Beleggen in Vastgoedportefeuilles

Periode

24 apr 2023 t/m 23 jun 2023

Collegedagen

Diverse online collegeweken en één afsluitende plenaire bijeenkomst

Prijs

€ 965,-

Certificering

ASRE-certificaat

Bekijk alle facts & figures
Online

Dit is een Blended Course met een afsluitende plenaire sessie bij de ASRE

Duur

9 weken

Instroomniveau

Hbo werk- en denkniveau

Toelatingsprocedure

Aanmelding tot 3 weken na de start via het online inschrijfformulier

PE-Punten

10

Bekijk minder facts & figures
Inzicht in de wereld van (institutionele) vastgoedbeleggers

De wereld van vastgoedbeleggingen wordt internationaler en spelers hebben een uiteenlopende achtergrond. Dit vraagt om meer kennis van deze marktpartijen, hun wensen en eisen. Om een goede gesprekspartner voor hen te zijn is het noodzakelijk om te weten wat hun denk- en beslissingsproces bepaalt.

“Er zijn diverse mogelijkheden om in vastgoed te beleggen. Het vierkwadrantenmodel geeft inzicht in die verschillende mogelijkheden. Als professional moet je de theoretische basis begrijpen voor jezelf in vastgoed belegt of anderen over beleggingen adviseert.”

Hans op ’t Veld | docent

De ASRE-opleiding Beleggen in Vastgoedportefeuilles biedt inzicht in de eisen en wensen van vastgoedbeleggingsfondsen om die te vertalen naar je eigen beleid en bedrijfsvoering. Dit vereenvoudigt het leggen van relaties, zorgt voor aansluiting op de internationale praktijk, verlaagt kosten en verhoogt uiteindelijk de kwaliteit van producten.

Met uitzondering van de plenaire sessie volg je het programma online. Dit programma bestaat uit enkele korte modules.

De eerste module gaat in op de begrippenwereld van Fund Management en de actoren. Ook wordt het (internationale) speelveld inzichtelijk gemaakt en verkrijg je de basisprincipes omtrent beleggen in vastgoed.

De tweede module gaat in op het selectie- en beleggingsproces, de waardebegrippen en de rol van data in dit gehele proces. De derde module gaat in op welke regulering er van toepassing is, de rol van financiering, hoe beleggingen gestructureerd kunnen worden en hoe fiscaliteiten van invloed zijn op het uiteindelijke rendement. De laatste module gaat in op prestatie meting, rapportage en beoordeling van proposities. Hier komen zaken zoals benchmarks, ESG-beleid, duurzaamheidsaspecten, corporate governance en due diligence aan bod.

Aan het einde van de opleiding ben je in staat om op basis van de diverse aspecten van fundmanagement de verschillende manieren waarop beleggers alloceren, selecteren en beslissen te begrijpen en weet je hierop in te spelen.

De opleiding is opgebouwd aan de hand van de volgende hoofdthema’s:
Begrippen en actoren:

  • Begrippen, actoren en het selectie- en beleggingsproces
  • Structurering, regulering en fiscaliteit
  • Financiële en niet-financiële prestatiemeting, rapportage & propositie
Blended learning

Het unieke blended karakter van deze opleiding biedt deelnemers de mogelijkheid grotendeels zelf te bepalen wanneer je deze opleiding volgt. In de eerste periode volg je de online modules met online interactie via de diverse fora en opdrachten. Afsluitend vindt er een plenaire sessie plaats bij de ASRE in Amsterdam. Tijdens deze plenaire sessie wordt er een integrale casus behandeld, zodat de kennis en ervaring van zowel docenten als studenten optimaal wordt benut. De brug slaan tussen theorie en praktijk staat hierbij centraal. Interactie, toepassing en perspectief vanuit diverse disciplines zorgen hierbij voor maximaal leerrendement.

Optimaal studierendement

Om je optimaal te laten studeren, heeft de ASRE de opleiding opgebouwd uit interactieve colleges en een casusopdracht die je in groepsverband uitwerkt. Deze essentiële combinatie van onderwijsvormen, die je kan volgen waar, wanneer en in welk tempo je maar wil, zorgt ervoor dat je de leerdoelen optimaal begrijpt en kunt toepassen.  

Na het succesvol afronden van de opleiding ontvang je een certificaat van de Amsterdam School of Real Estate.

Voor wie

Deze opleiding is interessant voor: accountants, adviseurs, ambtenaren, beleggers, beleggingsmakelaars, consultants, financiers, juristen, pensioenfondsmedewerkers, risk managers en toezichthouders.

Aanmelden, toelating & kosten

Na inschrijving kun je vanaf 24 april 2023 van start en ben je op 23 juni 2023 bij de afsluitende plenaire sessie bij de ASRE. In deze periode moet je rekening houden met een tijdsbelasting van ongeveer twee tot vier uur per week bij een spreiding over acht weken. De kosten bedragen € 965,-. De opleiding levert 10 PE-punten op. Meer informatie over het krijgen van een subsidie? Ga naar het STAP-budget.

Inschrijven is mogelijk via het online inschrijfformulier. Als je na de uiterlijke inschrijfdatum nog wilt inschrijven, neem dan contact op met manager ASRE online Stephanie Morssinkhof, 0639112942.

Toelatingseisen
Instroomniveau

Hbo werk- en denkniveau

Werkervaring

Geen specifieke werkervaring vereist. Vastgoedgerelateerde werkervaring is wel een pré.

Advies & contact
Alumnus 2021

“De modules inspireren me omdat ze inhoud geven aan de breedte van het vastgoedvak, waarna ik regelmatig de diepte in ga om de context te plaatsen aan de hand van concrete investeringsvoorstellen uit de markt. Deze voorstellen geven dan direct meer inzicht door de opgedane kennis.”

 

Frank Lavrijsen, Senior Procescontroller bij BPD Gebiedsontwikkeling

Carrièrepad

Alle basiskennis die je nodig hebt
De korte opleidingen van de Amsterdam School of Real Estate bieden professionals praktisch toepasbare kennis in de context van de eigen sector. De opleidingen zijn uit te bouwen tot een persoonlijk leerplan. Bekijk ook onze andere korte opleidingen.

ASRE online

Er zijn diverse mogelijkheden om in vastgoed te beleggen. Het vierkwadrantenmodel geeft inzicht in die verschillende mogelijkheden. Als professional moet je de theoretische basis begrijpen voor jezelf in vastgoed belegt of anderen over beleggingen adviseert.

Hans op 't Veld | docent en head of PGGM

Veelgestelde vragen
Handige links

Bekijk ook deze opleidingen

Amsterdam School of Real Estate

Ontmoetingsplek aan het IJ

De ASRE is reeds 30 jaar hét academisch instituut voor vastgoedkunde waar vakgenoten elkaar treffen en kennis uitwisselen. Als onderzoeksinstituut analyseren wij vragen en zoeken wij oplossingen voor interdisciplinaire vraagstukken. Wij bieden postacademische opleidingen over de vele vraagstukken rondom duurzame (her)ontwikkeling en het gebruik van de gebouwde omgeving.

Ruim 30 jaar

hét academisch instituut voor vastgoedkunde

7.9

Gemiddelde beoordeling van onze studenten

Folder downloaden

Vul onderstaande gegevens in om uitgebreide informatie (in PDF-formaat) te downloaden.

Nieuwsbrief
Hidden
Algemene voorwaarden

Hoe wij omgaan met persoonsgegevens is te lezen in onze privacy- & cookieverklaring

Menu