Marlous Houssart-Dulos over Businesscase Zorgvastgoed

Gepubliceerd op:

Marlous Houssart-Dulos is marketing & rental manager Residential & Healthcare bij Syntrus Achmea Real Estate & Finance. Onlangs volgde zij de opleiding Businesscase zorgvastgoed bij de Amsterdam School of Real Estate.

Wat houdt jouw functie in?
Ik ben marketing- en verhuurmanager voor nieuwbouwprojecten en daarmee de schakel tussen de afdelingen acquisitie, ontwikkeling en assetmanagement. Ik zet het marketing- een verhuurproces op voor aangekochte of getransformeerde woningen met een zorgaspect. Ook ben ik betrokken bij de gesprekken met zorginstellingen om het verhuurproces in goede banen te leiden. Bijvoorbeeld de 325 woningen die nu worden gerealiseerd bij de Nieuwe Sint Jacob in Amsterdam. Die zijn voornamelijk bestemd voor de seniore doelgroep met een zorgvraag of toekomstige zorgvraag. Die benader je op een totaal andere manier dan andere doelgroepen. Ze kennen een andere klantreis en hebben andere woonwensen.

Waarom koos je de opleiding Businesscase zorgvastgoed?
Ik ben nu veertig en 22 jaar werkzaam in het vastgoed. Het ontwikkelen, vermarkten, verhuren en beheren van zorgwoningen vraagt een andere visie, waarin je ook buiten de vaste kaders moet denken. Daarvoor bestaat geen handboek. Ik adviseer ook collega’s van de afdelingen acquisitie en ontwikkeling over projecten en deel met hen veranderingen in de markt en de lessen die wij hebben geleerd. Zo kunnen wij onszelf en onze producten blijven verbeteren. Met tien jaar ervaring in deze functie deed ik veel op buikgevoel. Tijdens de opleiding kreeg ik de theorie aangereikt, waarmee ik mijn intuïtieve beslissingen kan onderbouwen. In de opleiding kwam ik ook in contact met medewerkers van zorgpartijen, van wie ik de taal en dilemma’s nu beter begrijp.

Hoe helpt de opleiding jou als belegger?
Ik vond het contact met medewerkers van zorginstellingen heel waardevol, bijvoorbeeld met Ivo van der Klei. Hij zat toen in de raad van bestuur van zorginstelling Amstelring, de huurder van het monument in De Nieuwe Sint Jacob. Door de discussies in mijn werkgroep begrijp ik de gedachtegang van zorginstellingen beter. Ik kan mijn werk nu beter doen, omdat ik hun perspectief meeneem in mijn voorstellen. Ik kan even een andere bril opzetten. Dat zocht ik.

Wat was een eyeopener?
Een docent die vertelde dat voor een zorgpartij de werkzaamheden voor tachtig procent bestaan uit het leveren van zorg en voor slechts twintig procent uit vastgoedgerelateerde taken. Maar voor het geïnvesteerd vermogen is het precies andersom. Hierover was ik verbaasd, met name als we kijken hoe de organisaties daarop ingericht zijn. Opeens begreep ik ook waarom zorgpartijen soms ergens niet aan willen, terwijl het voor een project hyperrelevant is. We houden weliswaar elkaars hand vast, maar omarmen elkaar nog niet. Daar valt nog veel te winnen.

Heb je nieuwe contacten opgedaan?
Ja, ik spreek nog steeds medestudenten, ook in het dagelijks werk. De wens bestaat ook nog steeds om over en weer tijdens “lunch & learn bijeenkomsten” van gedachten te wisselen over lastige vraagstukken en nog zwevende vragen te beantwoorden. Met als doel elkaar nóg beter te begrijpen, uiteindelijk te omarmen en samen met hen de beste zorg-woonprojecten te realiseren die aansluiten op de vraag uit de markt.

Nieuwsgierig geworden naar Businesscase zorgvastgoed?
Neem vrijblijvend contact op met John Verhoeven (j.verhoeven@asre.nl of 06-21487393) om jouw mogelijkheden te bespreken of lees meer over zorgvastgoed.

Naam: Marlous Houssart-Dulos
Leeftijd: 40
Werkgever: Syntrus Achmea Real Estate & Finance
Functie: marketing & rental manager Residential & Healthcare

Deel deze post: