In korte tijd krijg je antwoord op vragen als: Wat verstaan we onder vastgoed? Welke partijen zijn actief op de verschillende vastgoedmarkten? Je krijgt inzicht in de beweegredenen van partijen als ontwikkelaars, woningcorporaties en beleggers. Hierdoor begrijp je de afwegingen en keuzes die zij maken en kun je deze vertalen naar jouw praktijk.
Ook maak je kennis met de juridische en fiscale randvoorwaarden die van invloed zijn op vastgoedtransacties. Deze en vele andere onderwerpen uit theorie en praktijk komen in de opleiding Inleiding Vastgoedkunde aan de orde.
Het programma omvat de volgende modules:
- Vastgoedkenmerken, actoren en haalbaarheidsanalyse
- Vastgoedmarkten: marktwerking en segmenten
- Inleiding recht en fiscaliteit
Het programma bestaat uit hoor- en werkcolleges, opdrachten en een schriftelijk eindtentamen. Er is een groepsopdracht, waarin de domeinspecifieke kennis uit de verschillende modules wordt geïntegreerd. Daarnaast wordt individueel een researchpaper geschreven. Zowel het tentamen als de groepsopdracht en de individuele opdracht tellen mee voor het eindcijfer.
De opleiding Inleiding Vastgoedkunde maakt onderdeel uit van het instroomprogramma van de MSRE en MRE. Het instroomprogramma is o.a. bedoeld voor studenten die een ASRE-masteropleiding willen volgen en niet over het juiste instroomniveau beschikken (afhankelijk van werkervaring en vooropleiding).