Kees Tol over de opleiding Locatieontwikkeling aan ‘t woord

Gepubliceerd op:

Ontwikkelen in een weiland doen we minder en ontwikkelen in de bestaande bebouwde omgeving doen we meer. Locatieontwikkeling met een begin en een eind is in de huidige maatschappij niet meer overal toepasbaar. Doorlopende en anders georganiseerde processen zijn noodzakelijk. Oftewel; ‘Van Stedelijke ontwikkeling als productieketen naar stedelijke ontwikkeling als collectief proces’. Door de opleiding Locatieontwikkeling & grondexploitatie aan de ASRE ben ik me bewust geworden dat verandering in locatieontwikkeling vraagt om een ander en iteratief proces, interdisciplinaire oplossingen en de betrokkenheid van stakeholders in een gebied. Daarnaast heb ik tijdens de opleiding de veranderende instrumenten op het gebied van regelgeving, financiering, place-making en ontwerpstrategie die noodzakelijk zijn voor deze nieuwe vorm van locatieontwikkeling leren toepassen. Door de ASRE kijk ik vanaf nu anders naar locatieontwikkeling!

Projecten vragen om een andere kijk op locatieontwikkeling!
Mijn naam is Kees Tol, ik ben 26 jaar en kom uit Volendam. Hoewel Volendam veel vissers, bouwbedrijven en zangtalenten kent, heb ik mijn passie gevonden in de ontwikkeling van vastgoed. Als projectmanager bij abcnova, een projectmanagement- en adviesbureau in vastgoedontwikkeling, werk ik voor beleggers, projectontwikkelaars en vastgoedgebruikers aan commercieel georiënteerde vastgoedprojecten door heel Nederland. De afgelopen vijf jaar heb ik onder andere gewerkt aan een binnenstedelijke gebiedsontwikkeling in Lisse, de herontwikkeling van De Nederlandsche Bank in Amsterdam en op dit moment ben ik bezig met een herontwikkeling van een voormalig V&D pand in het centrum van Eindhoven. Deze projecten vragen om een andere kijk op locatieontwikkeling en de opleiding Locatieontwikkeling & grondexploitatie komt daarom goed van pas!

Keuze voor deze opleiding
In 2017 heb ik de opleiding ‘Inleiding Vastgoedkunde’ aan de ASRE gevolgd. Die opleiding is mij zeer goed bevallen. De docenten zijn kundig en in het onderwijs is er een sterke relatie tussen theorie en de praktijk. Ook heb ik tijdens die opleiding gemerkt dat je door het werken aan opdrachten in groepsverband leuke nieuwe contacten in de vastgoedwereld overhoudt. In 2018 heb ik mede naar aanleiding van mijn prettige eerdere ervaringen bij de ASRE deelgenomen aan de opleiding Locatie-ontwikkeling & grondexploitatie. Naast deze opleiding staan ook nog Vastgoedrekenen, Woningontwikkeling, Vastgoedrecht bij ontwikkeling en Vastgoedfinanciering op de planning. Deze modules zijn onderdeel van de NVB Opleiding Projectontwikkeling Nieuwe Stijl. Door het volgen van de verschillende modules verwacht ik voldoende kennis en ervaring op te doen om met een nieuwe en frisse blik projectontwikkelingsopgaven en uitdagingen van de toekomst aan te vliegen.

Kort, intensief en samen!
De opleiding Locatieontwikkeling & grondexploitatie is een korte en intensieve opleiding met een doorlooptijd van zeven weken. In die zeven weken heb ik kennisgemaakt met vernieuwing in locatieontwikkeling, place-making, ontwerpstrategie, financiën en het juridisch kader. Onderdeel van de opleiding was het werken aan een case ‘het Hamerkwartier’. Omdat het uitwerken van een case in groepsverband gebeurt, werk je gedurende zeven weken ook heel intensief samen met je studiegenoten. Het samen leren en gezamenlijk toewerken naar een eindresultaat is van grote toegevoegde waarde.

Ontwikkelmanager ‘nieuwe stijl’
Mijn ambitie voor de aankomende jaren is het worden van een ontwikkelmanager ‘nieuwe stijl’. Ik wil uitdagende vastgoedvraagstukken oplossen, werken aan nieuwe vastgoedinitiatieven en deze realiseerbaar maken. Door te werken voor gemeenten, vastgoedgebruikers, beleggers en ontwikkelaars hoop ik de belangen van alle betrokken actoren steeds beter te leren begrijpen om van toegevoegde waarde te zijn bij de ontwikkeling van duurzame en kwalitatief goede plannen in de bebouwde omgeving. De opleiding Locatieontwikkeling & grondexploitatie heeft daar voor mij in ieder geval positief aan bijgedragen en ik kijk uit naar de volgende opleiding die ik ga volgen!

Dank ASRE en studiegenoten voor de leuke, leerzame en inspirerende tijd!

Naam: Kees Tol BBE
Leeftijd: 26
Werkgever: abcnova
Functie: Projectmanager

Nieuwsgierig geworden naar deze opleiding?
Neem vrijblijvend contact op met Peter Tempelman (p.tempelman@asre.nl of 06 34778026) om jouw mogelijkheden te bespreken of klik hier voor meer informatie.

Deel deze post: