De Duurzame Stad

Periode

6 jun t/m 4 jul 2024

Collegedagen

Donderdagen van 13:00 - 19:00 uur

Prijs

€ 2.650,-

Certificering

MSRE-deeldiploma

Bekijk alle facts & figures
Duur

4 weken

Toelatingsprocedure

via inschrijfformulier

Studiebelasting

20 uur per week

Bekijk minder facts & figures
Hoe maken we de stad gezonder, inclusiever, groener en circulair?

De stad speelt een bepalende rol in een duurzame samenleving. Het moet en kan gezonder, inclusiever, groener en circulair. In deze challenge verkennen we het waarom, wat en hoe van de duurzame stad.

“Wat mij het meest is bijgebleven is het bezoek aan Reigersbos in Amsterdam Zuidoost en de complexiteit van dat project. Daar werd mij duidelijk dat het écht geen zin heeft halfbakken projecten te doen als het om verduurzaming gaat. Je gaat altijd voor een tien.”

Willem de Wijs | Eigenaar bij Lichter Vastgoed | MRE-alumnus 02-04 volgde De Duurzame Stad

In deze Challenge verkennen we het waarom, wat en hoe van de duurzame stad onder leiding van toonaangevende wetenschappers, beleidsmakers en beslissers. Wat gebeurt er nu al en wat moeten we nog doen om klimaatdoelstellingen en andere ambities te realiseren? Naast de deelname aan colleges en discussies, bezoeken we voorbeeldprojecten en gaan zelf aan de slag.

Master Challenges
De onderwijsvorm is uitdagend en vernieuwend. Vooruitstrevende docenten, alumni en studenten begeven zich vier interactieve dagen op de grens van bestaande en nieuwe kennis en inzichten. Daarbij wordt een natuurlijke synthese verkregen tussen praktijkgerichte opdrachten, inspirerende colleges en vormen van blended learning.

Naast De Duurzame Stad bieden wij ook de volgende Master Challenges aan:

Optimaal studierendement

De Master Challenges zijn onderdeel van de Master of Science in Real Estate. MSRE-studenten ronden de Master Challenge af met een essay. Alumni die een certificaat willen ontvangen, schrijven ook een essay. Daarmee zijn de Master Challenges niet alleen een onderwijskundige en inhoudelijke uitdaging, maar dagen zij ook uit tot onderzoek aan de randen van het vakgebied.

Voor wie

De Master Challenges maken onderdeel uit van het MRE- en MSRE curriculum. Daarnaast zijn ze toegankelijk voor alumni van de MRE, MSRE en MSRE-deelopleidingen zodat zij na hun studie een visie op disruptieve trends kunnen blijven ontwikkelen. MRE en MSRE-studenten ronden de Master Challenge af met een essay, voor alumni is dat optioneel.

Ook vastgoedprofessionals met een hbo- of wo-opleiding en minimaal 5 jaar relevante werkervaring zijn welkom om deel te nemen aan de Master Challenges. Kandidaten met een hbo-achtergrond dienen echter wel een leerlijn van ons deficiëntieprogramma te volgen alvorens ze mogen starten met een Master Challenge.

Aanmelden, toelating & kosten

Ben je enthousiast over de Master Challenge en wil je weten of je kunt instromen? Dan is dit de procedure.

STAP 1: Meld je vrijblijvend aan via het aanmeldformulier

STAP 2: De studieadviseur controleert of je voldoet aan de toelatingseisen en stuurt je bij geschiktheid een inschrijfformulier toe.

Je dient in het bezit te zijn van een:
• MSRE-deeldiploma
• MRE- of MSRE-diploma

STAP 3: Wanneer je in aanmerking komt, schrijf je je in via het inschrijfformulier.

Je kunt je inschrijven tot 1 maand voor aanvang van de Master Challenge.

Toelatingseisen
Opleidingseisen

MRE of MSRE-diploma of MSRE-deeldiploma

Werkervaring

Minimaal twee jaar relevante werkervaring

Investering in tijd & geld

Wanneer je ervoor kiest om naast je werk te gaan studeren, kies je voor een investering in jezelf. Als je je inschrijft voor de Master Challenge De Duurzame Stad betekent dit dat je vier dagen samen met je medestudenten en docenten een visie ontwikkelt op disruptieve en innovatieve trends binnen het thema De Duurzame Stad. In deze periode moet je rekening houden met een tijdbelasting van ongeveer twintig uur per week. De kosten zijn €2.650,-. Het cursusgeld is inclusief syllabi, maar exclusief studieboeken. Lees hier over de mogelijkheden om gespreid te betalen, het LevenLangLerenKrediet.

Wil je de Master Challenge De Duurzame Stad graag volgen, maar heb je nog niet alles geregeld of wil je graag je afwegingen bespreken? Je kunt alvast vrijblijvend een plaats reserveren

Advies & contact
Carrièrepad

Alumni opgelet!

Wij dagen ook MRE- & MSRE-alumni uit een Master Challenge te volgen wanneer zij op een actueel thema hun kennis willen vergroten en aanscherpen.
Benieuwd naar onze andere Master Challenges?

Klik hier voor ons actuele aanbod
Docenten
De ASRE zet alleen de beste docenten voor de klas. Zij zijn wetenschapper aan een universiteit of expert uit de praktijk. Het team aan docenten bestaat uit ongeveer 150 kern- en gastdocenten.

Voor deze opleiding zijn dat onder andere deze docenten:

“Maak kennis met structurele of fundamentele systeemveranderingen en partijen, die hieraan vanuit de niche én het gevestigde regime werken met een houding die verandering mogelijk maakt. Want als je blijft doen wat je deed, krijg je wat je al had … en dat is onvoldoende voor een echt duurzame, toekomstbestendige stad.”

dr.ir. Gert-Joost Peek MRICS | docent en lector Hogeschool Rotterdam en SPOTON Consulting

Veelgestelde vragen
Handige links

Bekijk ook deze opleidingen

Bekijk ook deze opleidingen

Amsterdam School of Real Estate

Ontmoetingsplek aan het IJ

De ASRE is al bijna 35 jaar hét academisch instituut voor vastgoedkunde waar vakgenoten elkaar treffen en kennis uitwisselen. Als onderzoeksinstituut analyseren wij vragen en zoeken wij oplossingen voor interdisciplinaire vraagstukken. Wij bieden postacademische opleidingen over de vele vraagstukken rondom duurzame (her)ontwikkeling en het gebruik van de gebouwde omgeving.

Ruim 30 jaar

hét academisch instituut voor vastgoedkunde

7,9

Gemiddelde beoordeling van onze studenten

Menu