Isaura Wolswijk: “Mijn werk is mijn hobby”

Gepubliceerd op:

Vaak wordt de loop van het leven gestuurd door toevallige gebeurtenissen. Zo ook het leven van Isaura Wolswijk. “Als ik in mijn studententijd niet per ongeluk gezakt was voor een tentamen Frans, had ik mogelijk een andere keuze gemaakt dan vastgoed en de Master of Real Estate”.  

We zitten op een zonovergoten terras voor hotel Jakarta met uitzicht op de ASRE. Ze heeft deze plek gekozen omdat daar ooit haar MRE-opleiding begon. “Dat was net voor de coronapandemie, toen er gewoon in groepen mocht worden samengewerkt en geborreld. Het is jammer dat we dat sociale aspect tijdens de opleiding vaak moesten missen”.

Er is nog een reden waarom ze een hotellocatie koos. “Ooit startte ik met de Hoge Hotelschool Maastricht. Ik wist nog niet precies wat ik later zou willen doen, maar had iets met reizen, hospitality en hotels. In het eerste jaar zakte ik voor een mondeling examen Frans, op grammaticale vaardigheden. Ik had te weinig studiepunten om door te stromen.” Ze zwijgt even en lijkt kort uit balans. “Het is niet makkelijk voor een perfectionist om dit te vertellen”, lacht ze.

De gebeurtenis rondom het examen blijkt nieuwe kansen te bieden. Met toenemende passie, volgt ze de studie Facility Management. Ze wil internationale ervaring opdoen en wordt ingeloot voor een summerschool, in Turku en in Tirol (“zo kon ik toch reizen voor mijn studie”). Ze loopt stage in Zuid-Afrika en ze ontdekt dat vastgoedvraagstukken altijd met hospitality samenhangen.

Verantwoordelijk 
Na haar studie werkt ze een tijdje als financieel adviseur, maar ze vindt al snel een baan bij Newomij, een particuliere vastgoedorganisatie in Naarden, waar ze geïnteresseerd raakt in de combinatie van financiering en vastgoed. “Newomij is een organisatie met veel aandacht voor persoonlijke groei, waar ik verantwoordelijk ben voor het verstrekken van vastgoedfinanciering aan professionele vastgoedbeleggers. De korte lijnen spreken mij aan.” 

Haar werkgever biedt haar de kans om een masteropleiding te volgen. Ze kiest voor de MRE-opleiding. “Het aantrekkelijke vind ik dat het een breed spectrum aan vastgoedkennis combineert met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en vaardigheden. Zo kan ik mijn inhoudelijke kennis vergroten en mezelf uitdagen op persoonlijk vlak.” Ze denkt even na en voegt toe: “Ik heb voorkeur voor financiële vraagstukken in relatie tot vastgoed, ik ben zowel generalist als specialist.”

Financiële interesses 
Niet verbazingwekkend heeft ze binnen de MRE een voorkeur voor de vakken Investeringsanalyse en Portfolio Management, die aansluiten bij haar financiële interesses. De kennis die zij opdoet kan zij toepassen in haar dagelijkse praktijk. “Dat geldt voor bijna alle vakken, ik ben veel breder gaan kijken naar de financiële en strategische kant van vastgoed.”

In de toekomst ziet zij zichzelf misschien in een leidinggevende positie bij een vastgoedorganisatie, maar haast heeft ze niet: “Ik vind de strategische kant van vastgoed uitdagend, vond dat binnen de MRE ook een erg leuk vak. Maar ik denk dat inhoudelijke kennis onontbeerlijk is voor een strategische functie. Daarom doe ik eerst graag nog wat meer kennis en ervaring op.”

Hart ophalen
Wat betreft dat laatste kan zij haar hart ophalen met het schrijven van haar scriptie. Die heeft betrekking op een financiële analyse van de vastgoedbeleggingsportefeuille van particuliere beleggers. “Ik zie er nog een beetje tegenop, maar naarmate ik me meer in het onderwerp verdiep krijg ik er meer zin in”. Haar blik verraadt enthousiasme, Isaura lijkt van haar opleiding en werk haar hobby te hebben gemaakt. 

Meer weten?
Lees hier alles over de MRE-opleiding aan de ASRE.

Deel deze post: