Woningontwikkeling

Periode

10 apr 2025 t/m 5 jun 2025

Collegedagen

Donderdagen van 14:00 - 18:00 uur

Prijs

€ 2.700,-

Certificering

ASRE certificaat

Bekijk alle facts & figures
Duur

6 weken

Toelatingsprocedure

Aanmelding tot 2 weken voor de start via het online inschrijfformulier

PE-punten

21

Studiebelasting

8 uur per week

Bekijk minder facts & figures
De basis voor het ontwikkelen van woningen

De urgentie van het ontwikkelen van woningen is momenteel erg hoog. Er is een groot tekort aan woningen in Nederland (en andere landen), er wordt al gesproken over een wooncrisis. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we in een snel tempo veel woningen ontwikkelen van hoogwaardige kwaliteit en op een duurzame en verantwoordelijke wijze?

“De woningmarkt staat altijd in de spotlights. Wonen is een basisrecht. Op de woningmarkt bepaalt de overheid de kaders voor marktwerking en (ver)kopers bezitten onvoldoende kennis over prijsvorming. Een perfecte mix voor een niet efficiënt werkende markt waarop de woningprijs nooit in evenwicht is. Hoe ga je hiermee om?”

Paul de Vries | docent

De Nederlandse woningmarkt omvat de grootste vastgoedcategorie in Nederland en raakt bijna alle inwoners direct. Daarmee heeft de woningmarkt grote invloed op de maatschappij.

Hoe kunnen we het aanbod van woningen op een verantwoorde wijze snel doen toenemen? Wat zijn de belangrijke factoren die de vraagzijde en het aanbodzijde van de woningmarkt in Nederland beïnvloeden? Dit zijn slechts enkele vragen waarop de opleiding Woningontwikkeling antwoord geeft. De inhoud van deze opleiding volgt twee sporen: de werking van de woningmarkt en het verantwoord ontwikkelen van woningen.

De woningmarkt is een veelzijdige vastgoedmarkt. Door die veelzijdigheid is het maken van prognoses complex. Van professionals wordt verwacht dat zij een visie ontwikkelen op de markt waarin ze actief zijn. Kennis van de actualiteit is daarvoor belangrijk, maar niet voldoende. Om te kunnen schetsen hoe de woningmarkt er over enkele jaren voorstaat is kennis van de werking van de woningmarkt noodzakelijk. In deze opleiding staat het inspelen op vraag en aanbod centraal: Hoe kunnen we doorstroming op de woningmarkt faciliteren? Vragen marktsegmenten als middenhuur en sociale huur of koop een andere benadering?  Een andere belangrijk thema dat in deze opleiding aan bod komt is het vraagstuk van het versnellen van de woningbouw.

Lijkt het je interessant? Inschrijven is mogelijk tot twee weken voor het starten van de opleiding via het online inschrijfformulier. Wil je persoonlijk met iemand van gedachten wisselen over deze opleiding. Neem dan contact op met John Verhoeven door een email te sturen naar: j.verhoeven@asre.nl

Optimaal studierendement

Woningontwikkeling beslaat zes dagdelen. Colleges vinden plaats bij de ASRE in Amsterdam. De opleiding kenmerkt zich door interactie. Naast presentaties en literatuur bieden de docenten veel ruimte voor discussie. In de opleiding ga je aan de hand van een casus aan de slag met de opgedane kennis. De uitwerking die je in groepsverband opstelt zal de laatste dag van de opleiding gepresenteerd en besproken met docenten en medestudenten.

Voor wie

Woningontwikkeling is bedoeld voor professionals werkzaam bij gemeenten, financiers, beleggers, woningcorporaties, adviseurs, makelaars en ontwikkelaars

Aanmelden, toelating & kosten

Woningontwikkeling wordt aangeboden van 10 april 2025 tot en met 5 juni 2025. Wanneer je je inschrijft voor de opleiding woningontwikkeling moet je in de collegeperiode rekening houden met een tijdsbelasting van ongeveer acht uur per week (inclusief colleges). De opleiding bestaat uit zes donderdagen van 14.00 – 17.45 uur. De kosten zijn € 2.700,- (inclusief studiemateriaal). De toelatingseisen zijn ten minste twee jaar relevante werkervaring in of voor de sector en wo/hbo werk- en denkniveau.

Inschrijven is mogelijk tot twee weken voor aanvang van de opleiding. Als je je na de gestelde uiterlijke inschrijfdatum nog wilt inschrijven, neem dan contact op met John Verhoeven, programmamanager Executive Education, 06 214 87 393

Toelatingseisen
Instroomniveau

Wo/hbo werk- en denkniveau

Werkervaring

Minimaal 2 jaar relevante werkervaring

Advies & contact

Download de folder voor uitleg over de inhoudelijke opzet

Carrièrepad

Bouw je eigen vastgoedkennis

De ASRE-opleidingen vormen een compleet aanbod van sector specifieke Executive Education- en ASRE online-opleidingen, naast de MRE- en MSRE-opleiding. Hieruit kiest iedere professional een eigen combinatie van opleidingen, afgestemd op zijn of haar carrièrepad en kennisbehoefte. Ga naar ons aanbod en stippel jouw carrièrepad uit!

Ons aanbod
Docenten
De ASRE zet alleen de beste docenten voor de klas. Zij zijn wetenschapper aan een universiteit of expert uit de praktijk. Het team aan docenten bestaat uit ongeveer 150 kern- en gastdocenten.

Voor deze opleiding zijn dat onder andere deze docenten:
Veelgestelde vragen

Elke opleiding wordt afgesloten met een eindopdracht. Je werkt in groepen een fictieve casus uit dia aan het begin van de opleiding wordt uitgereikt. De ASRE probeert de groepen zo divers mogelijk samen te stellen, waardoor je veel van en met elkaar kunt leren.

We hanteren een hbo-ingangsniveau. Een diploma wordt niet gecontroleerd, want studenten met relevante werkervaring op hbo-niveau willen we ook graag toelaten. Vanwege de casusopdrachten raden we de studenten wel ten zeerste aan om de opleiding Vastgoedrekenen, bij de ASRE of online, te volgen.

Het belangrijkste resultaat is natuurlijk dat je meer kennis hebt vergaard om je werkzaamheden beter uit te voeren. Daar bovenop krijg je ook nog een certificaat als je aan twee voorwaarden hebt voldaan: minimaal 80% van de colleges volgen en verplichte aanwezigheid tijdens de presentatie van de eindcase. En wat denk je van een nieuw netwerk?

Woningontwikkeling start één keer per jaar in het voorjaar.

In de programma’s van de opleidingen worden diverse docenten ingezet: docenten uit de praktijk die experts zijn op hun vakgebied en academische docenten. Door deze combinatie benut de ASRE alle beschikbare kennis.

Handige links

Bekijk ook deze opleidingen

Bekijk ook deze opleidingen

Amsterdam School of Real Estate

Ontmoetingsplek aan het IJ

De ASRE is al bijna 35 jaar hét academisch instituut voor vastgoedkunde waar vakgenoten elkaar treffen en kennis uitwisselen. Als onderzoeksinstituut analyseren wij vragen en zoeken wij oplossingen voor interdisciplinaire vraagstukken. Wij bieden postacademische opleidingen over de vele vraagstukken rondom duurzame (her)ontwikkeling en het gebruik van de gebouwde omgeving.

ASRE vastgoedbibliotheek

Ruim 30 jaar

hét academisch instituut voor vastgoedkunde

7,9

Gemiddelde beoordeling van onze studenten