Huurrecht bij Vastgoed

Periode

20 feb 2023 t/m 6 apr 2023

Collegedagen

Diverse online collegeweken en één afsluitende plenaire bijeenkomst

Prijs

€ 830,-

Certificering

ASRE-certificaat

Bekijk alle facts & figures
Duur

6 weken

Online

Dit is een Blended Course met een afsluitende plenaire sessie bij de ASRE

Instroomniveau

Hbo werk- en denkniveau

Toelatingsprocedure

Aanmelding tot 2 weken na de start via het online inschrijfformulier

PE-Punten

10

Bekijk minder facts & figures
Mogelijkheden en beperkingen van het huurrecht

Gedegen kennis van de mogelijkheden en beperkingen van het huurrecht is van groot belang bij de ontwikkeling, verwerving, exploitatie, waardebepaling en het beheer van onroerend goed. Goed inzicht in de dwingende regels en de rechten en plichten van huurder en verhuurder zorgt voor een verkleining van risico’s en duidelijkheid voor alle betrokken partijen.

“Wanneer je in het commerciële vastgoed werkt, dan weet je dat kasstromen cruciaal zijn. Immers, hierop wordt de waarde van een object gebaseerd. Hoe zeker deze kasstromen zijn, hangt af van wat er met de huurder is afgesproken. Daarom is het cruciaal dat je de basisbeginselen van het huurrecht kent, zodat je de huurovereenkomst op waarde kunt schatten.”

Cornelie Arnouts | docent

In deze opleiding maak je kennis met de belangrijkste bepalingen in huurcontracten en juridische aandachtspunten in de verschillende deelsegmenten, waarmee je in de vastgoedpraktijk te maken hebt.

Met uitzondering van de plenaire sessie volg je het programma online. Dit programma bestaat uit twee online modules waarbij module I focus heeft op de opbouw van het huurrecht en de regels omtrent het algemene deel huurrecht. De tweede module is onderverdeeld in drie subcategorieën: woonruimte, 290-bedrijfsruimte en 230a-bedrijfsruimte. In deze online modules maak je kennis met de mogelijkheden en beperkingen. Je krijgt inzicht in opbouw, de verschillende regimes en enkele bijzondere smaken. Belangrijke aandachtspunten komen aan bod zoals flexibiliteit, beëindiging, gemengde vormen van huur of gemengde overeenkomsten, de gebrekenregeling en de considerans. We sluiten deze module met aandachtspunten bij modelcontracten en het ROZ-contract in het bijzonder.
Na afloop ben je in staat om deze kennis te vertalen naar adviezen bij vraagstukken over huur en verhuur van woon- en bedrijfsruimte.

De opleiding is opgebouwd aan de hand van de volgende hoofdthema’s:

  • Huurrecht algemeen
  • Bijzondere huurregimes en implicaties
  • Standaarden en actualiteiten
Blended learning

Blended courses zijn korte, voornamelijk online lesprogramma’s over de fundamentals van Vastgoedkunde. Je raakt snel ingevoerd in het onderwerp, hebt veel flexibiliteit en met een tijdsbeslag van twee tot vier uur per week is dit prima te combineren met een baan. De afsluiting is een plenaire sessie bij de ASRE, waarin we met enkele casussen de koppeling maken met de praktijk. Interactiviteit, toepassing van kennis en de diverse perspectieven van deelnemers uit verschillende disciplines zorgen voor een maximaal studierendement.

In de eerste week is er een gezamenlijke aftrap, waarna je zelf aan de slag. Het lesprogramma bestaat uit een mix van werkvormen waarbij videocolleges afgewisseld worden met kennisactiverende vragen, korte opdrachten, literatuurstudie en toetsen. Je werkt in je eigen tempo, waar en wanneer je wilt. De enige datum waarmee je rekening moet houden, is die van de plenaire sessie bij de ASRE. Alle verplichte onderdelen moet je voordien hebben afgerond.

Optimaal studierendement

Om je optimaal te laten studeren, heeft de ASRE de opleiding opgebouwd uit interactieve colleges en een casusopdracht die je in groepsverband uitwerkt. Deze essentiële combinatie van onderwijsvormen, die je kan volgen waar, wanneer en in welk tempo je maar wil, zorgt ervoor dat je de leerdoelen optimaal begrijpt en kunt toepassen.  

Na het succesvol afronden van de opleiding ontvang je een certificaat van de Amsterdam School of Real Estate.

Voor wie

De opleiding is onmisbaar voor iedereen die in de praktijk te maken heeft met aan- en verkoop en huur en verhuur als adviseur, belegger, beheerder, financier, gemeente-ambtenaar, vastgoedeigenaar of projectontwikkelaar.

Aanmelden, toelating & kosten

De opleiding Huurrecht bij vastgoed start op 20 februari 2023, de afsluitende plenaire sessie bij de ASRE is op vrijdag 6 april 2023. Houd rekening met een tijdsbelasting van twee tot vier uur per week bij een spreiding over 6 weken. De kosten bedragen € 830,-. De opleiding levert 10 PE-punten op. Meer informatie over het krijgen van een subsidie? Ga naar het STAP-budget.

Inschrijven is mogelijk via het online inschrijfformulier. Als je na de uiterlijke inschrijfdatum nog wilt inschrijven, neem dan contact op met Stephanie Morssinkhof, manager ASRE online, telefoon: 0639112942.

Toelatingseisen
Instroomniveau

Hbo werk- en denkniveau

Werkervaring

Geen specifieke werkervaring vereist. Vastgoedgerelateerde werkervaring is wel een pré.

Advies & contact
Plenaire sessie

Wendy Holdijk deed de opleiding in 2021. Zij zegt: “Ik vond de plenaire sessie echt top. Fijn om als groep met twee vakkundige docenten te sparren over de diverse onderwerpen van het huurrecht.”

Wendy Holdijk

Interactieve afsluiting

Stephan Jasperse van Next Projectmanagement deed de opleiding in 2021. Hij zegt: “Goede opbouw van de online cursus met een interactieve afsluiting met meerwaarde. Vooral ook voor mij als niet-jurist.” 

Stephan Jasperse

Carrièrepad

Alle basiskennis die je nodig hebt
De korte opleidingen van de Amsterdam School of Real Estate bieden professionals praktisch toepasbare kennis in de context van de eigen sector. De opleidingen zijn uit te bouwen tot een persoonlijk leerplan. Bekijk ook onze andere korte opleidingen.

ASRE online

“Het huurrecht heeft rechtstreeks invloed op vastgoed. Basiskennis van het huurrecht kan je helpen om kostbare fouten te voorkomen en op tijd een inschatting te kunnen maken of je advies nodig hebt. ”

prof. mr. dr. Justine van Lochem | docent

Veelgestelde vragen
Handige links

Bekijk ook deze opleidingen

Amsterdam School of Real Estate

Ontmoetingsplek aan het IJ

De ASRE is reeds 30 jaar hét academisch instituut voor vastgoedkunde waar vakgenoten elkaar treffen en kennis uitwisselen. Als onderzoeksinstituut analyseren wij vragen en zoeken wij oplossingen voor interdisciplinaire vraagstukken. Wij bieden postacademische opleidingen over de vele vraagstukken rondom duurzame (her)ontwikkeling en het gebruik van de gebouwde omgeving.

Ruim 30 jaar

hét academisch instituut voor vastgoedkunde

7.9

Gemiddelde beoordeling van onze studenten

Folder downloaden

Vul onderstaande gegevens in om uitgebreide informatie (in PDF-formaat) te downloaden.

Nieuwsbrief
Hidden
Algemene voorwaarden

Hoe wij omgaan met persoonsgegevens is te lezen in onze privacy- & cookieverklaring

Menu