Energietransitie

Periode

3 sept t/m 24 sept 2024

Collegedagen

Dinsdagen van 13:00 - 19:00 uur

Prijs

€ 2.650,-

Certificering

MSRE-deeldiploma

Bekijk alle facts & figures
Duur

4 weken

Toelatingsprocedure

Inschrijving via online inschrijfformulier

Studiebelasting

20 uur per week

Bekijk minder facts & figures
Duurzame energievoorziening voor de gebouwde omgeving

De vastgoedsector is verantwoordelijk voor een groot deel van de koolstofdioxide-uitstoot. Dat leidt tot vraag naar duurzaam bouwen, het verduurzamen van woningen, winkels en kantoren en het vergroenen en besparen van energie.

“De onderwijsvorm beviel uitstekend. Het was deels absorberen, deels zelf aan de slag in break-outsessies. Het voldeed aan mijn verwachtingen. Eigenlijk zou iedereen de Master Challenge Energietransitie moeten volgen, dit gaat ons allemaal aan.”

Ernie van Dalen | DGA bij De Groene van Dalen | MRE-alumnus 13-13 volgde Energietransitie

De gebouwde omgeving is verantwoordelijk voor een groot deel van de uitstoot van broeikas-gassen.  Na de ondertekening van het klimaatverdrag van Parijs en de ratificatie van het Nederlandse klimaatakkoord (2019) is het doel per 2050 helder, maar hoe we daar gaan komen nog niet. In deze Master Challenge creëer je een visie op de energietransitie van de gebouwde omgeving. In vier interactieve dagen behandelen we wat de opgave van de energie-transitie is, het aandeel van de gebouwde omgeving, de werking van energiesystemen, de werking van transities en de verschillende perspectieven van relevante actoren in het energiesysteem.

Master Challenges

De onderwijsvorm is uitdagend en vernieuwend. Vooruitstrevende docenten, alumni en studenten begeven zich vier interactieve dagen op de grens van bestaande en nieuwe kennis en inzichten. Daarbij wordt een natuurlijke synthese verkregen tussen praktijkgerichte opdrachten, inspirerende colleges en vormen van blended learning.

Naast Energietransitie bieden wij ook de volgende Master Challenges aan:

Optimaal studierendement

De Master Challenges zijn onderdeel van de Master of Science in Real Estate. MSRE-studenten ronden de Master Challenge af met een essay. Alumni die een certificaat willen ontvangen, schrijven ook een essay. Daarmee zijn de Master Challenges niet alleen een onderwijskundige en inhoudelijke uitdaging, maar dagen zij ook uit tot onderzoek aan de randen van het vakgebied.

Voor wie

De Master Challenges zijn bedoeld voor MSRE-studenten en ook voor alumni van MRE, MSRE en MSRE-deelopleidingen, zodat zij na hun studie een visie op disruptieve trends blijven ontwikkelen. MSRE-studenten en alumni ronden de Master Challenge af met een essay.

Aanmelden, toelating & kosten

Ben je enthousiast over de Master Challenge en wil je weten of je kunt instromen? Dan is dit de procedure.

STAP 1: Meld je vrijblijvend aan via het aanmeldformulier

STAP 2: De studieadviseur controleert of je voldoet aan de toelatingseisen en stuurt je bij geschiktheid een inschrijfformulier toe.

Je dient in het bezit te zijn van een:
• MSRE-deeldiploma
• MRE- of MSRE-diploma

STAP 3: Wanneer je in aanmerking komt, schrijf je je in via het inschrijfformulier.

Je kunt je inschrijven tot 1 maand voor aanvang van de Master Challenge.

Toelatingseisen
Opleidingseisen

MRE of MSRE-diploma of MSRE-deeldiploma

Werkervaring

Minimaal twee jaar relevante werkervaring

Investering in tijd & geld

Wanneer je ervoor kiest om naast je werk te gaan studeren, kies je voor een investering in jezelf. Als je je inschrijft voor de Master Challenge Energietransitie betekent dit dat je vier dagen samen met je medestudenten en docenten een visie ontwikkelt op disruptieve en innovatieve trends binnen het thema De Duurzame Stad. In deze periode moet je rekening houden met een tijdbelasting van ongeveer twintig uur per week. De kosten zijn €2.650,-. Het cursusgeld is inclusief syllabi, maar exclusief studieboeken. Lees hier over de mogelijkheden om gespreid te betalen, het LevenLangLerenKrediet.

Wil je de Master Challenge Energietransitie graag volgen, maar heb je nog niet alles geregeld of wil je graag je afwegingen bespreken? Je kunt alvast vrijblijvend een plaats reserveren. 

Advies & contact
Carrièrepad

Alumni opgelet!

Wij dagen ook MRE- & MSRE-alumni uit een Master Challenge te volgen wanneer zij op een actueel thema hun kennis willen vergroten en aanscherpen. Benieuwd naar onze andere Master Challenges?

Klik hier voor ons actuele aanbod
Docenten
De ASRE zet alleen de beste docenten voor de klas. Zij zijn wetenschapper aan een universiteit of expert uit de praktijk. Het team aan docenten bestaat uit ongeveer 150 kern- en gastdocenten.

Voor deze opleiding zijn dat onder andere deze docenten:
Veelgestelde vragen
Handige links

Bekijk ook deze opleidingen

Bekijk ook deze opleidingen

Amsterdam School of Real Estate

Ontmoetingsplek aan het IJ

De ASRE is al bijna 35 jaar hét academisch instituut voor vastgoedkunde waar vakgenoten elkaar treffen en kennis uitwisselen. Als onderzoeksinstituut analyseren wij vragen en zoeken wij oplossingen voor interdisciplinaire vraagstukken. Wij bieden postacademische opleidingen over de vele vraagstukken rondom duurzame (her)ontwikkeling en het gebruik van de gebouwde omgeving.

Ruim 30 jaar

hét academisch instituut voor vastgoedkunde

7,9

Gemiddelde beoordeling van onze studenten

Menu