Recht bij Vastgoedontwikkeling

Periode

16 okt 2023 t/m 7 dec 2023

Collegedagen

Diverse online collegeweken en één afsluitende plenaire bijeenkomst

Prijs

€ 950,-

Certificering

ASRE-certificaat

Bekijk alle facts & figures
Duur

8 weken

Online

Dit is een Blended Course met een afsluitende plenaire sessie bij de ASRE

Instroomniveau

Hbo werk- en denkniveau

Toelatingsprocedure

Aanmelding tot 2 weken na de start via het online inschrijfformulier

PE-punten

10

Studiebelasting

2 tot 4 uur per week zelf in te delen

Bekijk minder facts & figures
Een kennismaking met de juridische en fiscale regelgeving

Weet je dat je bij bepaalde ruimtelijke plannen moet aangeven dat er een actuele regionale behoefte aan deze ontwikkeling is? Of welke fiscale gevolgen het begrip ‘bouwterrein’ meebrengt voor de ontwikkelingskosten? Wat zijn de implicaties van de nieuwe omgevingswet voor projectontwikkelaars?

“Wanneer je met vastgoed bezig bent, dan werk je in de ruimtelijke omgeving. Vanuit het publiekrecht zijn er regels en wetten waar je je aan dient te houden. Deze opleiding biedt jou onder meer de basiskennis van de WRO tot en met het bestemmingsplan.”

Eefje van Bommel | docent

Gebruik maken van de mogelijkheden van de Wet ruimtelijke ordening en kennis van de kwaliteitsnormen in het omgevings-recht behoort tot het palet van elke ontwikkelaar. Daarnaast is inzicht in de werking van de private en fiscale regelgeving van wezenlijk belang voor de vastgoedontwikkelaar.

Tijdens deze blended course worden de belangrijkste juridische en fiscale randvoorwaarden bij ontwikkeling verduidelijkt, waardoor een gefundeerde besluitvorming tot stand kan komen en risico’s tijdens het ontwikkelingsproces zullen verminderen.

De opleiding stelt je in staat om te bepalen welke planologische procedures te volgen zijn bij een bepaald project, welke partijen betrokken moeten worden en hoe deze samenwerkingen  juridisch en fiscaal zijn vorm te geven om tot een optimaal resultaat te komen.

De opleiding is opgebouwd aan de hand van de volgende hoofdthema’s:

  • Ruimtelijk ordening, aanbestedings- en staatssteunrecht
  • Privaatrecht bij ontwikkelingsprojecten
  • Fiscaal recht
Blended learning
Blended courses zijn korte (grotendeels) online leerprogramma’s waarin de fundamentals van de Vastgoedkunde aan bod komen. Het unieke blended karakter van deze opleidingen biedt je als deelnemer de mogelijkheid grotendeels zelf te bepalen wanneer je deze opleiding volgt. In korte tijd een brede context, veel flexibiliteit en met een studiebelasting die goed te combineren is met werk (2-4u p/wk). Altijd afgesloten met een plenaire sessie bij de ASRE waarbij we aan de hand van casuïstiek de koppeling maken met de praktijk. Interactie, toepassing en perspectief vanuit diverse disciplines zorgen hierbij voor maximaal leerrendement en kennis en ervaring van zowel docenten als studenten worden hierdoor optimaal benut. Tijdens de eerste week is er een gezamenlijke aftrap waarna je zelf aan de slag gaat met het online leerprogramma. Dit leerprogramma bestaat uit een mix van werkvormen waarbij videocolleges afgewisseld worden met kennisactiverende vragen, korte opdrachten, literatuurstudie en toetsen. Deze onderwijsactiviteiten zijn te doorlopen op eigen tempo, waar en wanneer je wilt. De enige datum waar je echt rekening mee dient te houden, is de fysieke plenaire sessie bij de ASRE. Alle verplichte onderwijsactiviteiten dienen voor deze datum doorlopen te zijn.
Optimaal studierendement

Om je optimaal te laten studeren, heeft de ASRE de opleiding opgebouwd uit een online leerprogramma en een casusopdracht die je in groepsverband uitwerkt. Deze essentiële combinatie van onderwijsvormen, die je grotendeels kan volgen waar, wanneer en in welk tempo je maar wil, zorgt ervoor dat je de leerdoelen optimaal begrijpt en kunt toepassen.

Na het succesvol afronden van de opleiding ontvang je een certificaat van de Amsterdam School of Real Estate.

Voor wie

De opleiding Recht bij Vastgoedontwikkeling is interessant voor iedereen die te maken heeft met vastgoedontwikkeling en inzicht wil krijgen in de wet- en regelgeving die het ontwikkelingsproces bepalen.

Aanmelden, toelating & kosten

Na inschrijving kun je vanaf 16 oktober 2023 van start met deze blended course en ben je op 7 december 2023 bij de afsluitende plenaire sessie bij de ASRE. Reken op een tijdbelasting van ongeveer 2 tot 4 uur per week. De kosten bedragen €950,-. De opleiding levert 10 PE-punten op. Meer informatie over het krijgen van een subsidie? Ga naar het STAP-budget.

Inschrijven is mogelijk via het online inschrijfformulier. Als je na de uiterlijke inschrijfdatum nog wilt inschrijven, neem dan contact op met manager ASRE online Stephanie Morssinkhof, 0639112942.

Toelatingseisen
Instroomniveau

Hbo werk- en denkniveau

Werkervaring

Geen specifieke werkervaring vereist. Vastgoedgerelateerde werkervaring is wel een pré.

Advies & contact
Carrièrepad

Alle basiskennis die je nodig hebt
De korte opleidingen van de Amsterdam School of Real Estate bieden professionals fundamentele basiskennis in de context van de eigen sector. Samen met ons kun je een persoonlijk studieplan samenstellen waar deze opleiding onderdeel van kan zijn. Bekijk ook onze andere korte opleidingen.

ASRE online
Docenten
De ASRE zet alleen de beste docenten voor de klas. Zij zijn wetenschapper aan een universiteit of expert uit de praktijk. Het team aan docenten bestaat uit ongeveer 150 kern- en gastdocenten.

Voor deze opleiding zijn dat onder andere deze docenten:

Bij projectontwikkeling heb je altijd met de overheid te maken. In deze opleiding leer je onder andere wat een overheid wel en niet kan vragen aan een ontwikkelaar bij een project- of gebiedsontwikkeling. 

Ines Keetell-Homringhausen | Kleine Beer Vastgoedjuristen & Consultants | docent

Veelgestelde vragen
Handige links

Bekijk ook deze opleidingen

Bekijk ook deze opleidingen

Amsterdam School of Real Estate

Ontmoetingsplek aan het IJ

De ASRE al bijna 35 jaar hét academisch instituut voor vastgoedkunde waar vakgenoten elkaar treffen en kennis uitwisselen. Als onderzoeksinstituut analyseren wij vragen en zoeken wij oplossingen voor interdisciplinaire vraagstukken. Wij bieden postacademische opleidingen over de vele vraagstukken rondom duurzame (her)ontwikkeling en het gebruik van de gebouwde omgeving.

Ruim 30 jaar

hét academisch instituut voor vastgoedkunde

7,9

Gemiddelde beoordeling van onze studenten

Folder downloaden

Vul onderstaande gegevens in om uitgebreide informatie (in PDF-formaat) te downloaden.

Nieuwsbrief
Hidden
Algemene voorwaarden

Hoe wij omgaan met persoonsgegevens is te lezen in onze privacy- & cookieverklaring

Menu