De Duurzame Stad

Periode

6 jun t/m 4 jul 2024

Collegedagen

Donderdagen van 13:00 - 19:00 uur

Prijs

€ 2.650,-

Certificering

MSRE-deeldiploma

Bekijk alle facts & figures
Duur

4 weken

Toelatingsprocedure

via inschrijfformulier

Studiebelasting

Per week: 6 contacturen + voorbereiding

Bekijk minder facts & figures
Hoe maken we de stad gezonder, inclusiever, groener en circulair?

De stad speelt een bepalende rol in een duurzame samenleving. Het moet en kan gezonder, inclusiever, groener en circulair. In deze challenge verkennen we het waarom, wat en hoe van de duurzame stad.

“Wat mij het meest is bijgebleven is het bezoek aan Reigersbos in Amsterdam Zuidoost en de complexiteit van dat project. Daar werd mij duidelijk dat het écht geen zin heeft halfbakken projecten te doen als het om verduurzaming gaat. Je gaat altijd voor een tien.” – lees meer –

Willem de Wijs | Eigenaar bij Lichter Vastgoed | MRE-alumnus 02-04 volgde De Duurzame Stad

In deze Challenge verkennen we het waarom, wat en hoe van de duurzame stad onder leiding van toonaangevende wetenschappers, beleidsmakers en beslissers. Wat gebeurt er nu al en wat moeten we nog doen om klimaatdoelstellingen en andere ambities te realiseren? Naast de deelname aan colleges en discussies, bezoeken we voorbeeldprojecten en gaan zelf aan de slag.

Master Challenges
De onderwijsvorm is uitdagend en vernieuwend. Vooruitstrevende docenten, alumni en studenten begeven zich vier interactieve dagen op de grens van bestaande en nieuwe kennis en inzichten. Daarbij wordt een natuurlijke synthese verkregen tussen praktijkgerichte opdrachten, inspirerende colleges en vormen van blended learning.

Naast De Duurzame Stad bieden wij ook de volgende Master Challenges aan:

Optimaal studierendement

De Master Challenges maken onderdeel uit van het MRE- en MSRE curriculum. MRE en MSRE-studenten ronden de Master Challenge af met een essay, voor alumni is dit optioneel. De Master Challenges zijn hiermee niet alleen een onderwijskundige en inhoudelijke uitdaging, maar dagen ook uit tot onderzoek aan de randen van het vakgebied.

Voor wie

MRE- of MSRE-(deel)opleiding studenten en alumni en vastgoedprofessionals met een hbo- of wo-opleiding en min. 5 jaar relevante werkervaring. Kandidaten met een hbo-achtergrond dienen een leerlijn van het ASRE- instroomprogramma te volgen voor deelname aan een Master Challenge.

Aanmelden, toelating & kosten

Ben je enthousiast over een van onze Master Challenges en wil je weten of je kunt instromen? Dan is dit de procedure.

STAP 1 Meld je vrijblijvend aan via dit aanmeldformulier.

STAP 2 De studieadviseur controleert of je voldoet aan de toelatingseisen.

STAP 3 Wanneer je toelaatbaar bent, ontvang je van de studieadviseur een inschrijfformulier.

Je kunt je inschrijven tot één maand voor aanvang van een Master Challenge.

Toelatingseisen
Opleidingseisen

Om deel te nemen aan onze opleiding is één van de volgende vereisten voldoende:

  • Een actuele inschrijving als MRE- of MSRE-student.
  • Een afgerond MRE- of MSRE-(deel)diploma.
  • Een relevante wo-vooropleiding. Heb je een hbo-vooropleiding, neem contact op met onze studieadviseur Lot Slatman.

Werkervaring

Vijf jaar relevante werkervaring, tenzij je de Master Challenge volgt als onderdeel van de MSRE-opleiding, dan is de eis twee jaar relevante werkervaring.

Voldoe je niet helemaal aan de toelatingseisen? Dan kijken we graag naar jouw specifieke situatie. Neem hiervoor contact op met onze studieadviseur Lot Slatman.

Investering in tijd & geld

Wanneer je ervoor kiest om naast je werk te gaan studeren, kies je voor een investering in jezelf. Als je je inschrijft voor de Master Challenge De Duurzame Stad betekent dit dat je vier dagen samen met je medestudenten en docenten een visie ontwikkelt op disruptieve en innovatieve trends binnen het thema De Duurzame Stad. In deze periode moet je rekening houden met een tijdbelasting van 6 contacturen + voorbereiding per week. De kosten zijn €2.650,-. Het cursusgeld is inclusief syllabi, maar exclusief studieboeken. Lees hier over de mogelijkheden om gespreid te betalen, het LevenLangLerenKrediet.

Wil je de Master Challenge De Duurzame Stad graag volgen, maar heb je nog niet alles geregeld of wil je graag je afwegingen bespreken? Je kunt alvast vrijblijvend een plaats reserveren

Advies & contact

Download de folder voor uitleg over de inhoudelijke opzet

Carrièrepad

Alumni opgelet!

Wij dagen ook MRE- & MSRE-alumni uit een Master Challenge te volgen wanneer zij op een actueel thema hun kennis willen vergroten en aanscherpen.
Benieuwd naar onze andere Master Challenges?

Klik hier voor ons actuele aanbod
Docenten
De ASRE zet alleen de beste docenten voor de klas. Zij zijn wetenschapper aan een universiteit of expert uit de praktijk. Het team aan docenten bestaat uit ongeveer 150 kern- en gastdocenten.

Voor deze opleiding zijn dat onder andere deze docenten:

“Maak kennis met structurele of fundamentele systeemveranderingen en partijen, die hieraan vanuit de niche én het gevestigde regime werken met een houding die verandering mogelijk maakt. Want als je blijft doen wat je deed, krijg je wat je al had … en dat is onvoldoende voor een echt duurzame, toekomstbestendige stad.”

dr.ir. Gert-Joost Peek MRICS | docent en lector Hogeschool Rotterdam en SPOTON Consulting

Veelgestelde vragen

Ja, het is mogelijk om vrijblijvend een plaats te reserveren door een e-mail te sturen naar studieadviseur Lot Slatman

Download de folder voor aanvullende inhoudelijke informatie

Een Master Challenge is een kort, maar intensief keuzevakken en is onderdeel van de MSRE en MRE. MSRE-studenten volgen twee Challenges om de titel te behalen en de MRE-studenten één. De Master Challenges zijn ook bedoeld voor alumni van MRE, MSRE en MSRE-deelopleidingen, zodat zij na hun studie een visie op disruptieve trends blijven ontwikkelen. De onderwijsvorm is uitdagend en vernieuwend. Vooruitstrevende docenten, alumni en studenten begeven zich vier interactieve dagen op de grens van bestaande en nieuwe kennis en inzichten.

Handige links

Bekijk ook deze opleidingen

Bekijk ook deze opleidingen

Amsterdam School of Real Estate

Ontmoetingsplek aan het IJ

De ASRE is al bijna 35 jaar hét academisch instituut voor vastgoedkunde waar vakgenoten elkaar treffen en kennis uitwisselen. Als onderzoeksinstituut analyseren wij vragen en zoeken wij oplossingen voor interdisciplinaire vraagstukken. Wij bieden postacademische opleidingen over de vele vraagstukken rondom duurzame (her)ontwikkeling en het gebruik van de gebouwde omgeving.

ASRE vastgoedbibliotheek

Ruim 30 jaar

hét academisch instituut voor vastgoedkunde

7,9

Gemiddelde beoordeling van onze studenten