Businesscase Zorgvastgoed

Periode

23 mei 2024 t/m 20 jun 2024

Collegedagen

Donderdagen van 14:00 - 18:00 uur

Prijs

€ 2.100,-

Certificering

ASRE-certificaat

Bekijk alle facts & figures
Duur

4 weken

Toelatingsprocedure

Aanmelding tot 2 weken voor de start via het online inschrijfformulier

PE-punten

14

Studiebelasting

8 uur per week

Bekijk minder facts & figures
De aankoop, verkoop en (her)ontwikkelingsopgave van zorgvastgoed

De zorg verandert snel. Wonen en zorg zijn gescheiden en zorginstellingen worden betaald per cliënt. Dit heeft gevolgen voor de manier waarop zorginstellingen met hun zorgvastgoed omgaan. Zorginstellingen moeten een duidelijk beeld hebben van hun doelgroep, de zorgbehoefte en welk vastgoed daarbij hoort. Nu komt de businesscase van projecten op de agenda te staan. Niet alleen bij zorgorganisaties, maar ook bij hun partners als beleggers, financiers, corporaties en dienstverleners. 

“Deze opleiding heeft me enorm geholpen om een vliegende start te maken als Business Controller Vastgoed bij Parnassia Groep.”

Bart de Visser | alumnus

In de opleiding Businesscase Zorgvastgoed leer je om een robuuste businesscase voor zorgvastgoed op te zetten. De opleiding draagt de bouwstenen aan die in een businesscase niet mogen ontbreken, zoals een logische koppeling tussen organisatiestrategie en vastgoedstrategie, de afweging tussen eigendom of huur, verschillende manieren van financiering, kenmerken en aandachtspunten voor mogelijke vastgoedpartners.

Deze opleiding draagt de bouwstenen aan die deelnemers in staat stelt om een robuuste strategie voor zorgvastgoed te formuleren. De opleiding combineert actuele ontwikkelingen in de zorgsector met actuele ontwikkelingen uit de vastgoedsector. Met behulp van verschillende theorieën over strategievorming worden deze twee gecombineerd in een realistische vastgoedstrategie voor zorginstellingen. In de opleiding komen onder ander de volgende thema’s aan bod:

  • Actuele ontwikkelingen in de zorgsector
  • Scenarioanalyse
  • Vastgoed als bedrijfsmiddel (CREM)
  • Zorgexploitatie versus vastgoedexploitatie
  • Beleggen in zorgvastgoed
  • Zorgvastgoed als investeringscategorie
  • Het opzetten van de businesscase

Lijkt het je interessant? Inschrijven is mogelijk tot twee weken voor het starten van de opleiding via het online inschrijfformulier.
Wil je persoonlijk met iemand van gedachten wisselen over deze opleiding. Neem dan contact op met John Verhoeven door een email te sturen naar: j.verhoeven@asre.nl.

Optimaal studierendement

Om je optimaal te laten studeren, heeft de ASRE de opleiding opgebouwd uit interactieve colleges en een casusopdracht die je in groepsverband uitwerkt. Deze combinatie van onderwijsvormen zorgt ervoor dat je de leerdoelen van de volgende modules optimaal begrijpt en kunt toepassen: 

  • Strategievorming 
  • Afweging eigendom versus uitbesteden en de financiële consequenties 
  • Opstellen businesscase 

Na het succesvol afronden van de opleiding ontvang je een certificaat van de Amsterdam School of Real Estate.

Voor wie

Vastgoedprofessionals die zich bezighouden met de formulering van vastgoedstrategieën in de zorgsector. Zij zijn werkzaam bij zorginstellingen, financiers, beleggers en corporaties.

Aanmelden, toelating & kosten

Wanneer je je inschrijft voor de opleiding Businesscase zorgvastgoed zit je van 23 mei tot en met 20 juni 2024 bij ons in de collegebanken. In deze periode moet er rekening gehouden worden met een tijdbelasting van ongeveer 8 uur per week (inclusief colleges). De opleiding bestaat uit 4 dagen van 14.00-18.00 uur en één collegevrije middag om te werken aan de opdracht. De kosten zijn € 2.100,- (inclusief studiemateriaal). Meer informatie over het krijgen van een subsidie? Ga naar het STAP-budget.

De toelatingseisen zijn minimaal twee jaar relevante werkervaring in of voor de sector en een hbo- of wo-werk- en -denkniveau. 

Vragen over deze opleiding? Neem contact op met  programmamanager Executive Education John Verhoeven (06 21487393). 

Toelatingseisen
Instroomniveau

Wo/hbo werk- en denkniveau

Werkervaring

Minimaal 2 jaar relevante werkervaring

Advies & contact
Carrièrepad

Bouw je eigen vastgoedkennis

De ASRE-opleidingen vormen een compleet aanbod van sector specifieke Executive Education-  en ASRE online-opleidingen, naast de uitgebreidere MRE- en MSRE-opleiding. Hieruit kiest iedere vastgoedprofessional een eigen combinatie van opleidingen, afgestemd op zijn of haar carrièrepad en kennisbehoefte. Ga naar ons aanbod en stippel jouw carrièrepad uit!

Ons aanbod
Docenten
De ASRE zet alleen de beste docenten voor de klas. Zij zijn wetenschapper aan een universiteit of expert uit de praktijk. Het team aan docenten bestaat uit ongeveer 150 kern- en gastdocenten.

Voor deze opleiding zijn dat onder andere deze docenten:

“Het zorgvastgoed kent een meervoudige transitie waardoor strategische vastgoedvraagstukken diverse perspectieven moeten worden beschouwd. Een gezonde, samenhangende businesscase voor de zorg- en vastgoedexploitatie is essentieel. Deze integrale benadering is nodig bij afwegingen omtrent de financiering met bancaire en off-balance keuzes.”

Ron van Bloois | docent ASRE

Veelgestelde vragen
Handige links

Bekijk ook deze opleidingen

Bekijk ook deze opleidingen

Amsterdam School of Real Estate

Ontmoetingsplek aan het IJ

De ASRE al bijna 35 jaar hét academisch instituut voor vastgoedkunde waar vakgenoten elkaar treffen en kennis uitwisselen. Als onderzoeksinstituut analyseren wij vragen en zoeken wij oplossingen voor interdisciplinaire vraagstukken. Wij bieden postacademische opleidingen over de vele vraagstukken rondom duurzame (her)ontwikkeling en het gebruik van de gebouwde omgeving.

Ruim 30 jaar

hét academisch instituut voor vastgoedkunde

7,9

Gemiddelde beoordeling van onze studenten

Folder downloaden

Vul onderstaande gegevens in om uitgebreide informatie (in PDF-formaat) te downloaden.

Nieuwsbrief
Hidden
Algemene voorwaarden

Hoe wij omgaan met persoonsgegevens is te lezen in onze privacy- & cookieverklaring

Menu