste, als deze ellende voorbij is?
Een biertje pakken met mijn klasgenoten bij Delirium of Hannekes Boom. En dan weer eens goed bijpraten.

Auteur
Jasper van Emstede, ontwikkelmanager bij NS stations

Deel deze post: