Ethiek in de Vastgoedsector

Periode

10 april 2023

Collegedagen

Diverse online collegeweken en één afsluitende plenaire bijeenkomst

Prijs

€ 795,-

Certificering

ASRE-certificaat

Bekijk alle facts & figures
Duur

6 weken

Punten

10

Instroomniveau

Hbo werk- en denkniveau

Toelatingsprocedure

Aanmelding tot 3 weken na de start via het online inschrijfformulier

Online

Diverse online collegeweken en één afsluitende plenaire bijeenkomst

Bekijk minder facts & figures
Introductie van ethiek in de vastgoedsector

De vastgoedsector is de afgelopen decennia op verschillende momenten negatief in het nieuws geweest. Ernstige onregelmatigheden bij aanbestedingen en transacties hebben geleid tot aantasting van het imago van de vastgoed sector. Inmiddels hebben deze excessen geleid tot de nodige acties van toezichthouders en brancheorganisaties. De breed gedragen opvatting is dat sturen op menselijk gedrag en op de afwegingen die al dan niet worden gemaakt, hierbij cruciaal zijn.

“Als vastgoedprofessional moet je jezelf in het dagelijkse doen en laten voortdurend bewust zijn van morele waarden. Dat gaat verder dan of iets wettelijk mag of niet mag en is bovendien vaak ook niet zwart-wit. Ofschoon tien jaar na enkele spraakmakende integriteitsschendingen in de vastgoedsector vele gedragscodes en regelgeving zijn ingevoerd, lijkt de aandacht voor dit onderwerp wat geluwd. De ASRE vindt het van belang dat ethische vraagstukken permanent en breder onderdeel zijn bij de opleiding van vastgoedprofessionals. Vandaar dat we deze blended course hebben ontwikkeld.”

John Verhoeven | Programmamanager Executive Education ASRE

Deze nieuwe opleiding laat je kennismaken met de basisbeginselen van ethiek: bewustwording, (h)erkennen en handelen. Deze blended course zal breed in de onderwijsprogramma’s van de ASRE worden ingezet. Na het volgen van deze opleiding zijn studenten zich bewust van het belang van ethisch verantwoord handelen, herkennen van lastige en riskante situaties en krijgen ze handvaten hoe dit in hun organisaties te verankeren en op welke manier dilemma’s bespreekbaar te maken.

Met uitzondering van de plenaire sessie volg je het programma online. Dit programma bestaat uit onderstaande vier onderwerpen:

  • Wat is ethiek?
  • De belangen & guidance
  • Verankeren in organisaties
  • Dilemma’s

Optimaal studierendement

Na het volgen van deze opleiding zijn studenten zich bewust van het belang van ethisch verantwoord handelen, herkennen van lastige en riskante situaties en krijgen ze handvaten hoe dit in hun organisaties te verankeren en op welke manier dilemma’s bespreekbaar te maken.

Blended learning
Blended courses zijn korte (grotendeels) online leerprogramma’s waarin de fundamentals van de Vastgoedkunde aan bod komen. Het unieke blended karakter van deze opleidingen biedt je als deelnemer de mogelijkheid grotendeels zelf te bepalen wanneer je deze opleiding volgt. In korte tijd een brede context, veel flexibiliteit en met een studiebelasting die goed te combineren is met werk (2-4u p/wk). Altijd afgesloten met een plenaire sessie bij de ASRE waarbij we aan de hand van casuïstiek de koppeling maken met de praktijk. Interactie, toepassing en perspectief vanuit diverse disciplines zorgen hierbij voor maximaal leerrendement en kennis en ervaring van zowel docenten als studenten worden hierdoor optimaal benut. Tijdens de eerste week is er een gezamenlijke aftrap waarna je zelf aan de slag gaat met het online leerprogramma. Dit leerprogramma bestaat uit een mix van werkvormen waarbij videocolleges afgewisseld worden met kennisactiverende vragen, korte opdrachten, literatuurstudie en toetsen. Deze onderwijsactiviteiten zijn te doorlopen op eigen tempo, waar en wanneer je wilt. De enige datum waar je echt rekening mee dient te houden, is de fysieke plenaire sessie bij de ASRE. Alle verplichte onderwijsactiviteiten dienen voor deze datum doorlopen te zijn.
Voor wie

De opleiding Ethiek in de Vastgoedsector is interessant voor iedereen binnen de vastgoedsector die te maken heeft met ethische dilemma’s zoals mensen die werkzaam zijn bij beleggers, financiers, makelaars, woningcorporaties, overheden & adviesbureaus.

Aanmelden, toelating & kosten

Na inschrijving kun je vanaf 10 april 2023 van start en ben je op 22 mei 2023  bij de afsluitende plenaire sessie bij de ASRE. Houd rekening met een tijdbelasting van ongeveer 2 tot 4 uur per week. De kosten bedragen €795,-. De opleiding levert 10 PE-punten op. Meer informatie over het krijgen van een subsidie? Ga naar het STAP-budget.

Inschrijven is mogelijk via het online inschrijfformulier. Als je na de uiterlijke inschrijfdatum nog wilt inschrijven, neem dan contact op met manager ASRE online Stephanie Morssinkhof0639112942

Toelatingseisen
Instroomniveau

Hbo werk- en denkniveau

Werkervaring

Geen specifieke werkervaring vereist. Vastgoedgerelateerde werkervaring is wel een pré.

Advies & contact
Carrièrepad

Onderdeel van de studieroute Real Estate Valuation

Deze opleiding wordt uitsluitend aangeboden binnen de studieroute Real Estate Valuation en is dus geen onderdeel van ons reguliere onderwijsaanbod.

Docenten
De ASRE zet alleen de beste docenten voor de klas. Zij zijn wetenschapper aan een universiteit of expert uit de praktijk. Het team aan docenten bestaat uit ongeveer 150 kern- en gastdocenten. Voor deze opleiding zijn dat onder andere deze docenten:
Veelgestelde vragen
Handige links

Bekijk ook deze opleidingen

Bekijk ook deze opleidingen

Amsterdam School of Real Estate

Ontmoetingsplek aan het IJ

De ASRE al bijna 35 jaar hét academisch instituut voor vastgoedkunde waar vakgenoten elkaar treffen en kennis uitwisselen. Als onderzoeksinstituut analyseren wij vragen en zoeken wij oplossingen voor interdisciplinaire vraagstukken. Wij bieden postacademische opleidingen over de vele vraagstukken rondom duurzame (her)ontwikkeling en het gebruik van de gebouwde omgeving.

Ruim 30 jaar

hét academisch instituut voor vastgoedkunde

7,9

Gemiddelde beoordeling van onze studenten

Folder downloaden

Vul onderstaande gegevens in om uitgebreide informatie (in PDF-formaat) te downloaden.

Nieuwsbrief
Hidden
Algemene voorwaarden

Hoe wij omgaan met persoonsgegevens is te lezen in onze privacy- & cookieverklaring

Menu