Asset Management Gemeentelijk en Maatschappelijk Vastgoed

Periode

15 jan 2025 t/m 26 mrt 2025

Collegedagen

Woensdagen van 14:00 - 18:00 uur

Prijs

€ 3.230,-

Certificering

ASRE-certificaat

Bekijk alle facts & figures
Duur

9 weken

Toelatingsprocedure

Aanmelding tot 2 weken voor de start via het online inschrijfformulier

PE-punten

31

Studiebelasting

8 uur per week

Bekijk minder facts & figures
Volmaakte gemeentelijke en maatschappelijke vastgoedportefeuilles

Voor gemeenten en maatschappelijke organisaties is het van groot belang om kritisch te blijven kijken naar de vastgoedportefeuille. Welk vastgoed is nodig om de organisatiedoelstellingen te behalen en hoe kan de vastgoedportefeuille hier optimaal op worden ingericht? Besluiten over het vastgoed worden nooit uitsluitend op de financiële afweging gebaseerd. Dit maakt het asset management van gemeentelijk en maatschappelijk vastgoed tot een boeiende variant van asset management.

“Leuke opleiding en docenten, de groepsdynamiek was goed en gaf stimulans om een goede casus neer te zetten en gaf inzichten vanuit andere gemeenten en zorginstellingen.”

Student 2022 Asset Management Gemeentelijk en Maatschappelijk Vastgoed

In de opleiding Asset Management Gemeentelijk en Maatschappelijk Vastgoed leer je een gemeentelijke en maatschappelijke vastgoedportefeuille te optimaliseren. Op basis van organisatiedoelstellingen formuleer je het vastgoedbeleid en kun je de haalbaarheid hiervan onderbouwen. De financiële onderbouwing staat daarbij voorop, maar ook wordt aandacht besteed aan de maatschappelijke meerwaarde van een investering in vastgoed. Je maakt hierbij gebruik van principes uit de vastgoedkunde die worden toegepast op de gemeentelijke en maatschappelijke praktijk.

Als je de opleiding Asset Management Gemeentelijk en Maatschappelijk Vastgoed met succes hebt afgerond, ben je in staat strategisch te adviseren over de optimale exploitatie van het maatschappelijk vastgoed. Je kunt deze strategie vertalen naar een implementatieplan en hiermee sturen op waarde.
De volgende onderwerpen worden behandeld:

  • Afwegingskaders en vastgoedbeleid
  • Waardering van gemeentelijk en maatschappelijk vastgoed
  • Vastgoedrekenen
  • Buy-hold-sell-analyse
  • Maatschappelijk rendement
  • Kostprijsdekkende huur
  • Juridische kaders: Wet Markt en Overheid, WPO, WVO, WMO

Lijkt het je interessant? Inschrijven is mogelijk tot twee weken voor het starten van de opleiding via het online inschrijfformulier.
Wil je persoonlijk met iemand van gedachten wisselen over deze opleiding. Neem dan contact op met John Verhoeven door een email te sturen naar: j.verhoeven@asre.nl

Optimaal studierendement

Om je optimaal te laten studeren, heeft de ASRE Asset Management Gemeentelijk en Maatschappelijk Vastgoed opgebouwd uit interactieve colleges en een casusopdracht die je in groepsverband uitwerkt. Deze combinatie van onderwijsvormen zorgt ervoor dat je de leerdoelen van de volgende modules optimaal begrijpt en kunt toepassen: 

  • Context 
  • Performance optimalisatie 
  • Aan- en verkoop 

Na het succesvol afronden van Asset Management Gemeentelijk en Maatschappelijk Vastgoed ontvang je een certificaat van de Amsterdam School of Real Estate.

Voor wie

Asset Management Gemeentelijk en Maatschappelijk Vastgoed is bedoeld voor vastgoedmanagers, beleidsmedewerkers, adviseurs werkzaam bij not-for-profit-organisaties als gemeenten, zorginstellingen, onderwijsinstellingen, provincies, waterschappen en aan de overheid gelieerde organisaties.

Aanmelden, toelating & kosten

Je kunt je inschrijven voor de opleiding Asset Management Gemeentelijk en Maatschappelijk Vastgoed die wordt aangeboden in de periode van 15  januari tot en met 26 maart 2025. In deze periode moet je rekening houden met een tijdbelasting van ongeveer 8 uur per week (inclusief colleges). De opleiding bestaat uit 9 middagen van 14.00 – 18.00 uur. De kosten bedragen € 3.230,- (inclusief studiemateriaal).

De toelatingseisen zijn minimaal twee jaar relevante werkervaring in of voor de sector en een hbo- of wo-werk- en -denkniveau.
Inschrijven is mogelijk tot 2 weken voor het begin van de opleiding. Wil je daarna nog inschrijven? Neem contact op met  programmamanager Executive Education John Verhoeven (06 21487393).

Toelatingseisen
Instroomniveau

Wo/hbo werk- en denkniveau

Werkervaring

Minimaal 2 jaar relevante werkervaring

Advies & contact

Download de folder voor uitleg over de inhoudelijke opzet

Carrièrepad

Bouw je eigen vastgoedkennis

De ASRE-opleidingen vormen een compleet aanbod van sector specifieke Executive Education-  en ASRE online-opleidingen, naast de uitgebreidere MRE- en MSRE-opleiding. Hieruit kiest iedere vastgoedprofessional een eigen combinatie van opleidingen, afgestemd op zijn of haar carrièrepad en kennisbehoefte op dat moment. Ga naar ons aanbod en stippel jouw carrièrepad uit!

Docenten
De ASRE zet alleen de beste docenten voor de klas. Zij zijn wetenschapper aan een universiteit of expert uit de praktijk. Het team aan docenten bestaat uit ongeveer 150 kern- en gastdocenten.

Voor deze opleiding zijn dat onder andere deze docenten:

“Vastgoed is geen kerntaak voor de gemeente, maar van groot belang om beleidsdoelen te realiseren (sport, onderwijs etc.). Professioneel vastgoedbeleid leidt tot doelmatige vastgoedkeuzes, kostenbewustzijn en maatschappelijke waarde.  Welke doelen hebben we met ons vastgoed en hoe bereiken we deze?”

John Verhoeven | programmamanager

Veelgestelde vragen

Elke opleiding wordt afgesloten met een eindopdracht. Je werkt in groepen een fictieve casus uit die aan het begin van de opleiding wordt uitgereikt. De ASRE probeert de groepen zo divers mogelijk samen te stellen, waardoor je veel van en met elkaar kunt leren.

We hanteren een hbo-ingangsniveau. Een diploma wordt niet gecontroleerd, want studenten met relevante werkervaring op hbo-niveau willen we ook graag toelaten. Vanwege de casusopdrachten raden we de studenten wel ten zeerste aan om de opleiding Vastgoedrekenen, bij de ASRE of online, te volgen.

Het belangrijkste resultaat is natuurlijk dat je meer kennis hebt vergaard om je werkzaamheden beter uit te voeren. Daar bovenop krijg je ook nog een certificaat als je aan twee voorwaarden hebt voldaan: minimaal 80% van de colleges volgen en verplichte aanwezigheid tijdens de presentatie van de eindcase. En wat denk je van een nieuw netwerk?

Asset Management Gemeentelijk en Maatschappelijk Vastgoed start één keer per jaar in het voorjaar.

In de programma’s van de opleidingen worden diverse docenten ingezet: docenten uit de praktijk die experts zijn op hun vakgebied en academische docenten. Door deze combinatie benut de ASRE alle beschikbare kennis.

Handige links

Bekijk ook deze opleidingen

Bekijk ook deze opleidingen

Amsterdam School of Real Estate

Ontmoetingsplek aan het IJ

De ASRE is al bijna 35 jaar hét academisch instituut voor vastgoedkunde waar vakgenoten elkaar treffen en kennis uitwisselen. Als onderzoeksinstituut analyseren wij vragen en zoeken wij oplossingen voor interdisciplinaire vraagstukken. Wij bieden postacademische opleidingen over de vele vraagstukken rondom duurzame (her)ontwikkeling en het gebruik van de gebouwde omgeving.

ASRE vastgoedbibliotheek

Ruim 30 jaar

hét academisch instituut voor vastgoedkunde

7,9

Gemiddelde beoordeling van onze studenten