PropTech Strategy

Periode

12 jun t/m 3 jul 2023

Collegedagen

Maandagen van 13:00 - 19:00 uur

Prijs

€ 2.500,-

Certificering

MSRE-deeldiploma

Bekijk alle facts & figures
Duur

4 weken

Toelatingsprocedure

Inschrijving via het online inschrijfformulier

Studiebelasting

20 uur per week

Bekijk minder facts & figures
Strategieën voor het benutten van de vele technologische mogelijkheden

De digitale transformatie van huizen, kantoren en steden staat bekend als PropTech. De term PropTech verwijst naar technologische toepassingen die het ontwerpen, bouwen, gebruiken en beheren van gebouwen optimaliseren. De digitale transformatie van de gebouwde omgeving leidt tot meer en real time data. PropTech-toepassingen analyseren deze data voor betere besluitvorming.

“PropTech-toepassingen grijpen in op de hele waardeketen van vastgoed. Het tempo waarin technologie oprukt in de vastgoedmarkt versnelt. Achterblijven brengt het risico met zich mee dat je voorbijgestreefd wordt door een innovator die een nieuw product introduceert dat jouw product of dienst overbodig maakt. In de Master Challenge PropTech Strategy maak je kennis met nieuwe technologie en de toepassing daarvan binnen vastgoed.”

drs. Philip Koppels | docent, ASRE Research Fellow en Programmacoördinator

In de Master Challenge verkennen we hoe PropTech-toepassingen vanuit verschillende perspectieven waarde kunnen genereren tijdens de levenscyclus van vastgoed. De vraag hoe data in informatie kan worden omgezet en meerwaarde creëert, staat in deze Challenge centraal. Naast colleges en discussies, omvat het programma een bezoek aan een voorbeeldproject en gaan we zelf werken aan vraagstukken.

De Master Challenge

De onderwijsvorm is uitdagend en vernieuwend. Vooruitstrevende docenten, alumni en studenten begeven zich vier interactieve dagen op de grens van bestaande en nieuwe kennis en inzichten. Daarbij wordt een natuurlijke synthese verkregen tussen praktijkgerichte opdrachten, inspirerende colleges en vormen van blended learning.

Naast PropTech Strategy bieden wij ook de volgende Master Challenges aan:

Optimaal studierendement

De Master Challenges zijn onderdeel van de Master of Science in Real Estate. MSRE-studenten ronden de Master Challenge af met een essay. Alumni die een certificaat willen ontvangen, schrijven ook een essay. Daarmee zijn de Master Challenges niet alleen een onderwijskundige en inhoudelijke uitdaging, maar dagen zij ook uit tot onderzoek aan de randen van het vakgebied.

Voor wie

De Master Challenges zijn beschikbaar voor MSRE-studenten en alumni van de MRE, MSRE en MSRE-deelopleidingen, zodat zij na hun studie een visie op disruptieve trends blijven ontwikkelen. MSRE-studenten en alumni ronden de Master Challenge af met een essay. Ook vastgoedprofessionals met een WO-opleiding en minimaal 5 jaar relevante werkervaring zijn welkom om deel te nemen aan de Master Challenges.

Aanmelden, toelating & kosten

Ben je enthousiast over de Master Challenge en wil je weten of je kunt instromen? Dan is dit de procedure.

STAP 1: Meld je vrijblijvend aan via het aanmeldformulier

STAP 2: De studieadviseur controleert of je voldoet aan de toelatingseisen en stuurt je bij geschiktheid een inschrijfformulier toe.

Je dient in het bezit te zijn van een:
• MSRE-deeldiploma
• MRE- of MSRE-diploma

STAP 3: Wanneer je in aanmerking komt, schrijf je je in via het inschrijfformulier.

Je kunt je inschrijven tot 1 maand voor aanvang van de Master Challenge.

Toelatingseisen
Opleidingseisen

MRE of MSRE-diploma, MSRE-deeldiploma of een WO-opleiding met minimaal 5 jaar relevante werkervaring.

Werkervaring

Minimaal twee jaar relevante werkervaring

Investering in tijd & geld

Wanneer je ervoor kiest om naast je werk te gaan studeren, kies je voor een investering in jezelf. Als je je inschrijft voor de Master Challenge PropTech Strategy betekent dit dat je vier dagen samen met je medestudenten en docenten een visie ontwikkelt op disruptieve en innovatieve trends binnen het thema PropTech Strategy. In deze periode moet je rekening houden met een tijdbelasting van ongeveer twintig uur per week. De kosten zijn €2.500,-. Het cursusgeld is inclusief syllabi, maar exclusief studieboeken. Lees hier over de mogelijkheden om gespreid te betalen, het LevenLangLerenKrediet of het STAP-budget.

Wil je de Master Challenge PropTech Strategy graag volgen, maar heb je nog niet alles geregeld of wil je graag je afwegingen bespreken? Je kunt alvast vrijblijvend een plaats reserveren

Advies & contact
Carrièrepad

Alumni opgelet!

Wij dagen ook MRE- & MSRE-alumni uit een Master Challenge te volgen wanneer zij op een actueel thema hun kennis willen vergroten en aanscherpen.
Benieuwd naar onze andere Master Challenges?

Klik hier voor ons actuele aanbod
Docenten
De ASRE zet alleen de beste docenten voor de klas. Zij zijn wetenschapper aan een universiteit of expert uit de praktijk. Het team aan docenten bestaat uit ongeveer 150 kern- en gastdocenten.

Voor deze opleiding zijn dat onder andere deze docenten:

“PropTech-toepassingen grijpen in op de hele waardeketen van vastgoed. Het tempo waarin technologie oprukt in de vastgoedmarkt versnelt. Achterblijven brengt het risico met zich mee dat je voorbijgestreefd wordt door een innovator die een nieuw product introduceert dat jouw product of dienst overbodig maakt. In de Master Challenge PropTech Strategy maak je kennis met nieuwe technologie en de toepassing daarvan binnen vastgoed.”

drs. Philip Koppels | ASRE Research Fellow en programmacoördinator

Veelgestelde vragen
Handige links

Bekijk ook deze opleidingen

Bekijk ook deze opleidingen

Amsterdam School of Real Estate

Ontmoetingsplek aan het IJ

De ASRE al bijna 35 jaar hét academisch instituut voor vastgoedkunde waar vakgenoten elkaar treffen en kennis uitwisselen. Als onderzoeksinstituut analyseren wij vragen en zoeken wij oplossingen voor interdisciplinaire vraagstukken. Wij bieden postacademische opleidingen over de vele vraagstukken rondom duurzame (her)ontwikkeling en het gebruik van de gebouwde omgeving.

Ruim 30 jaar

hét academisch instituut voor vastgoedkunde

7,9

Gemiddelde beoordeling van onze studenten

Folder downloaden

Vul onderstaande gegevens in om uitgebreide informatie (in PDF-formaat) te downloaden.

Nieuwsbrief
Hidden
Algemene voorwaarden

Hoe wij omgaan met persoonsgegevens is te lezen in onze privacy- & cookieverklaring

Menu