Master Challenges

Ga als masteralumnus of MSRE-student de uitdaging aan!

De ASRE biedt MSRE-studenten én MRE- en MSRE-alumni Master Challenges. Alumni, studenten en toonaangevende docenten begeven zich vier interactieve opleidingsdagen op de grens van bestaande en nieuwe kennis en inzichten. MSRE-studenten kiezen tijdens hun studie twee Master Challenges en sluiten deze af met een essay. Een challenge kan ook het startpunt zijn van nader onderzoek in de scriptiefase, waarmee de opleiding wordt afgerond.

Advies & contact

Thema’s Master Challenges

De Duurzame Stad

De stad speelt een bepalende rol in een duurzame samenleving. Het moet en kan gezonder, inclusiever, groener en circulair. In deze challenge verkennen we het waarom, wat en hoe van de duurzame stad.

Energietransitie

De vastgoedsector is verantwoordelijk voor een grootdeel van de koolstofdioxide-uitstoot. Dat leidt tot vraag naar duurzaam bouwen, het verduurzamen van woningen, winkels en kantoren en het vergroenen en besparen van energie.

PropTech Strategy

De digitale transformatie van de wereld van woningen, kantoren en steden, staat bekend als de PropTech. In deze challenge verkennen we hoe PropTech-toepassingen vanuit verschillende perspectieven waarde kunnen toevoegen in de levenscyclus van vastgoed.

Real Estate as a Service

Steeds meer wordt vastgoed door gebruikers gezien als dienst. Niet langer de stenen staan centraal, maar alle diensten die het vastgoed de gebruiker biedt. Het gaat hierbij om flexibele gebruiksmogelijkheden, toepassing van technologie in gebouwen en integraalfacilitymanagement.

Sustainable Investment

Vastgoedpartijen zoeken steeds meer naar manieren om de maatschappelijke betekenis van hun activiteiten in kaart te brengen. In deze challenge richten we ons op de kansen die de aandacht voor sustainable investment biedt voor innovatieve strategieën en samenwerking tussen vastgoedpartijen en hoe beleggers hierover kunnen communiceren met hun ‘stakeholders’, voor wie de beleggingen uiteindelijk gedaan worden.

Menu