MSRE-student Caroline van Duren: “Mijn advieswerk is verbeterd”

Gepubliceerd op:

MSRE-student Caroline van Duren: “Mijn advieswerk is verbeterd” 

MSRE student: “Mijn advieswerk is verbeterd” 

Het is een druilerige middag op de Zuidas. Bij helder weer kun je vanaf de hogere verdiepingen van de kantoortorens in de verte Utrecht zien liggen, maar deze middag is alles gehuld in nevel. Ook de Viñoly toren waar haar werkgever Savills op de bovenste verdiepingen is gevestigd.  

Door Arthur Marquard

MSRE-student Caroline van Duren heeft de locatie voor het interview gekozen en de reden wordt al snel duidelijk. Kantoren hebben haar bovenmatige interesse en spelen een grote rol in haar professionele leven. Van Duren: “Het gaat me niet eens zozeer om de gebouwen, maar om de relatie met de gebruiker. Die ontzorgen en het gebouw afstemmen op zijn behoeften, dat is waarvan ik enthousiast word.” 

Hotelschool  

Met een vader die eerst werkzaam was voor Multi-Vastgoed en later voor MARK in het Verenigd Koninkrijk en een moeder met een makelaarspraktijk in de omgeving van Oegstgeest, heeft ze vastgoed met de paplepel ingegoten gekregen. Toch koos ze aanvankelijk een anderen weg. “Ik heb eerst de Hogere Hotelschool doorlopen. Dat is een heel brede opleiding, erg op management georiënteerd, maar ik kon ook lekker praktisch bezig zijn. Dat was wat ik toen wilde.” 

Haar hart voor vastgoed ging sneller slaan toen ze vanuit deze opleiding een stageplaats wist te bemachtigen bij Savills, deels in Londen, deels aan Amsterdamse Zuidas. “Maar met de Hogere Hotelschool als bagage weet je nog vrij weinig van vastgoed, ik was nog redelijk blanco. Het was René van der Paardt, docent fiscaliteit bij de ASRE en vooraanstaand vastgoedadviseur, die me bij een toevallige ontmoeting op de Amsterdam School of Real Estate wees.” 

Inleiding Vastgoedkunde 

Ze besloot zich in te schrijven en haar kennis vanaf de grond af op te bouwen. “Daarom koos ik eerst voor Inleiding Vastgoedkunde. Het is een breed en veelzijdig programma, waar ik veel leerde over alle facetten van de vastgoedkunde. Met het instroomprogramma Academische Vaardigheden kon ik bovendien een master gaan volgen. Ik koos voor de MSRE, om de combinatie van verbreding en verdieping. Ik wilde zowel de breedte als de diepte in.”  

Sindsdien is haar leven veranderd. Het was best even wennen om weer te gaan studeren naast een drukke baan. Maar het geeft haar ook nieuw energie: “Mijn ouders zijn verbaasd, vroeger bleef ik vaak lang in mijn bed liggen, maar nu sta ik vroeg op om te gaan studeren.”

“Ik koost voor een combinatie van verbreding en verdieping” 

Londen 

De keuze voor de MSRE-specialisatie Vastgoedbeleggen bracht haar met een fieldtrip opnieuw in Londen. “Het was erg leuk om daar weer te zijn, omdat ik de stad vanuit mijn stagetijd nog goed kende. Daarnaast vond ik het leuk om daar eens met mijn medestudenten te verblijven, je leert elkaar dan toch beter kennen. Bij de basisvakken van de MSRE ga je nog niet op studiereis, maar binnen de deelopleiding  Vastgoedbeleggen is nu een hecht netwerk ontstaan.” Lachend: “We hebben binnenkort alweer een volgende borrel gepland.” 

Bij Savills hebben de ASRE-programma’s haar in ieder geval al voordeel gebracht. “Mijn leidinggevenden zeggen dat mijn advieswerk tijdens het volgen van de opleidingen steeds beter is geworden.” Dat is een groot compliment. Zowel voor Caroline als voor de Amsterdam School of Real Estate. 

Deel deze post: