Real Estate Analytics

Periode

12 sept 2024 t/m 30 jan 2025

Collegedagen

Donderdagen van 13:00 - 19:00 uur

Prijs

€ 9.900,- (excl. studieboeken & studiereis)

Certificering

MSRE-deeldiploma

Bekijk alle facts & figures
Duur

21 weken

Toelatingsprocedure

Intakegesprek met studieadviseur

Studiereizen

Studiereis Antwerpen

Studiebelasting

20 uur per week

Bekijk minder facts & figures
Big Data in de vastgoedsector: methoden, toepassingen en implementatie

Data worden in de huidige wereld steeds belangrijker. Ook binnen de vastgoedsector worden data-driven analyses een steeds belangrijkere onderlegger voor allerlei vastgoedbeslissingen. Naast de gebruikelijke staatjes van makelaars over huren, opnames en aanbod zijn hiervoor steeds meer alternatieve databronnen beschikbaar. Ook op het gebied van analysemethoden is er steeds meer mogelijk. In de deelopleiding Real Estate Analytics leer je een breed aantal toepassingen van data-analyse binnen de vastgoedsector.

In een wereld waarin data steeds belangrijker wordt is dit momenteel denk ik de meest relevante specialisatie die je kunt volgen. Hoewel Real Estate Analytics ver van mijn dagelijkse praktijk staat vond ik het erg interessant om te leren werken met grote hoeveelheden data. Gelukkig wordt je stap voor stap meegenomen en geholpen waar nodig. Binnen no time ben je zelf een Automated Valuation Model aan het bouwen.

Sjoerd Luisman | Corporate Banker Large Accounts bij ABN AMRO Bank | alumnus

Real Estate Analytics richt zich op zowel de methoden van dataonderzoek als de verschillende toepassingsmogelijkheden voor de vastgoedsector. Na het voltooien van deze opleiding weet je welke methoden geschikt zijn voor welk soort datatoepassing, wat je kunt bereiken met de verschillende toepassingen en hoe deze huidige werkprocessen beïnvloeden en veranderen. Er is ook aandacht voor het ethische en juridische kader bij het gebruik van data. Daarnaast komt de implementatie van data-oplossingen binnen de organisatie aan bod. Welke stakeholders zijn hierbij van belang en hoe worden dataoplossingen succesvol in gebruik genomen? Real Estate Analytics bouwt verder op de kernvakken van de Master of Science in Real Estate (MSRE). De aangeleerde statistische en rekenkundige methoden en technieken zijn onmisbaar en daarom kent de opleiding voor aanvang een instroomtoets als deze vakken nog niet zijn afgerond.

Optimaal studierendement

De opleiding bestaat uit werk- en toetsvormen die aansluiten bij het beoogde leerresultaat: hoor- en werkcolleges. Tijdens de werkcolleges wordt gewerkt aan verschillende casusopdrachten en leer je onder begeleiding van onze docenten de verschillende methoden van data-analyse toepassen. De deelopleiding wordt afgesloten met een integraal essay. Deze leervormen dragen bij aan het verkrijgen van fundamenteel inzicht in de volgende onderwerpen:

  • Inleiding data-analyse: methoden en technieken
  • Automated Valuation Models, Big data en performance
  • Big data en de stad
  • Studiereis naar een Europese stad

Na het succesvol afronden van het gehele programma ontvang je een diploma van de Amsterdam School of Real Estate.

Doorstromen naar MSRE

De opleiding Real Estate Analytics maakt deel uit van de – door de NVAO en RICS geaccrediteerde – MSRE, de Master of Science in Real Estate. Na het succesvol afronden van Real Estate Analytics kun je eenvoudig doorstromen naar de overige deelopleidingen van dit masterprogramma. Vervolgens kun je er zelfs voor kiezen om het gehele Master of Science programma te volgen. Voor meer informatie zie MSRE.

Vrijblijvend op gesprek

Overweeg je de opleiding Real Estate Analytics aan de Amsterdam School of Real Estate? Kom vrijblijvend op gesprek. Met onze studieadviseur of een van onze programma managers bespreek je jouw ideeën en kun je je vragen voorleggen. Je krijgt persoonlijk advies over je opleidingskeuze of over het financieren van de opleiding.

Voor wie

Professionals met werkervaring in vastgoed, adviseurs, financiers, ontwikkelaars, corporatie-medewerkers, beleggers en ambtenaren

Aanmelden, toelating & kosten

Ben je enthousiast over de opleiding Real Estate Analytics en wil je weten of je kunt instromen? Dan is dit de procedure.

STAP 1: Meld je aan via deze link voor een vrijblijvend intakegesprek.

STAP 2: Aan de hand van het gesprek, je curriculum vitae en diploma’s wordt nagegaan of je voldoet aan de toelatingseisen.

Je dient in het bezit te zijn van een NVAO-erkend wo-bachelor/master diploma of aantoonbaar beschikken over gelijkwaardig opleidingsniveau op grond van erkende diploma’s (te beoordelen door de examencommissie). Daarnaast dien je te beschikken over ten minste twee jaar relevante werkervaring met aantoonbare verantwoordelijkheden. Het is een pré om de MSRE-deelopleidingen Marktanalyse en Investeringsanalyse te hebben afgerond, maar niet noodzakelijk.

STAP 3: Wanneer je in aanmerking komt, schrijf je je in via het inschrijfformulier.

Je inschrijving dient binnen te zijn vóór 15 augustus. De inschrijving is definitief zodra het volledig ingevulde inschrijfformulier is ontvangen en de ASRE je inschrijving heeft bevestigd.

Beschik je nog niet over het juiste instroomniveau (afhankelijk van werkervaring en vooropleiding)? Dan kun je worden toegelaten nadat je met succes (een deel van) het deficiëntieprogramma hebt afgerond.

Toelatingseisen
Opleidingseisen

Relevante hbo/wo-vooropleiding
(instroomprogramma bij hbo-vooropleiding)

Werkervaring

Minimaal twee jaar relevante werkervaring met aantoonbare verantwoordelijkheden

Investering in tijd & geld

Wanneer je kiest om naast je werk te gaan studeren, kies je voor een investering in jezelf. Als je je inschrijft voor de opleiding Real Estate Analytics moet je gedurende 5 maanden rekening houden met een tijdbelasting van ongeveer 20 uur per week. De colleges vinden 1 keer per week bij de ASRE plaats. De kosten zijn € 9.900,- o.v.b. (start in collegejaar 2024-2025). Het cursusgeld is inclusief syllabi, maar exclusief kosten voor studieboeken. Een driedaagse studiereis naar een Europese stad maakt onderdeel uit van de opleiding. Kosten van de studiereis bedragen € 675,- (exclusief reis- en verblijfkosten). Lees hier over de mogelijkheden om gespreid te betalen, het LevenLangLerenKrediet.

Advies & contact

Download de folder voor uitleg over de inhoudelijke opzet

Carrièrepad

Doorstromen naar de MSRE

De opleiding Real Estate Analytics maakt deel uit van de – door de NVAO en RICS geaccrediteerde – MSRE, de Master of Science in Real Estate. Na het succesvol afronden van Real Estate Analytics kun je doorstromen naar het overige deel van dit masterprogramma. Voor meer informatie zie MSRE

Master of Science in Real Estate
Docenten
De ASRE zet alleen de beste docenten voor de klas. Zij zijn wetenschapper aan een universiteit of expert uit de praktijk. Het team aan docenten bestaat uit ongeveer 150 kern- en gastdocenten.

Voor deze opleiding zijn dat onder andere deze docenten:

“In het vastgoed werken wij met korte datareeksen, die onregelmatig worden bijgewerkt. In andere sectoren zie je data die dagelijks worden aangevuld. Dat laatste is vooral van belang voor de hogere wiskunde van de data-analyse, de voorspellende analyses.” – lees meer –

Jeroen Beimer | Head of Research & Strategic Advisory bij Bouwinvest | docent

Veelgestelde vragen

Ja, het is mogelijk om vrijblijvend een plaats te reserveren door een e-mail te sturen naar Lot Slatman

Download de folder voor aanvullende inhoudelijke informatie

Dit is afhankelijk van je werkervaring en vooropleiding. Studieadviseur Lot Slatman helpt je graag verder. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek worden de toelatingseisen getoetst. Het is ook mogelijk om vrijblijvende screening aan te vragen door je cv per mail toe te sturen

De opleiding Real Estate Analytics maakt deel uit van de – door de NVAO en RICS geaccrediteerde – MSRE, de Master of Science in Real Estate. Na het succesvol afronden van Real Estate Analytics kun je doorstromen naar het overige deel van dit masterprogramma. Voor meer informatie zie MSRE. Studieadviseur Lot Slatman informeert je graag over de mogelijkheden.

Handige links

Bekijk ook deze opleidingen

Bekijk ook deze opleidingen

Amsterdam School of Real Estate

Ontmoetingsplek aan het IJ

De ASRE is al bijna 35 jaar hét academisch instituut voor vastgoedkunde waar vakgenoten elkaar treffen en kennis uitwisselen. Als onderzoeksinstituut analyseren wij vragen en zoeken wij oplossingen voor interdisciplinaire vraagstukken. Wij bieden postacademische opleidingen over de vele vraagstukken rondom duurzame (her)ontwikkeling en het gebruik van de gebouwde omgeving.

ASRE vastgoedbibliotheek

Ruim 30 jaar

hét academisch instituut voor vastgoedkunde

7,9

Gemiddelde beoordeling van onze studenten