Master Challenges

Ga de uitdaging aan!

De Amsterdam School of Real Estate heeft de vooruitstrevende Master Challenges ontwikkeld. Masterstudenten, -alumni en toonaangevende docenten begeven zich vier interactieve collegedagen op de grens van bestaande en nieuwe kennis en inzichten.

Advies & contact

Thema’s Master Challenges

De Duurzame Stad

De stad speelt een bepalende rol in een duurzame samenleving. Het moet en kan gezonder, inclusiever, groener en circulair. In deze challenge verkennen we het waarom, wat en hoe van de duurzame stad.

Energietransitie

De vastgoedsector is verantwoordelijk voor een grootdeel van de koolstofdioxide-uitstoot. Dat leidt tot vraag naar duurzaam bouwen, het verduurzamen van woningen, winkels en kantoren en het vergroenen en besparen van energie.

Digitale Innovatie

We bevinden ons in een tijdperk waarin de vastgoedsector ingrijpend wordt getransformeerd door digitale innovatie. Deze transitie biedt nieuwe kansen voor het aanbieden van nieuwe producten en diensten, maar maakt tegelijkertijd ook huidige businessmodellen achterhaald. 

Sustainable Investment

Vastgoedpartijen zoeken steeds meer naar manieren om de maatschappelijke betekenis van hun activiteiten in kaart te brengen. In deze challenge richten we ons op de kansen die de aandacht voor sustainable investment biedt voor innovatieve strategieën en samenwerking tussen vastgoedpartijen en hoe beleggers hierover kunnen communiceren met hun ‘stakeholders’, voor wie de beleggingen uiteindelijk gedaan worden.

Seniorenhuisvesting en Zorgvastgoed

Komend decennium wacht een grote uitdaging voor seniorenhuisvesting en zorgvastgoed. Het gaat niet alleen om ontwikkelen, financieren en exploiteren, maar ook om wijkinrichting en het welzijn van oudere bewoners. Samenwerking tussen vastgoed en welzijn is cruciaal voor de snel veranderende omgeving. Dit raakt zowel kleine als grote vastgoedorganisaties.

Vastgoedprofessionals en alumni
Vastgoedprofessionals met een hbo- of wo-opleiding en min. 5 jaar relevante werkervaring en alumni kunnen een Master Challenge volgen.

Voor Master-studenten
MSRE-studenten kiezen tijdens hun studie twee Master Challenges, MRE-studenten kiezen er één. Een challenge kan ook het startpunt zijn van nader onderzoek in de scriptiefase van de MRE en MSRE, waarmee deze opleidingen worden afgerond

Lees wat de docenten zeggen over de Master Challenges: