Master Challenge completeert totaalpakket ASRE

Gepubliceerd op:

De eerste colleges zijn gegeven, groepen studenten bewegen weer door het pand van de Amsterdam School of Real Estate aan het IJ. Wel met 1,5 meter tussenruimte, natuurlijk. ASRE-directeur Leo Uittenbogaard blikt vooruit naar het komende studiejaar.

“Ondanks de uitbraak van het coronavirus gaat de ontwikkeling van nieuwe opleidingen in volle vaart door. Opleidingen die dit studiejaar voor het eerst starten zijn Werking van de woningmarktVastgoedrekenen onlineInleiding Huurrecht, Inleiding Prop- en Fintech en Strategie voor Gebiedsontwikkeling.

Nieuw zijn ook de Master Challenges voor MSRE-studenten en alumni van de MRE- en MSRE-opleidingen. Het gaat om een compleet nieuwe vorm van onderwijs waarin wij niet zenden, maar docenten, studenten en alumni samen zoeken naar oplossingen voor disruptieve ontwikkelingen in de vastgoedsector. Vier dagen lang begeeft zo’n groep zich tijdens interactieve sessies op de grens van bestaande en nieuwe kennis. De verworven inzichten worden daarna vastgelegd in een essay.

Grenzen van het vak
De eerste challenge is die over Real Assets: het huwelijk tussen traditioneel vastgoed en infrastructuur als wegen, telecomtorens, datacentra en lantaarnpalen. De opkomst van deze nieuwe investeringsklasse verlegt de grens van het vak, dat veel breder wordt dan alleen het traditionele vastgoed. Datzelfde zie je in de challenge over Real Estate as a Service: vastgoed is niet langer een tastbaar product, maar een dienst met grote flexibiliteit. Maar er is ook een Challenge over De Duurzame Stad, waarin de energietransitie de drijvende kracht is achter investeringen in de vastgoedsector.

Met de reeks Master Challenges completeren wij ons totaalpakket dat vastgoedprofessionals alle vakkennis biedt die zij nodig hebben, op elk punt in hun carrière. Met deze nieuwe opleidingen bestrijken we de volle breedte van het vak, waarmee iedere student een eigen studieroute kan uitstippelen, zonder dat overlappingen ontstaan.

Vastgoedvideotheek
Dat betekent niet dat wij nu achterover gaan leunen. Wij maken vaart met het uitbreiden van onze vastgoedvideotheek, met videocolleges waarin de basiskennis van het vak wordt overgedragen. Doordat studenten deze thuis bestuderen, ontstaat er in de collegezaal meer ruimte voor discussie en het delen en bespreken van ervaringen. Zodra de vastgoedsector nieuw terrein betreedt, zullen wij volgen om nieuwe kennis en ervaring te verzamelen.

Een voorbeeld daarvan is de vervanging van de deelopleiding Real Estate Valuation door de nieuwe deelopleiding Real Estate Analytics binnen de MSRE. Ook binnen de vastgoedsector komen steeds meer data beschikbaar, waarvan de analyse rechtstreeks kan bijdragen aan het rendement van een investering. De opleiding behandelt methoden van dataonderzoek en de toepassingen daarvan in de vastgoedsector.

Het is geweldig om te zien dat – ondanks alle beperkingen – het gebouw weer vol leven zit. Als wij één ding leren tijdens deze periode van corona, dan is het wel hoe belangrijk het voor onze studenten is om met elkaar te sparren en ervaringen uit te wisselen.”

Deel deze post: