Integrale Exploitatiesturing voor Woningcorporaties

Periode

22 sept t/m 8 dec 2023

Collegedagen

Vrijdagen van 13:45 - 17:30 uur

Prijs

€ 3.400,-

Certificering

ASRE-certificaat

Bekijk alle facts & figures
Duur

8 weken

Toelatingsprocedure

Aanmelding tot 2 weken voor de start via het online inschrijfformulier

PE-punten

28

Studiebelasting

8 uur per week

Bekijk minder facts & figures
Meer grip op de exploitatie van de woningportefeuille

De opgaven voor corporaties stapelen zich snel op. Meerdere doelstellingen strijden om voorrang. Hoe organiseer je in dit spanningsveld de exploitatie en maak je gelijktijdig de forse ambities haalbaar? De opgaven waar corporaties voor staan zijn niet alleen snel in omvang toegenomen maar komen ook gelijktijdig. Een forse investeringsopgave in duurzaamheid en nieuwbouw komt gelijk met de noodzaak meer op leefbaarheid, weerbaarheid en betaalbaarheid te sturen. En dat ook nog eens in een tijd van sterk stijgende kosten en een onzekere woningmarkt.

”Uit een uitgebreide marktverkenning onder een groot aantal woningcorporaties is gebleken dat er behoefte is aan een opleiding die zich richt op het strategisch en tactisch sturen in de exploitatie. In deze nieuwe opleiding zal worden ingegaan op concrete voorbeelden hoe stappen te zetten in integrale exploitatiesturing. Denk hierbij bijv. aan sturen op weer- en leefbare buurten, klantwaarde of onderhoud en risicomanagement.”

John Verhoeven | programmamanager

De opleiding Integrale Exploitatiesturing voor Woningcorporaties heeft een brede en bedrijfskundige invalshoek. Deelnemers zijn na afloop in staat om vanuit hun eigen specialisme effectief te participeren in een (gebiedsgerichte) integrale aanpak van de exploitatie van het vastgoedbezit.

Integrale sturing: de next step

Portefeuille- en assetmanagement zijn de afgelopen tien jaar gemeengoed geworden in het besluitvormingsproces bij woningcorporaties. Daarbij ligt de nadruk hoofdzakelijk op de investeringskant, het onderwerp van de al langer bestaande opleiding Asset Management voor Woningcorporaties. De volgende stap is het bundelen van de veelzijdige uitdagingen in de exploitatie. Niet alleen organisatorisch maar ook als uitgangspunt voor de vele grote en kleine besluiten over het bezit.

Interactief

De onderwijsvorm is uitdagend en sterk interactief. Omdat het verbinden van meervoudige vraagstukken in de exploitatie bij corporaties nog volop in ontwikkeling is, wordt de nodige ruimte gemaakt voor het verkennen van nieuwe inzichten en mogelijke oplossingen. Ook wordt inspiratie gezocht bij andere sectoren die ervaring hebben met een integrale sturing.

Interesse?

Inschrijven is mogelijk tot twee weken voor het starten van de opleiding via het online inschrijfformulier. Wil je persoonlijk met iemand van gedachten wisselen over deze opleiding. Neem dan contact op met John Verhoeven door een email te sturen naar: j.verhoeven@asre.nl

Optimaal studierendement

Om je optimaal te laten studeren, heeft de ASRE de opleiding opgebouwd uit interactieve colleges en een casusopdracht die je in groepsverband uitwerkt. Deze essentiële combinatie van onderwijsvormen zorgt ervoor dat je de leerdoelen begrijpt en kunt toepassen:

  • Context, organisatie en kaders
  • Verandermanagement en samenwerking
  • Handvatten voor exploitatiesturing

Na het succesvol afronden van de opleiding ontvang je een certificaat van de Amsterdam School of Real Estate.

Voor wie

De opleiding integrale exploitatiesturing richt zich op directeuren, MT-leden, portefeuillemanagers, assetmanagers, programmamanagers binnen corporaties.

Aanmelden, toelating & kosten

Je kunt je inschrijven voor de opleiding Integrale Exploitatiesturing voor Woningcorporaties die start op 22 september 2023. Je moet rekening houden met een tijdbelasting van ongeveer 8 uur per week (inclusief colleges). De opleiding bestaat uit 8 studiedagen van 13.45 – 17.30 (eerste collegedag 13.00). De kosten zijn € 3.400,- (inclusief studiemateriaal). Meer informatie over het krijgen van een subsidie? Ga naar het STAP-budget.

Er is beperkt plaats voor studenten die niet werken bij een woningcorporatie. Plaatsing vindt plaats na overleg. Wij verwachten ten minste twee jaar relevante werkervaring in of voor de sector en hbo- of wo-werk- en -denkniveau.

Inschrijven is mogelijk tot 2 weken voor het begin van de opleiding. Wil je daarna nog inschrijven? Neem contact op met  programmamanager Executive Education John Verhoeven (06 21487393).

Toelatingseisen
Instroomniveau

Wo/hbo werk- en denkniveau

Werkervaring

Minimaal 2 jaar relevante werkervaring

Advies & contact
Carrièrepad

De ASRE biedt meerdere opleidingen aan over het vastgoedsturingsproces die naadloos aansluiten op de opleiding Integrale Exploitatiesturing voor Woningcorporaties. Deze opleiding gaat vooral over het verbeteren van de maatschappelijke en financiële performance van het bestaande bezit. De opleiding assetmanagement heeft een generiek karakter en een focus op (her)investeringsbeslissingen. Relevant voor corporaties zijn met name de opleidingen Werking van de woningmarkt en Vastgoedrekenen.

Ons aanbod
Docenten

De ASRE zet alleen de beste docenten voor de klas. Zij zijn wetenschapper aan een universiteit of expert uit de praktijk. Het team aan docenten bestaat uit ongeveer 150 kern- en gastdocenten.

Voor deze opleiding zijn dat onder andere deze docenten:

Veelgestelde vragen
Handige links

Bekijk ook deze opleidingen

Bekijk ook deze opleidingen

Amsterdam School of Real Estate

Ontmoetingsplek aan het IJ

De ASRE al bijna 35 jaar hét academisch instituut voor vastgoedkunde waar vakgenoten elkaar treffen en kennis uitwisselen. Als onderzoeksinstituut analyseren wij vragen en zoeken wij oplossingen voor interdisciplinaire vraagstukken. Wij bieden postacademische opleidingen over de vele vraagstukken rondom duurzame (her)ontwikkeling en het gebruik van de gebouwde omgeving.

Ruim 30 jaar

hét academisch instituut voor vastgoedkunde

7,9

Gemiddelde beoordeling van onze studenten

Folder downloaden

Vul onderstaande gegevens in om uitgebreide informatie (in PDF-formaat) te downloaden.

Nieuwsbrief
Hidden
Algemene voorwaarden

Hoe wij omgaan met persoonsgegevens is te lezen in onze privacy- & cookieverklaring

Menu