De zorg verandert snel. Wonen en zorg zijn gescheiden en zorginstellingen worden betaald per cliënt. Dit heeft gevolgen voor de manier waarop zorginstellingen met hun zorgvastgoed omgaan. Zorginstellingen moeten een duidelijk beeld hebben van hun doelgroep, de zorgbehoefte en welk vastgoed daarbij hoort. Nu komt de businesscase van projecten op de agenda te staan. Niet alleen bij zorgorganisaties, maar ook bij hun partners als beleggers, financiers, corporaties en dienstverleners.
In de opleiding Businesscase Zorgvastgoed leer je om een robuuste businesscase voor zorgvastgoed op te zetten. De opleiding draagt de bouwstenen aan die in een businesscase niet mogen ontbreken, zoals een logische koppeling tussen organisatiestrategie en vastgoedstrategie, de afweging tussen eigendom of huur, verschillende manieren van financiering, kenmerken en aandachtspunten voor mogelijke vastgoedpartners.
Deze opleiding draagt de bouwstenen aan die deelnemers in staat stelt om een robuuste strategie voor zorgvastgoed te formuleren. De opleiding combineert actuele ontwikkelingen in de zorgsector met actuele ontwikkelingen uit de vastgoedsector. Met behulp van verschillende theorieën over strategievorming worden deze twee gecombineerd in een realistische vastgoedstrategie voor zorginstellingen. In de opleiding komen onder ander de volgende thema’s aan bod:
- Actuele ontwikkelingen in de zorgsector
- Scenarioanalyse
- Vastgoed als bedrijfsmiddel (CREM)
- Zorgexploitatie versus vastgoedexploitatie
- Beleggen in zorgvastgoed
- Zorgvastgoed als investeringscategorie
- Het opzetten van de businesscase
Lijkt het je interessant? Inschrijven is mogelijk tot twee weken voor het starten van de opleiding via het online inschrijfformulier.
Wil je persoonlijk met iemand van gedachten wisselen over deze opleiding. Neem dan contact op met John Verhoeven door een email te sturen naar: j.verhoeven@asre.nl.
Optimaal studierendement
Om je optimaal te laten studeren, heeft de ASRE de opleiding opgebouwd uit interactieve colleges en een casusopdracht die je in groepsverband uitwerkt. Deze combinatie van onderwijsvormen zorgt ervoor dat je de leerdoelen van de volgende modules optimaal begrijpt en kunt toepassen:
- Strategievorming
- Afweging eigendom versus uitbesteden en de financiële consequenties
- Opstellen businesscase
Na het succesvol afronden van de opleiding ontvang je een certificaat van de Amsterdam School of Real Estate.
Voor wie
Vastgoedprofessionals die zich bezighouden met de formulering van vastgoedstrategieën in de zorgsector. Zij zijn werkzaam bij zorginstellingen, financiers, beleggers en corporaties.
Aanmelden, toelating & kosten
Wanneer je je inschrijft voor de opleiding Businesscase zorgvastgoed zit je van 23 mei tot en met 20 juni 2024 bij ons in de collegebanken. In deze periode moet er rekening gehouden worden met een tijdbelasting van ongeveer 8 uur per week (inclusief colleges). De opleiding bestaat uit 4 dagen van 14.00-18.00 uur en één collegevrije middag om te werken aan de opdracht. De kosten zijn € 2.100,- (inclusief studiemateriaal). Meer informatie over het krijgen van een subsidie? Ga naar het STAP-budget.
De toelatingseisen zijn minimaal twee jaar relevante werkervaring in of voor de sector en een hbo- of wo-werk- en -denkniveau.
Vragen over deze opleiding? Neem contact op met programmamanager Executive Education John Verhoeven (06 21487393).