Vastgoedrekenen II

Periode

20 juni t/m 11 juli 2024 VOL

7 nov t/m 28 nov 2024

Collegedagen

Donderdagen van 14:00 - 18:00 uur
Donderdagen van 14:00 - 18:00 uur

Prijs

€ 2.150,-

Certificering

ASRE-certificaat

Bekijk alle facts & figures
Duur

4 weken

Toelatingsprocedure

Aanmelding tot 2 weken voor de start via het online inschrijfformulier

PE-punten

14

Studiebelasting

8 uur per week

Bekijk minder facts & figures
Geavanceerde rekentechnieken om investeringen te beoordelen

Aan een investeringsbeslissing in het vastgoed gaat altijd een gedegen kwantitatieve én kwalitatieve analyse vooraf. In de basisopleiding Vastgoedrekenen staat kennismaken en het oefenen met de meest relevante rekentechnieken centraal. Bij Vastgoedrekenen II ligt de focus op de kwantitatieve analyse door het oefenen met rekentechnieken voor uiteenlopende investeringsbeslissingen. 

“Bij Vastgoedrekenen II  heb ik geleerd om vanuit verschillende perspectieven te kijken naar een vastgoedvraagstuk, met oog voor alle stakeholders en dit financieel door te vertalen. Alle kostenposten kwamen in beeld waardoor je leert een professioneel vastgoedvraagstuk integraal en financieel te benaderen.”

Nadja Mertens | alumna

Tijdens vier colleges komen veel voorkomende situaties aan bod waarbij het toepassen van de juiste rekentechnieken cruciaal is om een gedegen investeringsbeslissing te kunnen nemen. Vastgoedrekenen II richt zich op verschillende manieren van het berekenen van het rendement. Je leert welke rekentechnieken je in uiteenlopende situaties kunt toepassen.

Na het afronden van Vastgoedrekenen II ben je in staat zelf de juiste kwantitatieve analyses in uiteenlopende investeringsbeslissingen te kiezen en toe te passen. Ook krijg je met deze opleiding de handvatten om investeringsvoorstellen beter te kunnen beoordelen.

Naast het educatieve aspect bouw je aan je netwerk door tijdens de colleges kennis te maken met andere vastgoedprofessionals met verschillende achtergronden. Tijdens de vier dagdelen komen de volgende hoofdonderwerpen aan bod:

  • Algemene inleiding vastgoedrekenen
  • Dealmaking vanuit verschillende vastgoedrollen
  • Business case multifunctionele ontwikkeling
  • Gevoeligheids- en risicoanalyse
  • Financiële implicates investeren in duurzaamheid

Lijkt het je interessant? Inschrijven is mogelijk tot twee weken voor het starten van de opleiding via het online inschrijfformulier. Wil je persoonlijk met iemand van gedachten wisselen over deze opleiding. Neem dan contact op met John Verhoeven door een email te sturen naar: j.verhoeven@asre.nl

Optimaal studierendement

Om je optimaal te laten studeren, is Vastgoedrekenen II opgebouwd uit interactieve colleges en een casusopdracht die je in groepsverband uitwerkt. Deze combinatie van onderwijsvormen zorgt ervoor dat je de leerdoelen van de volgende modules optimaal begrijpt en kunt toepassen: 

  • Het berekenen van rendement uit verschillende gezichtspunten  
  • Toepassing van kwalitatieve analysetechnieken 

Na het succesvol afronden van Vastgoedrekenen II ontvang je een certificaat van de Amsterdam School of Real Estate.

Voor wie

De opleiding Vastgoedrekenen II is bestemd voor: iedereen die de basisopleiding Vastgoedrekenen heeft afgerond, vastgoedprofessionals die reeds beschikken over basis vastgoedrekenvaardigheden en de opleiding is bestemd als vooropleiding voor overige ASRE-opleidingen (Executive Education, MSRE of MRE).

Aanmelden, toelating & kosten

De opleiding Vastgoedrekenen II vindt plaats van donderdag 7 november t/m 28 november 2024. In deze periode moet je rekening houden met een tijdbelasting van ongeveer 8 tot 12 uur per week (inclusief colleges). De kosten zijn € 2.150,-.
 
De toelatingseisen zijn ten minste twee jaar relevante werkervaring in de sector en een hbo- of wo-werk- en -denkniveau. Daarnaast moeten studenten de basisopleiding Vastgoedrekenen hebben afgerond of een certificaat hebben waaruit blijkt dat zij over de benodigde basiskennis beschikken. Deelnemers hebben een laptop nodig met een recente, volledige versie van Microsoft Excel. 
 
Inschrijven is mogelijk tot 2 weken voor het begin van de opleiding. Wil je daarna nog inschrijven? Neem contact op met  programmamanager Executive Education John Verhoeven (06 21487393). 

Toelatingseisen
Instroomniveau

Basiskennis vastgoedrekenen en wo/hbo werk- en denkniveau

Werkervaring

Minimaal 2 jaar relevante werkervaring

Advies & contact

Download de folder voor uitleg over de inhoudelijke opzet

Carrièrepad

Bouw je eigen vastgoedkennis

Na deze opleiding kun je verder gaan met de verschillende ASRE-opleidingen op het gebied van Asset Management. De ASRE-opleidingen vormen een compleet aanbod van sector specifieke opleiding. Ga naar ons aanbod en stippel jouw carrièrepad uit!

Ons aanbod
Docenten

De ASRE zet alleen de beste docenten voor de klas. Zij zijn wetenschapper aan een universiteit of expert uit de praktijk. Het team aan docenten bestaat uit ongeveer 150 kern- en gastdocenten.

De kerndocent van de opleiding is:

“Ruim 25 jaar vastgoedervaring heeft mij geleerd dat het opstellen van een goede financiële analyse essentieel is bij het nemen van een afgewogen beslissing over vastgoed. In vier dagdelen draag ik met veel genoegen mijn kennis over om jou in staat te stellen financiële vastgoedvraagstukken goed te kunnen doorgronden.”
Nabil Omari | docent | Hoofd Grondzaken & Gebiedsontwikkeling at Achmea Real Estate

Veelgestelde vragen

Bij Vastgoedrekenen I worden verplichte huiswerkopdrachten gegeven. Daarnaast geldt een aanwezigheidsplicht van 100%.

De basisopleiding Vastgoedrekenen. Of wanneer vastgoedprofessionals reeds beschikken over basis vastgoedrekenvaardigheden en de opleiding is bestemd als vooropleiding voor overige ASRE-opleidingen (Executive Education, MSRE of MRE). We hanteren een hbo-ingangsniveau daarnaast wordt minimaal 2 jaar relevante werkervaring geadviseerd.

Het belangrijkste resultaat is natuurlijk dat je meer kennis hebt vergaard om je werkzaamheden beter uit te voeren. Daar bovenop krijg je ook nog een certificaat als je aan twee voorwaarden hebt voldaan: minimaal 100% van de colleges volgen en de huiswerkopdrachten op tijd hebt ingeleverd. En wat denk je van een nieuw netwerk?

Vastgoedrekenen II start twee keer per jaar (voor- en najaar).

In de programma’s van de opleidingen worden diverse docenten ingezet: docenten uit de praktijk die experts zijn op hun vakgebied en academische docenten. Door deze combinatie benut de ASRE alle beschikbare kennis.

Handige links

Bekijk ook deze opleidingen

Bekijk ook deze opleidingen

Amsterdam School of Real Estate

Ontmoetingsplek aan het IJ

De ASRE is al bijna 35 jaar hét academisch instituut voor vastgoedkunde waar vakgenoten elkaar treffen en kennis uitwisselen. Als onderzoeksinstituut analyseren wij vragen en zoeken wij oplossingen voor interdisciplinaire vraagstukken. Wij bieden postacademische opleidingen over de vele vraagstukken rondom duurzame (her)ontwikkeling en het gebruik van de gebouwde omgeving.

ASRE vastgoedbibliotheek

Ruim 30 jaar

hét academisch instituut voor vastgoedkunde

7,9

Gemiddelde beoordeling van onze studenten