Asset Management voor Woningcorporaties

Periode

20 mrt 2024 t/m 29 mei 2024

Collegedagen

Woensdagen van 14:00 - 17:45 uur

Prijs

€ 4.000,-

Certificering

ASRE-certificaat

Bekijk alle facts & figures
Duur

8 weken

Toelatingsprocedure

Aanmelding tot 2 weken voor de start via het online inschrijfformulier

PE-punten

28

Studiebelasting

8 uur per week

Bekijk minder facts & figures
Verzakelijking van vastgoedbeslissingen

Het asset management van een woningcorporatie is onderdeel van het vastgoedsturingsproces. Hierbij bevindt het asset management zich tussen de strategie en de concrete vastgoedbeslissingen.

“Verdiepend, inspirerend en tegelijkertijd ook met twee benen in de praktijk. Wat je leert is direct toepasbaar. Met deze opleiding heb ik de perfecte basis om asset management binnen de eigen corporatie concreet handen en voeten te geven!”

Jan-Willem Sijrier | alumnus Asset Management Woningcorporaties

Assetmanagement is in de dagelijkse praktijk van woningcorporaties een onmisbare schakel tussen het portefeuillebeleid en het operationele beheer, met als doel de bezittingen optimaal te laten renderen. Dat varieert van onderhoudsprograma’s en renovaties tot en met grootschalige verwervingen en verkopen. Door de verwevenheid met de strategie is kennis over assetmanagement relevant voor àlle professionals bij corporaties.

De opleiding Asset Management voor Woningcorporaties biedt de kennis en het inzicht om dergelijke besluiten zakelijk en zorgvuldig te onderbouwen.

Het proces van beleid naar effectieve en efficiënte investeringen op complexniveau vormt de rode draad van de vernieuwde opleiding Asset Management voor woningcorporaties. Lijkt het je interessant? Inschrijven kan tot twee weken voor de start van de opleiding via het online inschrijfformulier.

Wil je met iemand van gedachten wisselen over deze opleiding? Stuur een e-mail aan John Verhoeven.

Optimaal studierendement

Om je optimaal te laten studeren, heeft de ASRE de opleiding opgebouwd uit interactieve colleges en een casusopdracht die je in groepsverband uitwerkt. Deze combinatie van onderwijsvormen zorgt ervoor dat je de leerdoelen begrijpt en kunt toepassen: 

  • De veranderende context
  • Het instrumentarium van assetmanagement
  • De brug naar de praktijk

Na het succesvol afronden van Asset Management voor Woningcorporaties ontvang je een certificaat van de Amsterdam School of Real Estate. 

Voor wie

Assetmanagement is van een (ooit nieuw) beroep binnen de corporatiesector uitgegroeid tot een kennisveld dat relevant is voor iedereen die betrokken is bij vastgoedbeslissingen binnen de complexe kaders van corporaties. Dat geldt dus niet alleen voor medewerkers van woningcorporaties, maar voor mensen die vanuit een andere rol te maken hebben met woningcorporaties (zoals bv. gemeenten, (zorg)dienstverleners).

Aanmelden, toelating & kosten

Je kunt je inschrijven voor de opleiding Asset Management voor Woningcorporaties die start op 20 maart 2024. Je moet rekening houden met een tijdbelasting van ongeveer 8 uur per week (inclusief colleges). De opleiding bestaat uit 8 studiemiddagen, de eerste collegedag begint een uur eerder in verband met de kennismaking. De kosten zijn € 4.000,- (inclusief studiemateriaal). 

Er is beperkt plaats voor studenten die niet werken bij een woningcorporatie. Plaatsing vindt plaats na overleg. Wij verwachten ten minste twee jaar relevante werkervaring in of voor de sector en hbo- of wo-werk- en -denkniveau. 

Inschrijven is mogelijk tot 2 weken voor het begin van de opleiding. Wil je daarna nog inschrijven? Neem contact op met  programmamanager Executive Education John Verhoeven (06 21487393). 

Toelatingseisen
Instroomniveau

Wo/hbo werk- en denkniveau

Werkervaring

Minimaal 2 jaar relevante werkervaring

Advies & contact

Download de folder voor uitleg over de inhoudelijke opzet

Carrièrepad

Bouw je eigen vastgoedkennis

Na Asset Management voor Woningcorporaties kun je doorgaan met de vervolgopleiding: Integrale Exploitatiesturing Woningcorporatie, daar ligt de focus op strategisch en tactisch sturen in de exploitatie. Niet alleen inhoudelijk, maar ook in de samenwerking met partners.

Zie Exploitatiesturing
Docenten
De ASRE zet alleen de beste docenten voor de klas. Zij zijn wetenschapper aan een universiteit of expert uit de praktijk. Het team aan docenten bestaat uit ongeveer 150 kern- en gastdocenten.

Voor deze opleiding zijn dat onder andere deze docenten:

“Deze opleiding geeft inzicht in wat assetmanagement voor meerwaarde biedt voor corporaties. Docenten nemen je mee in de laatste ontwikkelingen in dit vakgebied. De samenwerking met onze assetmanagement is door het volgen van de opleiding sterk verbeterd.

Emile Lindeboom | alumnus

Veelgestelde vragen

Elke opleiding wordt afgesloten met een eindopdracht. Je werkt in groepen een fictieve casus uit die aan het begin van de opleiding wordt uitgereikt. De ASRE probeert de groepen zo divers mogelijk samen te stellen, waardoor je veel van en met elkaar kunt leren.

We hanteren een hbo-ingangsniveau. Een diploma wordt niet gecontroleerd, want studenten met relevante werkervaring op hbo-niveau willen we ook graag toelaten. Vanwege de casusopdrachten raden we de studenten wel ten zeerste aan om de opleiding Vastgoedrekenen, bij de ASRE of online, te volgen.

Het belangrijkste resultaat is natuurlijk dat je meer kennis hebt vergaard om je werkzaamheden beter uit te voeren. Daar bovenop krijg je ook nog een certificaat als je aan twee voorwaarden hebt voldaan: minimaal 80% van de colleges volgen en verplichte aanwezigheid tijdens de presentatie van de eindcase. En wat denk je van een nieuw netwerk?

Asset Management voor Woningcorporaties start tweer keer per jaar (voor- en najaar).

In Asset Management voor Woningcorporaties worden diverse docenten ingezet: docenten uit de praktijk die experts zijn op hun vakgebied en academische docenten. Door deze combinatie benut de ASRE alle beschikbare kennis.

Handige links

Bekijk ook deze opleidingen

Bekijk ook deze opleidingen

Amsterdam School of Real Estate

Ontmoetingsplek aan het IJ

De ASRE is al bijna 35 jaar hét academisch instituut voor vastgoedkunde waar vakgenoten elkaar treffen en kennis uitwisselen. Als onderzoeksinstituut analyseren wij vragen en zoeken wij oplossingen voor interdisciplinaire vraagstukken. Wij bieden postacademische opleidingen over de vele vraagstukken rondom duurzame (her)ontwikkeling en het gebruik van de gebouwde omgeving.

Ruim 30 jaar

hét academisch instituut voor vastgoedkunde

7,9

Gemiddelde beoordeling van onze studenten