Recht bij Vastgoedontwikkeling

Periode

24 apr 2023 t/m 16 jun 2023

Collegedagen

Diverse online collegeweken en één afsluitende plenaire bijeenkomst

Prijs

€ 880,-

Certificering

ASRE-certificaat

Bekijk alle facts & figures
Duur

8 weken

Online

Dit is een Blended Course met een afsluitende plenaire sessie bij de ASRE

Instroomniveau

Hbo werk- en denkniveau

Toelatingsprocedure

Aanmelding tot 2 weken na de start via het online inschrijfformulier

PE-Punten

10

Bekijk minder facts & figures
Een kennismaking met de juridische en fiscale regelgeving

Weet je dat je bij bepaalde ruimtelijke plannen moet aangeven dat er een actuele regionale behoefte aan deze ontwikkeling is? Of welke fiscale gevolgen het begrip ‘bouwterrein’ meebrengt voor de ontwikkelingskosten? Wat zijn de implicaties van de nieuwe omgevingswet voor projectontwikkelaars?

“Wanneer je met vastgoed bezig bent, dan werk je in de ruimtelijke omgeving. Vanuit het publiekrecht zijn er regels en wetten waar je je aan dient te houden. Deze opleiding biedt jou onder meer de basiskennis van de WRO tot en met het bestemmingsplan.”

Eefje van Bommel | docent

Gebruik maken van de mogelijkheden van de Wet ruimtelijke ordening en kennis van de kwaliteitsnormen in het omgevings-recht behoort tot het palet van elke ontwikkelaar. Daarnaast is inzicht in de werking van de private en fiscale regelgeving van wezenlijk belang voor de vastgoedontwikkelaar.

Tijdens deze blended course worden de belangrijkste juridische en fiscale randvoorwaarden bij ontwikkeling verduidelijkt, waardoor een gefundeerde besluitvorming tot stand kan komen en risico’s tijdens het ontwikkelingsproces zullen verminderen.

De opleiding stelt je in staat om te bepalen welke planologische procedures te volgen zijn bij een bepaald project, welke partijen betrokken moeten worden en hoe deze samenwerkingen  juridisch en fiscaal zijn vorm te geven om tot een optimaal resultaat te komen.

De opleiding is opgebouwd aan de hand van de volgende hoofdthema’s:

  • Ruimtelijk ordening, aanbestedings- en staatssteunrecht
  • Privaatrecht bij ontwikkelingsprojecten
  • Fiscaal recht
Optimaal studierendement

Om je optimaal te laten studeren, heeft de ASRE de opleiding opgebouwd uit interactieve colleges en een casusopdracht die je in groepsverband uitwerkt. Deze essentiële combinatie van onderwijsvormen, die je kan volgen waar, wanneer en in welk tempo je maar wil, zorgt ervoor dat je de leerdoelen optimaal begrijpt en kunt toepassen.  

Na het succesvol afronden van de opleiding ontvang je een certificaat van de Amsterdam School of Real Estate.

Voor wie

De opleiding Recht bij Vastgoedontwikkeling is interessant voor iedereen die te maken heeft met vastgoedontwikkeling en inzicht wil krijgen in de wet- en regelgeving die het ontwikkelingsproces bepalen.

Aanmelden, toelating & kosten

Na inschrijving kun je vanaf 24 april 2023 van start met deze blended course en ben je op 16 juni 2023 bij de afsluitende plenaire sessie bij de ASRE. Reken op een tijdbelasting van ongeveer 2 tot 4 uur per week. De kosten bedragen €880,-. De opleiding levert 10 PE-punten op. Meer informatie over het krijgen van een subsidie? Ga naar het STAP-budget.

Inschrijven is mogelijk via het online inschrijfformulier. Als je na de uiterlijke inschrijfdatum nog wilt inschrijven, neem dan contact op met manager ASRE online Stephanie Morssinkhof, 0639112942.

Toelatingseisen
Instroomniveau

Hbo werk- en denkniveau

Werkervaring

Geen specifieke werkervaring vereist. Vastgoedgerelateerde werkervaring is wel een pré.

Advies & contact
Alumnus 2021

“Ik heb de modules over het geheel genomen positief ervaren. Veel concrete kennis was direct toepasbaar in mijn werk.”

Mark Koolhaas, Strategisch Projectleider

Alumna 2021

“De modules dekten goed de basis die nodig is bij vastgoedontwikkeling en vastgoedrecht. Ik vond zeker module 1 heel prettig, met duidelijke colleges en heldere opdrachten. Mij heeft het vooral een bredere kennis van vastgoedontwikkeling gebracht, die ik kan toepassen in mijn dagelijkse werk. Het geeft mij meer inzicht in wat ik dagelijks doe en laat mij dit beter begrijpen.”

Celina Endhoven, PA directors & HR bij G&S Vastgoed

Carrièrepad

Alle basiskennis die je nodig hebt
De korte opleidingen van de Amsterdam School of Real Estate bieden professionals fundamentele basiskennis in de context van de eigen sector. Samen met ons kun je een persoonlijk studieplan samenstellen waar deze opleiding onderdeel van kan zijn. Bekijk ook onze andere korte opleidingen.

ASRE online

Bij projectontwikkeling heb je altijd met de overheid te maken. In deze opleiding leer je onder andere wat een overheid wel en niet kan vragen aan een ontwikkelaar bij een project- of gebiedsontwikkeling. 

Ines Keetell-Homringhausen | Kleine Beer Vastgoedjuristen & Consultants | docent

Veelgestelde vragen
Handige links

Bekijk ook deze opleidingen

Amsterdam School of Real Estate

Ontmoetingsplek aan het IJ

De ASRE is reeds 30 jaar hét academisch instituut voor vastgoedkunde waar vakgenoten elkaar treffen en kennis uitwisselen. Als onderzoeksinstituut analyseren wij vragen en zoeken wij oplossingen voor interdisciplinaire vraagstukken. Wij bieden postacademische opleidingen over de vele vraagstukken rondom duurzame (her)ontwikkeling en het gebruik van de gebouwde omgeving.

Ruim 30 jaar

hét academisch instituut voor vastgoedkunde

7.9

Gemiddelde beoordeling van onze studenten

Folder downloaden

Vul onderstaande gegevens in om uitgebreide informatie (in PDF-formaat) te downloaden.

Nieuwsbrief
Hidden
Algemene voorwaarden

Hoe wij omgaan met persoonsgegevens is te lezen in onze privacy- & cookieverklaring

Menu