De vastgoedsector is verantwoordelijk voor een groot deel van de koolstofdioxide-uitstoot. Dat leidt tot vraag naar duurzaam bouwen, het verduurzamen van woningen, winkels en kantoren en het vergroenen en besparen van energie.
De gebouwde omgeving is verantwoordelijk voor een groot deel van de uitstoot van broeikas-gassen. Na de ondertekening van het klimaatverdrag van Parijs en de ratificatie van het Nederlandse klimaatakkoord (2019) is het doel per 2050 helder, maar hoe we daar gaan komen nog niet. In deze Master Challenge creëer je een visie op de energietransitie van de gebouwde omgeving. In vier interactieve dagen behandelen we wat de opgave van de energie-transitie is, het aandeel van de gebouwde omgeving, de werking van energiesystemen, de werking van transities en de verschillende perspectieven van relevante actoren in het energiesysteem.
Master Challenges
De onderwijsvorm is uitdagend en vernieuwend. Vooruitstrevende docenten, alumni en studenten begeven zich vier interactieve dagen op de grens van bestaande en nieuwe kennis en inzichten. Daarbij wordt een natuurlijke synthese verkregen tussen praktijkgerichte opdrachten, inspirerende colleges en vormen van blended learning.
Naast Energietransitie bieden wij ook de volgende Master Challenges aan:
Optimaal studierendement
De Master Challenges zijn onderdeel van de Master of Science in Real Estate. MSRE-studenten ronden de Master Challenge af met een essay. Alumni die een certificaat willen ontvangen, schrijven ook een essay. Daarmee zijn de Master Challenges niet alleen een onderwijskundige en inhoudelijke uitdaging, maar dagen zij ook uit tot onderzoek aan de randen van het vakgebied.
Voor wie
De Master Challenges zijn bedoeld voor MSRE-studenten en ook voor alumni van MRE, MSRE en MSRE-deelopleidingen, zodat zij na hun studie een visie op disruptieve trends blijven ontwikkelen. MSRE-studenten en alumni ronden de Master Challenge af met een essay.
Aanmelden, toelating & kosten
Ben je enthousiast over de Master Challenge en wil je weten of je kunt instromen? Dan is dit de procedure.
STAP 1: Meld je vrijblijvend aan via het aanmeldformulier
STAP 2: De studieadviseur controleert of je voldoet aan de toelatingseisen en stuurt je bij geschiktheid een inschrijfformulier toe.
Je dient in het bezit te zijn van een:
• MSRE-deeldiploma
• MRE- of MSRE-diploma
STAP 3: Wanneer je in aanmerking komt, schrijf je je in via het inschrijfformulier.
Je kunt je inschrijven tot 1 maand voor aanvang van de Master Challenge.
Investering in tijd & geld
Wanneer je ervoor kiest om naast je werk te gaan studeren, kies je voor een investering in jezelf. Als je je inschrijft voor de Master Challenge Energietransitie betekent dit dat je vier dagen samen met je medestudenten en docenten een visie ontwikkelt op disruptieve en innovatieve trends binnen het thema De Duurzame Stad. In deze periode moet je rekening houden met een tijdbelasting van ongeveer twintig uur per week. De kosten zijn €2.650,-. Het cursusgeld is inclusief syllabi, maar exclusief studieboeken. Lees hier over de mogelijkheden om gespreid te betalen, het LevenLangLerenKrediet.
Wil je de Master Challenge Energietransitie graag volgen, maar heb je nog niet alles geregeld of wil je graag je afwegingen bespreken? Je kunt alvast vrijblijvend een plaats reserveren.