Beleggen in Vastgoedportefeuilles

Periode

7 okt 2024 t/m 13 dec 2024

Collegedagen

Diverse online collegeweken en één afsluitende plenaire bijeenkomst

Prijs

€ 1.130,-

Certificering

ASRE-certificaat

Bekijk alle facts & figures
Online

Dit is een Blended Course met een afsluitende plenaire sessie bij de ASRE

Duur

9 weken

Instroomniveau

Hbo werk- en denkniveau

Toelatingsprocedure

Aanmelding tot 3 weken na de start via het online inschrijfformulier

PE-punten

10

Studiebelasting

2 tot 4 uur per week zelf in te delen

Bekijk minder facts & figures
Inzicht in de wereld van (institutionele) vastgoedbeleggers

De wereld van vastgoedbeleggingen wordt internationaler en spelers hebben een uiteenlopende achtergrond. Dit vraagt om meer kennis van deze marktpartijen, hun wensen en eisen. Om een goede gesprekspartner voor hen te zijn is het noodzakelijk om te weten wat hun denk- en beslissingsproces bepaalt.

“Er zijn diverse mogelijkheden om in vastgoed te beleggen. Het vierkwadrantenmodel geeft inzicht in die verschillende mogelijkheden. Als professional moet je de theoretische basis begrijpen voor jezelf in vastgoed belegt of anderen over beleggingen adviseert.”

Hans op ’t Veld | docent Beleggen in Vastgoedportefeuilles

De opleiding Beleggen in Vastgoedportefeuilles biedt inzicht in de eisen en wensen van vastgoedbeleggingsfondsen om die te vertalen naar je eigen beleid en bedrijfsvoering. Dit vereenvoudigt het leggen van relaties, zorgt voor aansluiting op de internationale praktijk, verlaagt kosten en verhoogt uiteindelijk de kwaliteit van producten.

Met uitzondering van de plenaire sessie volg je het programma online. Beleggen in Vastgoedportefeuilles bestaat uit twee modules.

De eerste module gaat in op de begrippenwereld van Fund Management, de actoren actoren en het selectie- en beleggingsproces. Ook wordt het (internationale) speelveld inzichtelijk gemaakt en verkrijg je de basisprincipes omtrent beleggen in vastgoed zoals het selectie- en beleggingsproces, de waardebegrippen en de rol van data in dit gehele proces. We gaan in op prestatie meting d.m.v. benchmarkink en je leert de verschillende typen benchmarks met hun karakteristieken. Tenslotte kijken we naar het financieren met vreemd vermogen en de effecten van leverage.

De tweede module gaat meer in op indirect beleggen en focust op fondsmanagement en structurering. Hoe kunnen beleggingen gestructureerd worden en op welke manier zijn fiscaliteiten en feestructuren van invloed op het uiteindelijke rendement. Ook het brede begrip duurzaamheid wordt behandeld aan de hand van ESG-beleid en duurzaamheidsaspecten en de invloed die dit heeft op de beleggersstrategie. In deze laatste module komt ook corporate governance aan bod.

Aan het einde van de opleiding ben je in staat om op basis van de diverse aspecten van fundmanagement de verschillende manieren waarop beleggers alloceren, selecteren en beslissen te begrijpen en een goede beoordeling te maken van beleggingsproposities.

Beleggen in Vastgoedportefeuilles is opgebouwd aan de hand van de volgende hoofdthema’s:

  • Begrippenwereld fund management, actoren en het selectie- en beleggingsproces
  • Fondsmanagement en structurering
Blended learning
Blended courses zijn korte (grotendeels) online leerprogramma’s waarin de fundamentals van de Vastgoedkunde aan bod komen. Het unieke blended karakter van deze opleidingen biedt je als deelnemer de mogelijkheid grotendeels zelf te bepalen wanneer je deze opleiding volgt. In korte tijd een brede context, veel flexibiliteit en met een studiebelasting die goed te combineren is met werk (2-4u p/wk). Altijd afgesloten met een plenaire sessie bij de ASRE waarbij we aan de hand van casuïstiek de koppeling maken met de praktijk. Interactie, toepassing en perspectief vanuit diverse disciplines zorgen hierbij voor maximaal leerrendement en kennis en ervaring van zowel docenten als studenten worden hierdoor optimaal benut. Tijdens de eerste week is er een gezamenlijke aftrap waarna je zelf aan de slag gaat met het online leerprogramma. Dit leerprogramma bestaat uit een mix van werkvormen waarbij videocolleges afgewisseld worden met kennisactiverende vragen, korte opdrachten, literatuurstudie en toetsen. Deze onderwijsactiviteiten zijn te doorlopen op eigen tempo, waar en wanneer je wilt. De enige datum waar je echt rekening mee dient te houden, is de fysieke plenaire sessie bij de ASRE. Alle verplichte onderwijsactiviteiten dienen voor deze datum doorlopen te zijn.
Optimaal studierendement

Om je optimaal te laten studeren, heeft de ASRE Beleggen in Vastgoedportefeuilles opgebouwd uit een online leerprogramma en een casusopdracht die je in groepsverband uitwerkt. Deze essentiële combinatie van onderwijsvormen, die je grotendeels kan volgen waar, wanneer en in welk tempo je maar wil, zorgt ervoor dat je de leerdoelen optimaal begrijpt en kunt toepassen.

Na het succesvol afronden van Beleggen in Vastgoedportefeuilles ontvang je een certificaat van de Amsterdam School of Real Estate.

Voor wie

Beleggen in Vastgoedportefeuilles is interessant voor: accountants, adviseurs, ambtenaren, beleggers, beleggingsmakelaars, consultants, financiers, juristen, pensioenfondsmedewerkers, risk managers en toezichthouders.

Aanmelden, toelating & kosten

Na inschrijving kun je vanaf 15 april 2024 van start met Beleggen in Vastgoedportefeuilles en ben je op 21 juni 2024 bij de afsluitende plenaire sessie bij de ASRE. In deze periode moet je rekening houden met een tijdsbelasting van ongeveer twee tot vier uur per week bij een spreiding over acht weken. De kosten bedragen € 1.100,-. De opleiding levert 10 PE-punten op. 

Inschrijven is mogelijk via het online inschrijfformulier. Als je na de uiterlijke inschrijfdatum nog wilt inschrijven, neem dan contact op met manager ASRE online Stephanie Morssinkhof, 06-39112942.

Toelatingseisen
Instroomniveau

Hbo werk- en denkniveau

Werkervaring

Geen specifieke werkervaring vereist. Vastgoedgerelateerde werkervaring is wel een pré.

Advies & contact

Download de folder voor uitleg over de inhoudelijke opzet

Carrièrepad

Alle basiskennis die je nodig hebt
De korte opleidingen van de Amsterdam School of Real Estate bieden professionals praktisch toepasbare kennis in de context van de eigen sector. De opleidingen zijn uit te bouwen tot een persoonlijk leerplan. Bekijk ook onze andere korte opleidingen.

ASRE online
Docenten
De ASRE zet alleen de beste docenten voor de klas. Zij zijn wetenschapper aan een universiteit of expert uit de praktijk. Het team aan docenten bestaat uit ongeveer 150 kern- en gastdocenten.

Voor deze opleiding zijn dat onder andere deze docenten:

Er zijn diverse mogelijkheden om in vastgoed te beleggen. Het vierkwadrantenmodel geeft inzicht in die verschillende mogelijkheden. Als professional moet je de theoretische basis begrijpen voor jezelf in vastgoed belegt of anderen over beleggingen adviseert.

Hans op 't Veld | docent Beleggen in Vastgoedportefeuilles

Veelgestelde vragen

Een Blended Course betreft een online leerprogramma met diverse werkvormen: leerlijnen met videocolleges, vragen, korte opdrachten, literatuur en moduletoetsen. In korte tijd een brede context, veel flexibiliteit, tegen lage investering en een studiebelasting die goed te combineren is (2-4u p/wk). Je hebt de maximale vrijheid om het programma naar eigen wens in te delen. De opleiding start met een gezamenlijke kick-off via een livestream (dus online). Deze kick-off is facultatief en kun je later terug te kijken. Een Blended Course wordt altijd afgesloten met een plenaire sessie (aanwezigheidsplicht) bij de ASRE waarbij casuïstiek centraal staat. Hier wordt de brug tussen de theorie en de praktijk gelegd en gaan deelnemers de discussie vanuit de verschillende perspectieven aan.

Voor ASRE online opleidingen dien je rekening te houden met 2-4u studiebelasting per week. Vanuit de ASRE wordt er een weekstructuur meegegeven en als je deze volgt, kom je uit op de 2-4u studiebelasting per week. Uiteraard is het mogelijk om van deze structuur af te wijken door soms vooruit te werken ofwel achteraf bij te werken. Het is uiteindelijk van belang dat de verplichte onderwijsactiviteiten zijn afgerond voorafgaand aan de plenaire sessie.

Voor de Blended Course geldt als minimale instroom hbo werk- en denkniveau. Er worden geen instroomeisen gesteld aan het aantal jaren werkervaring. Echter ligt de gemiddelde leeftijd rond de 35 jaar (varieert per opleiding) dus veel deelnemers hebben reeds ervaring binnen de vastgoedpraktijk.

De enige fysieke aanwezigheid is vereist tijdens de plenaire sessie bij de ASRE. Verder is het leerprogramma in te delen waar, wanneer en in welk tempo je zelf wilt.

Op dit moment worden er nog geen Engelstalige Blended Courses aangeboden. De ASRE is wel de mogelijkheden hiervoor aan het onderzoeken. Mocht je geïnteresseerd zijn in Engelstalige programma’s, neem dan contact op met onze studieadviseur Lot Slatman.

Een plenaire sessie duurt altijd 4 uur en deze wordt fysiek bij de ASRE gehouden. Voor deze sessie geldt een verplichte aanwezigheid.

Ja, voor de Blended Course wordt al het studiemateriaal digitaal aangeboden in de vorm van syllabi, artikelen, boekdelen etc..

Handige links

Bekijk ook deze opleidingen

Bekijk ook deze opleidingen

Amsterdam School of Real Estate

Ontmoetingsplek aan het IJ

De ASRE is al bijna 35 jaar hét academisch instituut voor vastgoedkunde waar vakgenoten elkaar treffen en kennis uitwisselen. Als onderzoeksinstituut analyseren wij vragen en zoeken wij oplossingen voor interdisciplinaire vraagstukken. Wij bieden postacademische opleidingen over de vele vraagstukken rondom duurzame (her)ontwikkeling en het gebruik van de gebouwde omgeving.

ASRE vastgoedbibliotheek

Ruim 30 jaar

hét academisch instituut voor vastgoedkunde

7,9

Gemiddelde beoordeling van onze studenten