Vastgoedfinanciering

Periode

25 sept 2023 t/m 1 dec 2023

Collegedagen

Diverse online collegeweken en één afsluitende plenaire bijeenkomst

Prijs

€ 1030,-

Certificering

ASRE-certificaat

Bekijk alle facts & figures
Duur

10 weken

Online

Dit is een Blended Course met een afsluitende plenaire sessie bij de ASRE

Instroomniveau

Hbo werk- en denkniveau

Toelatingsprocedure

Aanmelding tot 2 weken na de start via het online inschrijfformulier

PE-punten

10

Studiebelasting

2 tot 4 uur per week zelf in te delen

Bekijk minder facts & figures
Inleiding in de vormen en achtergronden van vastgoedfinanciering

Sinds de kredietcrisis zijn de financieringsbronnen van ontwikkelaars aanzienlijk uitgebreid. Naast bancaire financiering wordt in toenemende mate gebruik gemaakt van forward funding, co-financiering en het inbrengen van meer eigen vermogen. 

“Veel vastgoed wordt gefinancierd met vreemd vermogen van de grote Nederlandse banken. Het is goed om je als vastgoedprofessional te verdiepen in de beweegredenen van de financier. Waarom financieren ze tot een bepaalde LTV en waar worden risico’s op gebaseerd?”

Fokko Dekker | docent

In deze opleiding gaan we in op de basisprincipes van vastgoedfinanciering en regulering. Hoe financieren ontwikkelaars en beleggers projecten en vastgoedportefeuilles? Welke eisen hebben de verschillende financiers en hoe verschillen de eisen, bijvoorbeeld aan de loan-to-value? We besteden aandacht aan alternatieve financieringsvormen als private-equity, debt funds en crowdfunding.

Ook kijken we naar de toekomst van vastgoedfinanciering, risicobeheersing en de technologische ontwikkelingen.
Na het volgen van Vastgoedfinanciering maak je een gedegen inschatting van de mogelijkheden en bijbehorende risico’s van de financiering van jouw project.
In de opleiding komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Institutionele en theoretische aspecten van vastgoedfinanciering
  • De praktijk van vastgoedfinanciering
  • De toekomst van vastgoedfinanciering
Blended learning
Blended courses zijn korte (grotendeels) online leerprogramma’s waarin de fundamentals van de Vastgoedkunde aan bod komen. Het unieke blended karakter van deze opleidingen biedt je als deelnemer de mogelijkheid grotendeels zelf te bepalen wanneer je deze opleiding volgt. In korte tijd een brede context, veel flexibiliteit en met een studiebelasting die goed te combineren is met werk (2-4u p/wk). Altijd afgesloten met een plenaire sessie bij de ASRE waarbij we aan de hand van casuïstiek de koppeling maken met de praktijk. Interactie, toepassing en perspectief vanuit diverse disciplines zorgen hierbij voor maximaal leerrendement en kennis en ervaring van zowel docenten als studenten worden hierdoor optimaal benut. Tijdens de eerste week is er een gezamenlijke aftrap waarna je zelf aan de slag gaat met het online leerprogramma. Dit leerprogramma bestaat uit een mix van werkvormen waarbij videocolleges afgewisseld worden met kennisactiverende vragen, korte opdrachten, literatuurstudie en toetsen. Deze onderwijsactiviteiten zijn te doorlopen op eigen tempo, waar en wanneer je wilt. De enige datum waar je echt rekening mee dient te houden, is de fysieke plenaire sessie bij de ASRE. Alle verplichte onderwijsactiviteiten dienen voor deze datum doorlopen te zijn.
Optimaal studierendement

Om je optimaal te laten studeren, heeft de ASRE de opleiding opgebouwd uit een online leerprogramma en een casusopdracht die je in groepsverband uitwerkt. Deze essentiële combinatie van onderwijsvormen, die je grotendeels kan volgen waar, wanneer en in welk tempo je maar wil, zorgt ervoor dat je de leerdoelen optimaal begrijpt en kunt toepassen.

Na het succesvol afronden van Vastgoedfinanciering ontvang je een certificaat van de Amsterdam School of Real Estate.

Voor wie

De opleiding Vastgoedfinanciering is interessant voor iedereen met een financieringsvraagstuk met vastgoed als onderpand als ontwikkelaars, beleggers, financiers, adviseurs, maatschappelijke organisaties, overheden en young professionals.

Aanmelden, toelating & kosten

Na inschrijving kun je vanaf  25 september 2023 van start en ben je op 1 december 2023 bij de afsluitende plenaire sessie bij de ASRE. Houd rekening met een tijdbelasting van ongeveer 2 tot 4 uur per week. De kosten zijn € 1.030,-. De opleiding levert 10 PE-punten op. 

Inschrijven is mogelijk via het online inschrijfformulier. Als je na de uiterlijke inschrijfdatum nog wilt inschrijven, neem dan contact op met Manager ASRE online Stephanie Morssinkhof, 0639112942.

Toelatingseisen
Instroomniveau

Hbo werk- en denkniveau

Werkervaring

Geen specifieke werkervaring vereist. Vastgoedgerelateerde werkervaring is wel een pré.

Advies & contact
Carrièrepad

Alle basiskennis die je nodig hebt
De korte opleidingen van de Amsterdam School of Real Estate bieden professionals praktisch toepasbare kennis in de context van de eigen sector. De opleidingen zijn uit te bouwen tot een persoonlijk leerplan. Bekijk ook onze andere korte opleidingen.

ASRE online
Docenten
De ASRE zet alleen de beste docenten voor de klas. Zij zijn wetenschapper aan een universiteit of expert uit de praktijk. Het team aan docenten bestaat uit ongeveer 150 kern- en gastdocenten.

Voor deze opleiding zijn dat onder andere deze docenten:

Bij het financieren van vastgoed is het niet ‘one size fits all’. Er zijn veel financieringsmogelijkheden en je doet er goed aan die te kennen. Op elk moment in de vastgoedcyclus zijn sommige financieringsvormen verstandiger dan andere. 

Martijn Nijland | docent

Veelgestelde vragen
Handige links

Bekijk ook deze opleidingen

Bekijk ook deze opleidingen

Amsterdam School of Real Estate

Ontmoetingsplek aan het IJ

De ASRE is al bijna 35 jaar hét academisch instituut voor vastgoedkunde waar vakgenoten elkaar treffen en kennis uitwisselen. Als onderzoeksinstituut analyseren wij vragen en zoeken wij oplossingen voor interdisciplinaire vraagstukken. Wij bieden postacademische opleidingen over de vele vraagstukken rondom duurzame (her)ontwikkeling en het gebruik van de gebouwde omgeving.

Ruim 30 jaar

hét academisch instituut voor vastgoedkunde

7,9

Gemiddelde beoordeling van onze studenten

Menu