Leo Uittenbogaard vertrekt als directeur ASRE

Gepubliceerd op:

Algemeen directeur Leo Uittenbogaard van de Amsterdam School of Real Estate (ASRE) zal zijn functie in september 2023 na 34 jaar overdragen aan een opvolger. Uittenbogaard is sinds de oprichting in 1989 aan de ASRE verbonden.

Aanleiding voor zijn functiewijziging is zijn wens andere dingen te gaan doen. “Ik ben nog fit en wil mij meer richten op vakinhoudelijke vraagstukken. Daarvoor blijf ik op project- en adviesbasis aan de ASRE verbonden. Het is nu een goed moment, de ASRE staat als een huis”, zegt Uittenbogaard over zijn besluit.

Uittenbogaard wijst op de zeer succesvol verlopen heraccreditatie van de masteropleidingen MRE en MSRE in december 2022. Ook noemt hij het totaalpakket aan samenhangende korte opleidingen, dat de ASRE de komende jaren verder zal uitbouwen.

De raad van commissarissen van de ASRE is Uittenbogaard erkentelijk voor de uiterst belangrijke rol die hij heeft gehad in de ontwikkeling van de ASRE, zegt voorzitter Jaco Meuwissen. “Hij is vanaf het begin als directeur betrokken en heeft met zijn inzet en visie het instituut gebracht waar het nu staat. We zijn verheugd dat hij nog aan de ASRE verbonden blijft om zijn kennis en kunde goed over te dragen.”

De commissarissen zijn inmiddels een procedure gestart voor het vinden van een geschikte opvolger. Daarbij wordt het instituut voor Vastgoedkunde bijgestaan door het executive search-bureau Holtrop Ravesloot in Amstelveen.

Uittenbogaard startte zijn carrière bij de ASRE als coördinator bij – toen nog – de Stichting voor Beleggings- en Vastgoedkunde (SBV). Hij werd in 1996 algemeen directeur van het gespecialiseerde opleidingsinstituut voor de vastgoedsector, dat in 2004 zijn huidige naam kreeg: Amsterdam School of Real Estate.

De ASRE ziet het als zijn maatschappelijke taak professionals op te leiden voor het nemen van verantwoorde investeringsbeslissingen over de duurzame inrichting en het gebruik van de gebouwde omgeving. De ASRE is in de wereld van het postacademisch onderwijs een uniek instituut door de multidisciplinaire benadering en de verbinding van wetenschappelijk onderzoek met de dagelijkse praktijk.

Deel deze post: