Waarderen van Vastgoed

Periode

2 okt 2023 t/m 8 dec 2023

Collegedagen

Diverse online collegeweken en één afsluitende plenaire bijeenkomst

Prijs

€ 1.030,-

Certificering

ASRE-certificaat

Bekijk alle facts & figures
Duur

10 weken

Online

Dit is een Blended Course met een afsluitende plenaire sessie bij de ASRE

Instroomniveau

Hbo werk- en denkniveau

Toelatingsprocedure

Aanmelding tot 3 weken na de start via het online inschrijfformulier

PE-punten

10

Studiebelasting

2 tot 4 uur per week zelf in te delen

Bekijk minder facts & figures
Het beoordelen van vastgoedwaarderingen

Het waarderen van vastgoed is geen exacte wetenschap. Wees daarom waakzaam als het gaat om de kwaliteit en onderbouwing van vastgoedwaarderingen. Zo’n waardering wordt vaak gedaan op basis van kengetallen, maar kan ook in de vorm van een taxatierapport opgesteld door een onafhankelijke taxateur. Daarbij is steeds de vraag waarop de taxatie is gebaseerd. Het kunnen lezen en kritisch beoordelen van een taxatierapport is een onmisbare competentie voor vastgoedprofessionals.

Het taxeren van vastgoed is van groot maatschappelijk en economisch belang. Een professionele taxatiedienst (PTD) voldoet in principe aan alle formele vereisten maar wat wil jij als lezer nou echt terugzien in een taxatierapport, wat vind jij belangrijk en hoe beoordeel je de kwaliteit? In de eindopdracht van de opleiding staat deze beoordeling van de verschillende elementen in twee taxatierapporten centraal. Ook word je jezelf bewust van het krachtenveld waar binnen een taxatie tot stand komt en de positie die je hierbij inneemt. Dit maakt je uiteindelijk een betere gesprekspartner waarmee je vanuit een opdrachtgevende of adviserende rol alsook beoordelende rol de juiste input kan geven en verdiepende vragen kan stellen voor goede besluitvorming.”

Toon van Hulst | docent

Met uitzondering van de plenaire sessie volg je het programma online. Dit programma bestaat uit vier online modules. In de vier online modules maak je kennis met de verschillende aspecten van vastgoedwaarderingen zodat je kritisch je oordeel kunt vellen over een waardering.

In de modules komen onder andere: het belang van waarderen en economische principes van waarderen, standaardisatie en waardebegrippen, waarderingsmethoden, nauwkeurigheid bij waarderingen, beschikbaarheid van data, ontwikkelingen belicht vanuit verschillende gebruikers en het taxatierapport aan bod.
De opleiding stelt je in staat om een rapportage kritisch te beoordelen en geeft inzicht in hoe je zorgvuldig een taxatieopdracht formuleert om de juiste output te krijgen.
In de opleiding komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Waarom waarderen?
  • Waarderingsmethoden
  • Actoren en gebruik rapportage
  • Het taxatierapport, de opdracht en de taxateur
Blended learning
Blended courses zijn korte (grotendeels) online leerprogramma’s waarin de fundamentals van de Vastgoedkunde aan bod komen. Het unieke blended karakter van deze opleidingen biedt je als deelnemer de mogelijkheid grotendeels zelf te bepalen wanneer je deze opleiding volgt. In korte tijd een brede context, veel flexibiliteit en met een studiebelasting die goed te combineren is met werk (2-4u p/wk). Altijd afgesloten met een plenaire sessie bij de ASRE waarbij we aan de hand van casuïstiek de koppeling maken met de praktijk. Interactie, toepassing en perspectief vanuit diverse disciplines zorgen hierbij voor maximaal leerrendement en kennis en ervaring van zowel docenten als studenten worden hierdoor optimaal benut. Tijdens de eerste week is er een gezamenlijke aftrap waarna je zelf aan de slag gaat met het online leerprogramma. Dit leerprogramma bestaat uit een mix van werkvormen waarbij videocolleges afgewisseld worden met kennisactiverende vragen, korte opdrachten, literatuurstudie en toetsen. Deze onderwijsactiviteiten zijn te doorlopen op eigen tempo, waar en wanneer je wilt. De enige datum waar je echt rekening mee dient te houden, is de fysieke plenaire sessie bij de ASRE. Alle verplichte onderwijsactiviteiten dienen voor deze datum doorlopen te zijn.
Optimaal studierendement

Om je optimaal te laten studeren, heeft de ASRE de opleiding opgebouwd uit een online leerprogramma en een casusopdracht die je in groepsverband uitwerkt. Deze essentiële combinatie van onderwijsvormen, die je grotendeels kan volgen waar, wanneer en in welk tempo je maar wil, zorgt ervoor dat je de leerdoelen optimaal begrijpt en kunt toepassen.

Na het succesvol afronden van de opleiding ontvang je een certificaat van de Amsterdam School of Real Estate.

Voor wie

Interessant voor iedereen die te maken heeft met vastgoedwaarderingen en inzicht wil krijgen in de totstandkoming daarvan. Zij zijn onder andere werkzaam bij beleggers, financiers, makelaars, woningcorporaties, overheden en adviesbureaus.

Aanmelden, toelating & kosten

Na inschrijving kun je vanaf 2 oktober 2023 van start en ben je op 8 december 2023 bij de afsluitende plenaire sessie bij de ASRE. Houd rekening met een tijdbelasting van ongeveer 2 tot 4 uur per week. De kosten bedragen €1.030-,-. De opleiding levert 10 PE-punten op. Meer informatie over het krijgen van een subsidie? Ga naar het STAP-budget.

Inschrijven is mogelijk via het online inschrijfformulier. Als je na de uiterlijke inschrijfdatum nog wilt inschrijven, neem dan contact op met manager ASRE online Stephanie Morssinkhof, 0639112942

Toelatingseisen
Instroomniveau

Hbo werk- en denkniveau

Werkervaring

Geen specifieke werkervaring vereist. Vastgoedgerelateerde werkervaring is wel een pré.

Advies & contact
Carrièrepad

Alle basiskennis die je nodig hebt
De korte opleidingen van de Amsterdam School of Real Estate bieden professionals praktisch toepasbare kennis in de context van de eigen sector. De opleidingen zijn uit te bouwen tot een persoonlijk leerplan. Bekijk ook onze andere korte opleidingen.

ASRE online
Docenten
De ASRE zet alleen de beste docenten voor de klas. Zij zijn wetenschapper aan een universiteit of expert uit de praktijk. Het team aan docenten bestaat uit ongeveer 150 kern- en gastdocenten.

Voor deze opleiding zijn dat onder andere deze docenten:

In de vastgoedsector is veel discussie over de toekomstige rol van de taxateur. Hoewel het waarderen van vastgoed door innovatie zal veranderen, ben ik ervan overtuigd dat menselijke handelingen en kennis cruciaal blijven. 

Joost Gijsbers | docent

Veelgestelde vragen
Handige links

Bekijk ook deze opleidingen

Bekijk ook deze opleidingen

Amsterdam School of Real Estate

Ontmoetingsplek aan het IJ

De ASRE al bijna 35 jaar hét academisch instituut voor vastgoedkunde waar vakgenoten elkaar treffen en kennis uitwisselen. Als onderzoeksinstituut analyseren wij vragen en zoeken wij oplossingen voor interdisciplinaire vraagstukken. Wij bieden postacademische opleidingen over de vele vraagstukken rondom duurzame (her)ontwikkeling en het gebruik van de gebouwde omgeving.

Ruim 30 jaar

hét academisch instituut voor vastgoedkunde

7,9

Gemiddelde beoordeling van onze studenten

Folder downloaden

Vul onderstaande gegevens in om uitgebreide informatie (in PDF-formaat) te downloaden.

Nieuwsbrief
Hidden
Algemene voorwaarden

Hoe wij omgaan met persoonsgegevens is te lezen in onze privacy- & cookieverklaring

Menu