Marktanalyse

Periode

16 feb 2023 t/m 8 juni 2023
10 okt 2023 t/m 30 jan 2023

Collegedagen

Donderdagen van 13:00 - 19:00 uur
Dinsdagen van 13:00 - 19:00 uur

Prijs

Collegejaar 2022-2023 € 7.800,-
daarna € 8.200,-
(excl. studieboeken)

Certificering

MSRE-deeldiploma

Bekijk alle facts & figures
Duur

16 weken

Toelatingsprocedure

Intakegesprek met studieadviseur

Accreditatie

NVAO en RICS geaccrediteerd

Bekijk minder facts & figures
Marktwerking, marktactualiteit en vastgoedpositionering

Elke beslissing binnen het spectrum van de vastgoedkunde is direct gerelateerd aan het (dis)functioneren van vastgoedmarkten. Dit maakt de kennis over de achtergronden en gevolgen hiervan cruciaal voor alle deelmarkten en betrokken disciplines binnen het vastgoedproces. In het vak Marktanalyse staat deze uitdaging centraal.

“Starten met Marktanalyse was voor mij een logische stap. In mijn vak als projectontwikkelaar heb ik veel te maken met ‘De markt’. Door kennis van economische theorieën heb ik beter inzicht in marktwerking en kan ik vastgoed ontwikkelen dat beter aansluit op de wensen van onze klanten.”

ing. Björn Smits BSc RVGME | alumnus

Marktanalyse biedt inzichten om een integrale marktanalyse te maken voor een vastgoedontwikkeling en deze door te vertalen naar het positioneren van een vastgoedobject in de markt. Zo kan antwoord worden gegeven op vragen als: welke economische drivers hebben invloed op de verschillende vastgoedmarkten of hoe zullen de prijzen op de woningmarkt zich gaan ontwikkelen.

Daarbij gaat het om de actuele marktcontext maar ook over de toekomstige situatie van de vastgoedmarkt. Aan de hand van de ruimtelijk-economische theorieën wordt de relatie tussen ruimte, vastgoed en gebruiker diepgaand geanalyseerd met als doel de waarde van locaties te kunnen inschatten. Waarde kent in dit geval naast een financieel-economische ook een maatschappelijke component. Middels de analyse van de verschillende vastgoedmarkten (kantorenmarkt, winkelmarkt, markt voor bedrijventerreinen en de woningmarkt) komen specifieke elementen diepgaander aan bod.

Optimaal studierendement

Om je optimaal te laten studeren, heeft de ASRE de opleiding opgebouwd uit hoor- en werkcolleges, een tussentoets dan wel een essay-opdracht, verschillende casusopdrachten die je in groepsverband uitwerkt en een afsluitend tentamen. Deze combinatie van leervormen zorgt ervoor dat de volgende onderwerpen optimaal worden begrepen en toegepast:

  • Methoden en technieken van marktanalyse
  • Ruimtelijk-economische theorieën
  • De (commerciële) vastgoedmarkt

Na het succesvol afronden van het gehele programma ontvang je een diploma van de Amsterdam School of Real Estate.

Doorstromen naar de MSRE

De MSRE-deelopleiding Marktanalyse maakt deel uit van de – door de NVAO en RICS geaccrediteerde – MSRE, de Master of Science in Real Estate. Na het succesvol afronden van Marktanalyse kun je eenvoudig doorstromen naar het overige deel van dit masterprogramma. Vervolgens kun je ervoor kiezen om door te stromen en het gehele Master of Science programma te volgen. Voor meer informatie zie MSRE.

Vrijblijvend op gesprek

Overweeg je de opleiding Marktanalyse aan de Amsterdam School of Real Estate? Kom vrijblijvend op gesprek. Met onze studieadviseur of een van onze programma managers bespreek je jouw ideeën en kun je je vragen voorleggen. Je krijgt persoonlijk advies over je opleidingskeuze of over het financieren van de opleiding.

Voor wie

Professionals met werkervaring in vastgoed zoals adviseurs, financiers, ontwikkelaars, corporatie-medewerkers, beleggers en ambtenaren

Toelatingseisen
Opleidingseisen

Relevante hbo/wo-vooropleiding
(instroomprogramma bij hbo-vooropleiding)

Werkervaring

Minimaal twee jaar relevante werkervaring met aantoonbare verantwoordelijkheden

Investering in tijd & geld

Wanneer je kiest om naast je werk te gaan studeren, kies je voor een investering in jezelf. Als je je inschrijft voor de opleiding Marktanalyse betekent dit studeren van september t/m december of van februari t/m juni. In deze periode moet je rekening houden met een tijdbelasting van ongeveer 20 uur per week. De colleges vinden 1 keer per week bij de ASRE plaats. De kosten zijn € 7.800,- (start in collegejaar 2022-2023) en daarna € 8.200,- (collegejaar 2023-2024). Het cursusgeld is inclusief syllabi, maar exclusief kosten voor studieboeken. Lees hier over de mogelijkheden om gespreid te betalen, het LevenLangLerenKrediet of het STAP-budget.

Advies & contact
Carrièrepad

Doorstromen naar de MSRE

De opleiding Marktanalyse maakt deel uit van de – door de NVAO en RICS geaccrediteerde – MSRE, de Master of Science in Real Estate. Na het succesvol afronden van Marktanalyse kun je doorstromen naar het overige deel van dit masterprogramma. Voor meer informatie zie MSRE

Master of Science in Real Estate
Docenten
De ASRE zet alleen de beste docenten voor de klas. Dit zijn wetenschappers vanuit universiteiten en experts uit de praktijk. Het team aan docenten bestaat uit ongeveer 150 kern- en gastdocenten. Deze docenten tref je onder andere aan in de collegezaal als je Marktanalyse gaat volgen:

“Vroeger werd gezegd: kennis is macht. Voor de vastgoedmarkten geldt: kennis is markt. Een markt bestaat altijd uit vraag en aanbod. Wie diepgaand inzicht heeft in wat doelgroepen en stakeholders beweegt, is in staat de juiste concepten en projecten te ontwikkelen en te investeren op de juiste plekken in waardevast vastgoed.”

drs. René Buck | docent en Directeur Buck Consultants International

Veelgestelde vragen
Handige links

Bekijk ook deze opleidingen

Amsterdam School of Real Estate

Ontmoetingsplek aan het IJ

De ASRE is reeds 30 jaar hét academisch instituut voor vastgoedkunde waar vakgenoten elkaar treffen en kennis uitwisselen. Als onderzoeksinstituut analyseren wij vragen en zoeken wij oplossingen voor interdisciplinaire vraagstukken. Wij bieden postacademische opleidingen over de vele vraagstukken rondom duurzame (her)ontwikkeling en het gebruik van de gebouwde omgeving.

Ruim 30 jaar

hét academisch instituut voor vastgoedkunde

7.9

Gemiddelde beoordeling van onze studenten

Folder downloaden

Vul onderstaande gegevens in om uitgebreide informatie (in PDF-formaat) te downloaden.

Nieuwsbrief
Hidden
Algemene voorwaarden

Hoe wij omgaan met persoonsgegevens is te lezen in onze privacy- & cookieverklaring

Menu