Asset Management Commercieel Vastgoed

Periode

2 apr t/m 2 juli 2025

Collegedagen

Woensdagen van 14:00 - 18:00 uur

Prijs

€ 4.920,-

Certificering

ASRE certificaat

Bekijk alle facts & figures
Duur

12 weken

Toelatingsprocedure

Aanmelding tot 2 weken voor de start via het online inschrijfformulier

PE-punten

42

Studiebelasting

8 uur per week

Bekijk minder facts & figures
Het optimaliseren van de waarde van een vastgoedportefeuille

Het optimaliseren van de financiële waarde en de waarde voor gebruikers binnen een vastgoedportefeuille vraagt om professioneel asset management. Eigenaren of financiers van het vastgoed verwachten advies hoe zij de portefeuille zo goed mogelijk kunnen vormgeven. Asset managers volgen nauwlettend de ontwikkelingen die van invloed zijn op de gebruikswaarde van het vastgoed. Naast marktontwikkelingen zijn financiële en juridische aspecten belangrijk om te komen tot een maximaal rendement.

“De opleiding Asset Management Commercieel Vastgoed sluit naadloos aan op mijn werkzaamheden als Client Relationship Manager van Merin. Tijdens de colleges komen alle facetten van het asset management aan bod. De colleges worden verzorgd door prominente vastgoedprofessionals waar ik veel van heb kunnen leren.”

Bas van Esterik | alumnus Asset Management Commercieel Vastgoed

De opleiding Asset Management Commercieel Vastgoed besteedt ruim aandacht aan de financiële en functionele performance van een portefeuille. Dit leidt tot een concreet voorstel over de aan- of verkoop of herontwikkeling van vastgoed: de buy-hold-sell-analyse. Daarnaast komen de instrumenten aan bod voor het vergroten van de waarde van een portefeuille, onder andere het gebruik van big data en het huurrecht.

Als je Asset Management Commercieel Vastgoed met succes hebt afgerond, ben je in staat de vastgoedeigenaar, directie of financier strategisch te adviseren over de optimale exploitatie van een portefeuille direct vastgoed. Je kunt deze strategie vertalen naar een implementatieplan en hiermee sturen op waarde. Je bent toegerust om de financiële (en maatschappelijke) performance van de portefeuille te beoordelen en te verbeteren.
De volgende onderwerpen komen aan de orde:

  • Trends in asset management
  • De management- en controlcyclus
  • De buy-hold-sell-analyse
  • BTW en overdrachtsbelasting
  • Gebruik van data in besluitvorming
  • Het waarderen van vastgoed
  • Beoordeling en gebruik van taxatierapporten

Asset Management Commercieel Vastgoed biedt je als vastgoedprofessional relevante kennis die je direct kunt toepassen in de praktijk.

Lijkt het je interessant? Inschrijven is mogelijk tot twee weken voor het starten van de opleiding via het online inschrijfformulier.
Wil je persoonlijk met iemand van gedachten wisselen over deze opleiding. Neem dan contact op met John Verhoeven door een email te sturen naar: j.verhoeven@asre.nl

Optimaal studierendement

Om je optimaal te laten studeren, heeft de ASRE de opleiding opgebouwd uit interactieve colleges en een casusopdracht die je in groepsverband uitwerkt. Deze combinatie van onderwijsvormen zorgt ervoor dat je de leerdoelen van de volgende modules optimaal begrijpt en kunt toepassen: 

  • Context 
  • Performance optimalisatie 
  • Aan- en verkoop 

Na het succesvol afronden van Asset Management Commercieel Vastgoed ontvang je een certificaat van de Amsterdam School of Real Estate. 

Voor wie

Asset managers, beleggers, property managers, corporate real estate managers, adviseurs werkzaam in commercieel vastgoed en adviseurs

Aanmelden, toelating & kosten

Als je je inschrijft voor de opleiding Asset Management Commercieel Vastgoed zit je van 2 april 2025 tot en met 2 juli 2025 in onze collegebanken. In deze periode moet je rekening houden met een tijdbelasting van ongeveer 8 uur per week (inclusief colleges). De opleiding bestaat uit vier modules, in totaal 12 middagen van 14.00 – 18.00 uur. De kosten zijn € 4.800-, (inclusief studiemateriaal).

Inschrijven is mogelijk tot 2 weken voor het begin van de opleiding. Wil je daarna nog inschrijven? Neem contact op met  programmamanager Executive Education John Verhoeven (06 21487393).

Toelatingseisen
Instroomniveau

Wo/hbo werk- en denkniveau

Werkervaring

Minimaal 2 jaar relevante werkervaring

Advies & contact

Download de folder voor uitleg over de inhoudelijke opzet

Carrièrepad

Bouw je eigen vastgoedkennis

De ASRE-opleidingen vormen een compleet aanbod van sector specifieke Executive Education-  en ASRE online-opleidingen, naast de uitgebreidere MRE- en MSRE-opleiding. Hieruit kiest iedere vastgoedprofessional een eigen combinatie van opleidingen, afgestemd op zijn of haar carrièrepad en kennisbehoefte op dat moment. Ga naar ons aanbod en stippel jouw carrièrepad uit!

Ons aanbod
Docenten
De ASRE zet alleen de beste docenten voor de klas. Zij zijn wetenschapper aan een universiteit of expert uit de praktijk. Het team aan docenten bestaat uit ongeveer 150 kern- en gastdocenten.

Voor deze opleiding zijn dat onder andere deze docenten:
Veelgestelde vragen

Elke opleiding wordt afgesloten met een eindopdracht. Je werkt in groepen een fictieve casus uit die aan het begin van de opleiding wordt uitgereikt. De ASRE probeert de groepen zo divers mogelijk samen te stellen, waardoor je veel van en met elkaar kunt leren.

We hanteren een hbo-ingangsniveau. Een diploma wordt niet gecontroleerd, want studenten met relevante werkervaring op hbo-niveau willen we ook graag toelaten. Vanwege de casusopdrachten raden we de studenten wel ten zeerste aan om de opleiding Vastgoedrekenen, bij de ASRE of online, te volgen.

Het belangrijkste resultaat is natuurlijk dat je meer kennis hebt vergaard om je werkzaamheden beter uit te voeren. Daar bovenop krijg je ook nog een certificaat als je aan twee voorwaarden hebt voldaan: minimaal 80% van de colleges volgen en verplichte aanwezigheid tijdens de presentatie van de eindcase. En wat denk je van een nieuw netwerk?

Asset Management Commercieel Vastgoed start één keer per jaar in het voorjaar.

In de programma’s van de opleidingen worden diverse docenten ingezet: docenten uit de praktijk die experts zijn op hun vakgebied en academische docenten. Door deze combinatie benut de ASRE alle beschikbare kennis.

Handige links

Bekijk ook deze opleidingen

Bekijk ook deze opleidingen

Amsterdam School of Real Estate

Ontmoetingsplek aan het IJ

De ASRE is al bijna 35 jaar hét academisch instituut voor vastgoedkunde waar vakgenoten elkaar treffen en kennis uitwisselen. Als onderzoeksinstituut analyseren wij vragen en zoeken wij oplossingen voor interdisciplinaire vraagstukken. Wij bieden postacademische opleidingen over de vele vraagstukken rondom duurzame (her)ontwikkeling en het gebruik van de gebouwde omgeving.

ASRE vastgoedbibliotheek

Ruim 30 jaar

hét academisch instituut voor vastgoedkunde

7,9

Gemiddelde beoordeling van onze studenten